Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já tedy ne, ale moje mamka vyprávěla, že jí celý polední trimestr dopovali Lexaurinem z důvodu tvrdnutí břicha. Prý bylo lepší, aby ji uvolnil, než předčasně porodila. A všechno bylo ok. Pokud ti lékař naordinoval, určitě ví, co dělá. Někdy jsme my těhotné přehnaně úzkostné a nevěříme vzdělaným lékařům, což je chyba.
Občasné užití určitě neuškodí. Pravidelné hlavně v období před porodem může vyvolat u novorozence příznaky intoxikace případně abstinenční syndrom, obojí je zvládnutelné. Takže personál v porodnici by měl být informován, že jsi benzodiazepiny užívala a v jakém množství. Do budoucna by to nemělo mít vliv.
A co konkretne beres? Prilezitostne brani by snad vadit nemelo, ja mela na takove ty krizovky Oxazepam, nakonec jsem ale vzit vubec nemusela, ale pokud to doporucila lekarka strach bych nemela
Diky holky. Je to Apo-Zolpidem, poslednich tak 6 tydnu zhruba obden. Ale uz ho ted neberu posledni dny. Mel by to bylo “nejmodernější” z leku této skupiny. Presne jak píšete, tyhle projevy jako hypotonie, případně útlum dechu, za chvili zmizi a v porodnici se to da zvladnout. Spis mam obavu o jine projevy- vývojový problem a podobne. Ale to asi teda nemusim mit strach… Jen ty okamzite priznaky
snad se to do porodu z tela vyplaví, a nebude zadny problem.
Ahoj. Na doporuceni lekare jsem opakovane uzivala benzodiazepiny v poslednich 1-2 mesicich tehotenstvi. Ted jsem mam strasny strach, jestli jsem neublížila diteti. Precetla jsem miliony letaku a clanku, ale je tu nekdo, kdo je taky občasne užíval na konci tehotenstvi? Bylo vse Ok? Prosim anonym. Dekuji