Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nárok máš na rodičovský příspěvek a ten se vyřizuje na uřadu práce. Pokud bydliš u rodičů, tak už asi nic.
@Anonymní píše:
Ahoj, tento rok končím střední školu (t. j. za 2-3 měsíce) a zjistila jsem, že jsem těhotná. Nemám odpracovaných 270 dní takže na mateřskou asi nárok nemám.. na co mám teda nárok? Popřípadě jak dál postupovat? Kam na úřady? Díky za rady
Tak třeba matrika. Otec vašeho dítěte tam podepíše otcovství. Nečekej, že se stát postará, když ty ses nepostarala. Rodičovský příspěvek se vyřizuje na pracáku.
Také jsem otěhotněla při studiu, akorát na vysoké. Nárok na mateřskou jsem samozřejmě také neměla. Nárok máš po porodu na rodičovský příspěvek a potom podle platu na porodné ![]()
Ahoj mám taky menší problém. Skončila mi roční stáž a vedoucí mi slíbila místo čekala jsem na něj od září do ledna ale zjistila jsem že jsem těhotná a už mě nevzali. A v žádné jiné práci také ne. Jako těhotná prej nejsem nikomu moc platná. Odpracováno na HPP mám rok a 3 měsíce s brigádami asi 3 roky ale už jsem od září na úřadě práce a mám jen domácí práce na DPP přes přítele. Takže nárok na mateřskou asi také nemám že? Děkuji za odpověď
Ahoj, tento rok končím střední školu (t. j. za 2-3 měsíce) a zjistila jsem, že jsem těhotná. Nemám odpracovaných 270 dní takže na mateřskou asi nárok nemám.. na co mám teda nárok? Popřípadě jak dál postupovat? Kam na úřady? Díky za rady