Benzodiazepiny v těhotenství

Anonymní
26.2.19 08:23

Benzodiazepiny v tehotenstvi

Ahoj. Na doporuceni lekare jsem opakovane uzivala benzodiazepiny v poslednich 1-2 mesicich tehotenstvi. Ted jsem mam strasny strach, jestli jsem neublížila diteti. Precetla jsem miliony letaku a clanku, ale je tu nekdo, kdo je taky občasne užíval na konci tehotenstvi? Bylo vse Ok? Prosim anonym. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4239
26.2.19 08:55

Já tedy ne, ale moje mamka vyprávěla, že jí celý polední trimestr dopovali Lexaurinem z důvodu tvrdnutí břicha. Prý bylo lepší, aby ji uvolnil, než předčasně porodila. A všechno bylo ok. Pokud ti lékař naordinoval, určitě ví, co dělá. Někdy jsme my těhotné přehnaně úzkostné a nevěříme vzdělaným lékařům, což je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
26.2.19 09:00

Občasné užití určitě neuškodí. Pravidelné hlavně v období před porodem může vyvolat u novorozence příznaky intoxikace případně abstinenční syndrom, obojí je zvládnutelné. Takže personál v porodnici by měl být informován, že jsi benzodiazepiny užívala a v jakém množství. Do budoucna by to nemělo mít vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
26.2.19 09:00

A co konkretne beres? Prilezitostne brani by snad vadit nemelo, ja mela na takove ty krizovky Oxazepam, nakonec jsem ale vzit vubec nemusela, ale pokud to doporucila lekarka strach bych nemela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.19 09:18

Diky holky. Je to Apo-Zolpidem, poslednich tak 6 tydnu zhruba obden. Ale uz ho ted neberu posledni dny. Mel by to bylo “nejmodernější” z leku této skupiny. Presne jak píšete, tyhle projevy jako hypotonie, případně útlum dechu, za chvili zmizi a v porodnici se to da zvladnout. Spis mam obavu o jine projevy- vývojový problem a podobne. Ale to asi teda nemusim mit strach… Jen ty okamzite priznaky :oops: snad se to do porodu z tela vyplaví, a nebude zadny problem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky