Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Máte zkušenost s Bepanthen Krém?
Přidejte zkušenost s Bepanthen KrémMy jsme používali na zadeček johnson's krém a malej se po čase pěkně oprudil, měl to fakt ošklivý tak jsem dala bepanthen a do dvou dnů bylo po problému a od tý doby ho mažu jen tím bepanthenem a žádný problém nemáme.
Taky střídáme bepanten se sudocrémem… Preventivně mažu sudocremem a když se náhodou malý zapaří nebo má červenou prdelku, tak mažu bepantenem. Asi v měsíci měl malý takovou větší vyrážku na zadečku a na to zabral teda jedině Imazol…
@omites Já malou už nemusím mazat. Namažu ji jen občas, když vidím že má prďolu červenou. Právě že díky tomu, že jsem začala najednou střídat dva krémy to dceři nejspíš pomohlo.Jak jsem psala malá byla před tím strašně opruzená takovýhle opruzeniny jsem nikdy neviděla. Doktorka nám tenkrát řekla, že do toho chytla i nějakou kožní plíseň, přes to, že jsem ji to mazala každej den a při každým přebalování jsem malou nejdřív opláchla prostě Bepanthen najednou nezabíral. A když jsem začala pravidelně střídat mastičky tak už se opruzeniny objevovaly jen občas a nebyla to žádná katastrofa. Myslím si že právě naopak malé uškodilo to, že jsem ji mazala pořád tím stejným. Mě malá na nočník začala chodit chvilku před druhým rokem (taky ho bojkotovala) a jednoho dne to přišlo samo od sebe.Je fakt, že to že dítě nenosí plinku má taky velký vliv na opruzeniny.
Já mažu Bepanthenem při každém přebalování a nikdy nebyl problém ![]()
Asi je to individuální. Nám bepanthen nezabral ani na malou opruzeninku, ale na Sudocreme nedám dopustit. Bepanthen nepomohl ani na bradavky, naopak, po namazání to strašně štípalo, tak jsem to mazala olivovým olejem ![]()
@Regina Hero píše:
Vy mažete všichni preventivně? Já teda jen když je problém, což je spíš výjimečně, hlavně tedy, když leze ven zoubek… to je pak malá pokakaná víckrát za den a ta stolička je nějaká agresivnější… jinak opruzená nebývá, i když nemažu…
Tak utírám to vlhčenýma ubrouskama a jelikož to je hnus agresivní, tak ho pak máznu tín sudocremem. A na noc mu to namažu. Až bude bez plen tak budu mazat jenom výjimečně, podle potřeby. Ale přijde mi to, že bez namazání by to měl za chvíli červené a bolelo by ho to.
Vodou omývat nemůžu, odpustím kýbl vody než mi teče teplá, tak používám ty ubrousky.
@Agi20 tak to máme ještě chvilku čas, dva mu budou v lednu.
Vím, že je to individuální. Ale on je prostě straaašně šikovný, chytrý až vychytralý, hodně toho nakecá. Takže se jeví, že by to mohl už mozkem pobrat a všichni se mě ptají, jestli je už bez plen. A on, když běhá bez plínky, tak mi vůbec neřekne, že se mu chce. Řekne až má mokré tepláky. Nehrotím to, jenom to čas od času zkusím a když zjistím, že zase nic, tak vrátím plínky.
@omites Ubrouskama utírám taky a naše malá to po nich červené nemá, i když nemažu… i když, přiznám se, čistím těma ubrouskama spáry v koupelně a na záchodě a říkám si, co v nich vlastně je, že to tak hezky vyčistí… ale paradoxně i přesto tím malé utírám zadek i ruce…
Používám bepanthen každé přebalování, po kakaní ji zadeček začervená tak dám větší vrstvu a je to zas dobrý..
je to takovej všestranej krém, když byla zapařená pod krkem v létě a měla to uplně červený tak sem ji taky mázla bepanthenem a bylo to dobré ![]()
Jo a používám též vlhčený ubrousky, babylove z dm bílé, jsou dobré i na utírání prachu ![]()
@mamartina píše:
Jo a používám též vlhčený ubrousky, babylove z dm bílé, jsou dobré i na utírání prachu
taky mám tyhle
kupuji je na kupónky ![]()
@omites Nelinka je taky dost šikovná a chytrá. Známí se mě říkají, že na svůj věk je strašně šikovná. Tak kolem 18měsíců zvládla sama poskládat puzzle který mělo sice 9 kousku ale i tak jsem zírala jak to rychle pochopila
Vůbec tak nějak všechno zvládá celkem rychle.Byla jsem z toho celkem nešťastná když měla kolem toho 20.měsíce a na nočník prostě nechtěla. Plinku měla sundanou každý den a když viděla nočník začala brečet. Asi týden na to se dědovi počůrala do postele.Sama od sebe řekla lulu aa a šla si sednout na nočník. Měla jsem strašnou radost a malá taky protože pak na nočník šla asi 20× po sobě
A od té doby to všechno začalo. Teď krásně chodí na nočník. Když jsme venku tak si sama sundá tepláky a jde si čupnout na trávu. Plinku máme ještě na noc ale je to taky jen otázka času. Teda doufám před tím se budila na nočník i v noci ale teď je nachlazená a od soboty vstává s počůranou plinkou. Plinka mě zas tak netrápí teď bych chtěla odnaučit dudlík ale to se mi jen tak nepovede. Má ho sice jen na noc ale i tak mi to už vadí.
Děkuji všem za příspěvky, bepanten dnes kopuím a vyzkoušíme ho ![]()
Bepanthem mohu jen doporučit, je sice drahý, ale stačí tenká vrstvička…
@Agi20 hele, tak mi jsme zas před měsíce utnuli dudlík. A docela dobrý. Dva večery si pořval, pak to pochopil a dneska si ani nevzpomene. Už mě totiž naštval, začal ho tahat i mimo spaní a to se mi přestalo líbit. Nějak se mu ta závislost začala prohlubovat, tak jsem to radši zarazila. A fakt pohoda. Zároveň s tím jsem utnula poslední raní kojení a najednou spí do 6:30. Fakt paráda.
Zakladatelko sorry za OT ![]()