Mám jít na potrat kvůli tátovi?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2695
25.2.19 20:30

Kamaradka byla v podobné situaci, ale byla teprve na bakalarskem studiu, ve 2. rocniku. Koncem ledna zjistila, ze je tehotna…jeji pritel take studoval, nepracoval, jen brigady. Rekl ji, ze za ni bude stat, at se rozhodne jakkoli. Miminko si nechali, rok na to se vzali, uz mají druhe dite, stavi dum..vse zvladli. Kamaradka dodelala bc., na navazujici se chysta, pri mateřské chodi na castecny uvazek do prace.

Proc se rozhodujes podle sveho taty??? Udelej to, co citis ty, pripadne ty a tvuj partner. Ujasnete si to vy dva, bez jakehokoli naznaku „co na to rekne tata“..ja tedy na vs otehotnet nechtela, bala jsem se toho kazdy mesic, proto jsme pouzivali takovou ochranu, aby se to nestalo. Kdyby se to ale stalo, na potrat bych nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.2.19 20:31

Proč tady poslední dobou musí vysokoškolačky v anonymně založených diskuzích vyjít jako totální nesvéprávné blbky? To je záměr? Nebo na co se tady ptá 24 letá zajištěná těhotná slečna ve fungujícím vztahu s partnerem, který si dítě přeje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
25.2.19 20:31

Takze sestrino dite otec kousnul, ale tvoje ne? Pokud ti chlap a alespon jeho rodina bude oporou, mas vyhrano. Skolu se snaz dodelat i s ditetem, kdyz to pujde. Pokud je pritel poradny chlap a bude odhodlany se o vas postarat. Dite si nechte. Kazda, ktera tu ma dite mohla byt bez ditete nekde uplne jinde - lepsi prace, hypoteka, cestovani, nove auto… no tak ty veci budeme mit vsichni o par let pozdeji. Prd se stane. Nikdo by tu nemenil si myslim, ikdyz ty situace doma mohli byt nekdy dost slozite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.2.19 20:32
@Anonymní píše:
@ka2ka zakladatelka: nechci potrat, ale mám strach i sestra mi řekla ze to tata nedá ze by šla na potrat ze za mnou rodina stát nebude :,(

A ty jsi na rodině finančně závislá, nebo proč tě to tak děsí, že by za tebou rodina nestála? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
25.2.19 20:33

Dřív ženský v tomto věku rodily třeba i jedno z posledních dětí (moje mamka např. mě a jsem 3.v pořadí :lol: )Věk máš krásný.....rozhodnutí je jen a jen na tobě…ty chceš, otec dítěte chce, mate kde bydlet,oba práci,škola se dá přerušit, pokud si vše zařídíš ve škole správně, všechny zkoušky ti uznají i po návratu do školy.A tvůj otec?Neznam ho ani tebe, ale pokud celý život je takový, asi sním nich nehne…ale takoví většinou pak zůstavaji samy.......ty bys mela „svoji rodinu“ :srdce: :srdce: :srdce: .Hodně sil při rozhodování :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.2.19 20:36
@Lenntillka píše:
Dřív ženský v tomto věku rodily třeba i jedno z posledních dětí (moje mamka např. mě a jsem 3.v pořadí :lol: )Věk máš krásný.....rozhodnutí je jen a jen na tobě…ty chceš, otec dítěte chce, mate kde bydlet,oba práci,škola se dá přerušit, pokud si vše zařídíš ve škole správně, všechny zkoušky ti uznají i po návratu do školy.A tvůj otec?Neznam ho ani tebe, ale pokud celý život je takový, asi sním nich nehne…ale takoví většinou pak zůstavaji samy.......ty bys mela „svoji rodinu“ :srdce: :srdce: :srdce: .Hodně sil při rozhodování :hug:

Přesně tak. Krom toho, pokud by mě někdo posílal na potrat,a je jedno jestli partner, nebo otec, ten by v tu ráno u mě skončil. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
25.2.19 20:36

Ne ve 24 bych na potrat fakt nesla. Mit dite v 25 je naprosto idealni vek. Oba dite chcete, bydlite, pracujete… neni co resit. A to ja jsem celkem zastance potratu v blbych situacich. Jednoho fotrika zmaknes, on ho zivit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.2.19 20:40
@Anonymní píše:
@ka2ka zakladatelka: nechci potrat, ale mám strach i sestra mi řekla ze to tata nedá ze by šla na potrat ze za mnou rodina stát nebude :,(

A když se po tom potratu něco podělá, ať už fyzicky nebo psychicky, tak tě rodina pochválí a stát za tebou. Dobrá rodina stojí při sobě za všech okolností, ne jen když se poslouchá, co dá a nedá táta. Nebudu ti říkat, jestli potrat jo nebo ne, to je rozhodnutí tebe a tvého partnera,jenom vás dvou. A řekla bych, že vy dva jste rozhodnutí.

• Citovat
  • Upravit
607
25.2.19 20:44
@jenny.fields píše:
Pokud tvůj otec nezvládne, že jeho 24 letá dcera čeká dítě, tak je jeho vztah k tobě hodně nezdravý.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
@Anonymní píše:
Ahoj, vím ze takových témat je tu hodně ale budu rada za kazdou reakci. Je mi 24 let. Jsem teď na začátku 7tt. S přítelem spolu bydlíme máme oba práci a ja studují dalkove magisterské studium mám ještě před sebou 3 semestry. S přítelem se občas hádáme kor teď jak je to nová situace a nečekaná ale nic vážného jen je to teď těžké a ani jeden neví co a jak. Přítel chce abych si miminko nechala. Ja také ale z hlediska okolí a toho ze i moje sestra teď porodila a to je o dost starší než ja tak nevím co mám dělat. Můj táta o tom ještě neví ale je názoru obecně ze si má holka užívat a cestovat a skolu dodělat a vím ze díky tomuhle kdyby to věděl by mě úplně vytrhnul ze svého života. Nechápal by to a řekl by mi ze jsem úplně blba a ze si ničím život. Máme teď tedy dvě možnosti potrat nebo ne. Vím ze by to bylo jednodušší. Potrebuju to nekomu říct a slyšet nějaký názor protože to teď nemam s kým probrat. Tak se omlouvám jestli někoho pohoršuji a děkuji za názory. :,( omlouvám se za anonym ale nikdo to neví a chodí se lidi v mem okolí.

Měla jsem syna ve 22, takže ještě dřív jak ty. Dítě spolu máš ty a tvůj přítel, ne ty a vaše okolí. Důležitý je to, co chcete vy dva. Máte kde bydlet, máte práci, máte co jíst, nahý nechodíte, máte se rádi, takže já nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Tohle máš řešit jen ty a přítel. Rozhodně do toho netahat rodinu nebo okolí. Nejsi malá holka, jsi dospělá, svéprávná ženská, která se tátovi ani sestře nemusí zpovídat a fakt nevidím jediný důvod, proč jít na potrat. Tvoje uvažování mi přijde velmi dětinské. Ve stejném věku jsem porodila svoje první dítě. A následně jsem vystudovala. Dokonce s dvěma dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
25.2.19 20:45

Nezlob se na mě, ale kdyby po me otec chtěl potrat tak by u mě skončil,sakra není ti 15 aby ti diktoval co máš a nemáš dělat .Jsi plnoletá svéprávna osoba .A tohle je teda pěkně hnusná manipulace :cert: jo teď čtu že ty si to myslíš že se tak zachová :roll: … prosím tě vem rozum do hrsti a na potrat nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
25.2.19 20:45
@Anonymní píše:
Ahoj, vím ze takových témat je tu hodně ale budu rada za kazdou reakci. Je mi 24 let. Jsem teď na začátku 7tt. S přítelem spolu bydlíme máme oba práci a ja studují dalkove magisterské studium mám ještě před sebou 3 semestry. S přítelem se občas hádáme kor teď jak je to nová situace a nečekaná ale nic vážného jen je to teď těžké a ani jeden neví co a jak. Přítel chce abych si miminko nechala. Ja také ale z hlediska okolí a toho ze i moje sestra teď porodila a to je o dost starší než ja tak nevím co mám dělat. Můj táta o tom ještě neví ale je názoru obecně ze si má holka užívat a cestovat a skolu dodělat a vím ze díky tomuhle kdyby to věděl by mě úplně vytrhnul ze svého života. Nechápal by to a řekl by mi ze jsem úplně blba a ze si ničím život. Máme teď tedy dvě možnosti potrat nebo ne. Vím ze by to bylo jednodušší. Potrebuju to nekomu říct a slyšet nějaký názor protože to teď nemam s kým probrat. Tak se omlouvám jestli někoho pohoršuji a děkuji za názory. :,( omlouvám se za anonym ale nikdo to neví a chodí se lidi v mem okolí.

zaleží co chceš ty…pro tebe je to celoživotni zavazek..ty budeš zivit a vychovávat, šatit… zavři se nekd na týden sama a přemýšlej představuj si všechny možne situace ktere mohou nastat a zda jsi ochotne se tomu podřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
25.2.19 20:46
@Tunrida píše:
A když se po tom potratu něco podělá, ať už fyzicky nebo psychicky, tak tě rodina pochválí a stát za tebou. Dobrá rodina stojí při sobě za všech okolností, ne jen když se poslouchá, co dá a nedá táta. Nebudu ti říkat, jestli potrat jo nebo ne, to je rozhodnutí tebe a tvého partnera,jenom vás dvou. A řekla bych, že vy dva jste rozhodnutí.

Přesně tak. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
25.2.19 20:49
@Anonymní píše:

Nikdo se nepozastavuje nad radou její sestry?Jako promiň, ale co to je jako za radu od sestry která právě porodila, to jako vážně?Není tak trochu sobeček a nebojí se že její dítě se bude muset dělit o pozornost rodiny? S tím tátou, není to tak trochu výmysl z její strany?Nežárlí trošičku?Milující sestra, navíc čerstvá maminka, by toto opravdu sestře radit neměla..A otec?Odstřihne tě protože nebudeš pařit a lítat po světě?Vymaže tě ze života protože ty si ten svůj ,,neužíváš"? Bude spokojený až budeš tím potratem zdeptaná troska na lécích? Toto by pro mě nebyla milující rodina hodna smrti mého nenarozeného dítěte.Promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí