Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kuli tátovi bych na potrat fakt nešla. Dodělat školu a cestovat můžeš i s dítětem. Pokud ho oba chcete, zvládnete to finančně, budete mít kde bydlet, tak si ho nech ![]()
@ka2ka zakladatelka: nechci potrat, ale mám strach i sestra mi řekla ze to tata nedá ze by šla na potrat ze za mnou rodina stát nebude ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, vím ze takových témat je tu hodně ale budu rada za kazdou reakci. Je mi 24 let. Jsem teď na začátku 7tt. S přítelem spolu bydlíme máme oba práci a ja studují dalkove magisterské studium mám ještě před sebou 3 semestry. S přítelem se občas hádáme kor teď jak je to nová situace a nečekaná ale nic vážného jen je to teď těžké a ani jeden neví co a jak. Přítel chce abych si miminko nechala. Ja také ale z hlediska okolí a toho ze i moje sestra teď porodila a to je o dost starší než ja tak nevím co mám dělat. Můj táta o tom ještě neví ale je názoru obecně ze si má holka užívat a cestovat a skolu dodělat a vím ze díky tomuhle kdyby to věděl by mě úplně vytrhnul ze svého života. Nechápal by to a řekl by mi ze jsem úplně blba a ze si ničím život. Máme teď tedy dvě možnosti potrat nebo ne. Vím ze by to bylo jednodušší. Potrebuju to nekomu říct a slyšet nějaký názor protože to teď nemam s kým probrat. Tak se omlouvám jestli někoho pohoršuji a děkuji za názory.omlouvám se za anonym ale nikdo to neví a chodí se lidi v mem okolí.
Záleží hlavně na tobě, co ty chceš. Za tátu nemluv, vůbec to nemusí být tak, jak si myslíš. Jsi už daaavno dospělá žena. Představ si, že máš miminko
já dodělala vs i s ročním dítětem, jde to. A cestovat s dítětem můžeš taky
taky myslí na to, že se s potratem nemusíš nikdy smířit. Dobře to promysli, co chceš. ![]()
@Anonymní píše:
@ka2ka zakladatelka: nechci potrat, ale mám strach i sestra mi řekla ze to tata nedá ze by šla na potrat ze za mnou rodina stát nebude
ale upřímně rodinu nepotřebuješ budeš mít přeci svojí pokud to partner ustojí a dítě chce a ty taky nech si ho, tvůj otec ti účty neplatí
@Anonymní píše:
@ka2ka zakladatelka: nechci potrat, ale mám strach i sestra mi řekla ze to tata nedá ze by šla na potrat ze za mnou rodina stát nebude
No, ale ty žiješ svůj život, ne tátův. Taky můžeš jít na potrat a mít z toho psychické problémy na celý život nebo taky zdravotní. Ale to tě nechci strašit. Každopádně žij svůj život. Ty a tvoje dítě, děti jsou to nejdůležitější v životě. ![]()
Ve tvé situaci bych na potrat nešla, neodpustila by sis to do konce života.
Co je s tebou? Je ti 15? Jsi na otci závislá?
Chceš jít na potrat s dítětem, které tvůj partner chce ve 24 letech?
Prosím dej si facku.
Pokud tvůj otec nezvládne, že jeho 24 letá dcera čeká dítě, tak je jeho vztah k tobě hodně nezdravý.
Co matka?
Jsem stejneho veku jako ty, za dva mesice mi bude teda 25 a doma mam cerstve rocni holcicku (u nas tedy planovanou).. ja bych teda na potrat nesla! Jeste kdyz oba s pritelem miminko chcete! Ano, je to narocny, ale zaroven hrozne krasny
a az prcek povyroste, da se cestovat i s nim, ne? A treba az vam bude 50, tak uz bude samostatny a uzivat si muzetre i pak
A na tatu se vyprdni, urcite nazor postupne zmeni, az uvidi vnoucatko
a ze segra porodila? Aspon budes mit s kym chodit ven na prochazky a probirat kazdodenni starosti a radosti
preju hodne sil a doufam, ze se rozhodnes spravne ![]()
Příspěvek upraven 25.02.19 v 20:26
@Anonymní píše:
Mně bylo 25, když jsem porodila a nějak hrozně mladá jsem si teda nepřišla… Na tátu kašli není to jeho život, ale tvůj a jestli ty i přítel miminko chcete, tak si ho nechte.
A přitel si tě vezme? Plánuje s tebou budoucnost? Aby to nebyl další případ, že dítě si nechat máš, ale pro něho je svatba moc velký závazek.
To bys měla odpověď hned, zvlášť , když nebude podpora z rodiny.
Musíš myslet na sebe, zůstaneš bez peněz. A jestli přítel peníze na zabezpeční chodu rodiny má. Pokud nemá, nemůžete mít děti.
@Anonymní píše:
Ahoj, vím ze takových témat je tu hodně ale budu rada za kazdou reakci. Je mi 24 let. Jsem teď na začátku 7tt. S přítelem spolu bydlíme máme oba práci a ja studují dalkove magisterské studium mám ještě před sebou 3 semestry. S přítelem se občas hádáme kor teď jak je to nová situace a nečekaná ale nic vážného jen je to teď těžké a ani jeden neví co a jak. Přítel chce abych si miminko nechala. Ja také ale z hlediska okolí a toho ze i moje sestra teď porodila a to je o dost starší než ja tak nevím co mám dělat. Můj táta o tom ještě neví ale je názoru obecně ze si má holka užívat a cestovat a skolu dodělat a vím ze díky tomuhle kdyby to věděl by mě úplně vytrhnul ze svého života. Nechápal by to a řekl by mi ze jsem úplně blba a ze si ničím život. Máme teď tedy dvě možnosti potrat nebo ne. Vím ze by to bylo jednodušší. Potrebuju to nekomu říct a slyšet nějaký názor protože to teď nemam s kým probrat. Tak se omlouvám jestli někoho pohoršuji a děkuji za názory.omlouvám se za anonym ale nikdo to neví a chodí se lidi v mem okolí.
Promiň, ale nechápu, co řešíš. S přítelem spolu bydlíte, oba pracujete, ty ještě u toho studuješ.Přítel dítě chce. Proč by jsi měla chodit kvůli tátovi na potrat?
A co když pak nebudeš moci mít už děti? Nebo to nedáš psychicky, což je velmi častý jev po potratu.S dítětem se dá i studovat, i cestovat.
Já ve 24 čekam druhé dítě, první sem měla ve 21 a nijak super mladá sem si nepřišla, takže na věk kašli, na názor okolí kašli, rid tím co chceš ty
@Anonymní píše:
kámoška porodila ve věku jak ty. Teď je ji 26 let má 2 letou holčičku. Do porodu cestovala a poznávala svět a studovala. Teď studuje, vždy po zkouškovém si zajedou s manželem někam zasportovat na hory lyže, turistika atd. jako odměna za úspěšně ukončení semestru ..A samozřejmě i s malou jezdí na kole, cestujou, užívají života.
Takže i s miminkem není problém ani škola ani cestování
Ahoj, vím ze takových témat je tu hodně ale budu rada za kazdou reakci. Je mi 24 let. Jsem teď na začátku 7tt. S přítelem spolu bydlíme máme oba práci a ja studují dalkove magisterské studium mám ještě před sebou 3 semestry. S přítelem se občas hádáme kor teď jak je to nová situace a nečekaná ale nic vážného jen je to teď těžké a ani jeden neví co a jak. Přítel chce abych si miminko nechala. Ja také ale z hlediska okolí a toho ze i moje sestra teď porodila a to je o dost starší než ja tak nevím co mám dělat. Můj táta o tom ještě neví ale je názoru obecně ze si má holka užívat a cestovat a skolu dodělat a vím ze díky tomuhle kdyby to věděl by mě úplně vytrhnul ze svého života. Nechápal by to a řekl by mi ze jsem úplně blba a ze si ničím život. Máme teď tedy dvě možnosti potrat nebo ne. Vím ze by to bylo jednodušší. Potrebuju to nekomu říct a slyšet nějaký názor protože to teď nemam s kým probrat. Tak se omlouvám jestli někoho pohoršuji a děkuji za názory.
omlouvám se za anonym ale nikdo to neví a chodí se lidi v mem okolí.