Florbal - s přilbou nebo bez?

358
22.9.14 14:00

Florbal - s přilbou nebo bez?

Milé maminky, včera jsem byla svědkem toho, jak na tréninku florbalu přišel zhruba desetiletý kluk o dva přední zuby, horní jedničky. Jednalo se pochopitelně o druhé zuby. Okamžitě jsme synovi dojeli koupit přilbu a od příště bude hrát jen v ní. Ráda bych se zeptala těch z vás, kterým děti hrají florbal, jaká je praxe u vás - hraje se s přilbou, bez ní, nebo ji má jen brankář? Florbal je myslím docela oblíbený, a ať děti sportují, ale vidět ty zuby na podlaze tělocvičny… zapůsobilo to na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.9.14 14:01

@Netrpělivá nikdy ji nikdo neměl - tedy jen v brance. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
22.9.14 14:06

Nikdy jsem neviděla florbalisty s helmou. Hokejisti taky nemají zuby a přitom helmy mají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020

Prilba zuby neochrani.
Nikoho jsem nikdy v prilbe nevidela.
Chapu strach ale ostatni se mu vysmejiu
Ke sportu hold zraneni patri.
To by ji musel mit i pri behu nebo ceste do skoly.
Ale samozdrejme kazdeho vec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8020

@Fjodorka nekdy ani chranice zubu nepimuzou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.9.14 14:09

@Netrpělivá mmchdm, nechtěla jsem to psát, ale jak zaznělo - bude ostatním pro smích.. holt úrazy ke sportu patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
22.9.14 14:25

Úrazy ke sportu patří, navíc právě tou prilbou může způsobit vážnější úraz spoluhráčům. A jak asi přilba ochrání zuby vašeho syna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
22.9.14 14:29

Ta přilba je takováhle. Že by se mu smáli, to se nebojím, myslím, že kolektiv mají dobrý a syn je oblíbený. Sám říkal, že by o ty zuby určitě on přijít nechtěl a že jestli mu přilbu koupíme, bude ji nosit. Jedná se o 2000 Kč, takže si uvědomoval, že to není totéž co pytlík gumiček na motání náramků za 15 Kč.
Ale díky za názory, vidím, že se to moc neřeší… já to do včerejška taky neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
22.9.14 14:31

Otázkou je, jestli ho vůbec s tou prilbou fakt hrát nechají kvůli bezpečnosti ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
22.9.14 14:41

Synovi málem zlomili nos při zápase (fotbal), krev mu telka 20 minut a nešlo to zastavit. Ovšem ani po tomhle zážitku přilbu nekupuji. Hlavně ho rozhodčí nepustí do hry, jsou jasně daná pravidla na výstroj. Holky si dokonce musí sundávat náušnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
15.2.20 23:29

@Netrpělivá to je helma pro brankáře a podle IFF v ní nikdo krom golmana hrát nesmí sám hraju florbal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
16.2.20 13:22

To je brankářská helma. S tou vás na zápas na hřiště nepustí (pokud se jedná o zápasy nebo týmy České florbalové unie). Navíc může způsobit (protože není zakázán kontakt horních části těla) spoustu úrazů ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
16.2.20 13:26

@Havlova neni to jenom u nás podle IFF prostě tu helmu mít nesmíš je to technický faul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42211
16.2.20 13:32
@Adam0742 píše:
@Havlova neni to jenom u nás podle IFF prostě tu helmu mít nesmíš je to technický faul.

Já znám jen náš florbal, dcera už ho hraje 7. rok. Když vídám ty zápasy o balón, nedovedu si představit, že by někdo měl tohle na hlavě, takhle jsou to občas pády, hraje v klučičím týmu za starší žáky beka a někdy se radši nedívám, když se ní řítí o hodně větší a 30 kilo těžší kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí