Beránek nebo teddy beránek?

16908
4.3.15 10:33

Beránek nebo teddy beránek?

Zdravím všechny chovatelky zakrslých králíčků :)
máme doma už samičku krátkouchého králíčka a chceme k ní další samičku. O chování pohlaví mám načteno dost, o vhodnosti taky ;)
spíše potřebuji poradit, které plemeno je mazlivější a klidnější-teddy beránek nebo zakrslý beránek?
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7797
4.3.15 10:39

Měla jsem klasického berana…ten byl přítulný, učenlivý, uměl přiběhnout na zavolání, teď mám teddyho a ten neumí nic, ani chodit na záchod :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
4.3.15 10:47

Určitě pořídit obyč krátké chlupy, ne kvůli nějaké větší mazlivosti apod. blbostem, co se o teddy tvrdí, ale kvůli tomu, že to prostě nemá dlouhý chlupy a odpadá tím česání - někteří to snáší až tak špatně, že koušou majitele a také je tam nižší riziko operace kvůli chlupům v žaludku a střevech. A musím teda podotknout, že pořídit samičku k samičce je opravdu blbost. Pořidte samečka a vykastrujte ho a budete je moci mít společně, u dvou samiček to znamená 2 klece, případně ohrádky. My měli 2 králice a nejlepším řešením bylo mít je navolno, ale i tak byla období, kdy se konaly bitky a chlupy lítaly a to pak měla každá jednu místnost a ta třetí byla naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.3.15 10:59

Přesně jak píše angor…dvě samice není dobrý nápad. Nejlepší je vykastrovaný samec a samice. Mám teď doma samičku klasického beránka a budeme ji pořizovat samce. Vždycky jsem měla beránky a byli mazlivé. Já zas sním jednou o francouzském beránkovi. Nějaký 5kg králík :lol: Měla jsem největšího 3,5kg a to byl fakt úžasný králík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
4.3.15 13:02

Aha, já myslela, že to nevadí, navíc ta druhá má být mládě, 8-mi týdenní právě…koupit si samečka a nechat vykastrovat? ale to se může někdy okolo puberty ne? a do té doby je budu mít odděleně? jako každá by měla mít svou klec a chtěla jsem je pouštět na začátku určitě odděleně…poradila mi to chvatelka z CHS :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
4.3.15 13:04
@angor píše:
Určitě pořídit obyč krátké chlupy, ne kvůli nějaké větší mazlivosti apod. blbostem, co se o teddy tvrdí, ale kvůli tomu, že to prostě nemá dlouhý chlupy a odpadá tím česání - někteří to snáší až tak špatně, že koušou majitele a také je tam nižší riziko operace kvůli chlupům v žaludku a střevech. A musím teda podotknout, že pořídit samičku k samičce je opravdu blbost. Pořidte samečka a vykastrujte ho a budete je moci mít společně, u dvou samiček to znamená 2 klece, případně ohrádky. My měli 2 králice a nejlepším řešením bylo mít je navolno, ale i tak byla období, kdy se konaly bitky a chlupy lítaly a to pak měla každá jednu místnost a ta třetí byla naše.

já jsem chtěla právě teddy beránka, ale asi taky bude chlupáč co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.3.15 14:17

@Hejhulka25 Starší bude dokazovat mladší svou dominanci. Ještě se někdy snese matka s dcerou, kde je to pevně dáno od narození. Moje veterinářka zvládla dobře vykastrovat samce v 5 měsících. Většinou mají varlátka stažené, ale ona si ho před operací zkontrolovala a říkala, že většinou v narkóze se ušák natolik uvolní, že už nestahuje tolik varlata a operace se podaří. Ale někteří samci mají stažené prostě o něco déle a nejde to tak brzy. Pak po zákroku má být samec ještě tak měsíc oddělený. U nás tehdy stačilo 2-3 týdny, protože byl tak mladý. Byla to inhalační narkóza a snesl ji velmi dobře a hojil se taky rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.3.15 14:23

@Hejhulka25 jj teddy beránci jsou hodně chlupatí. Takový satén beránek je taky krásný. Moje samička není ani dlouhosrstá a ani krátkosrstá, je akorát :) Je dobře, že králíčka budeš pořizovat z CHS, ale paní majitelka ti nějak divně radí s těmi samicemi. Samozřejmě můžeš mít dvě samice, ale je tam prostě velké riziko, že se nesnesou a je s tím potřeba počítat. Ten vykastrovaný samec se samicí z 90% fakt spolu vychází, krásně se mazlí, navzájem čistí, blbnou spolu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
4.3.15 14:27
@Bunnies píše:
@Hejhulka25 jj teddy beránci jsou hodně chlupatí. Takový satén beránek je taky krásný. Moje samička není ani dlouhosrstá a ani krátkosrstá, je akorát :) Je dobře, že králíčka budeš pořizovat z CHS, ale paní majitelka ti nějak divně radí s těmi samicemi. Samozřejmě můžeš mít dvě samice, ale je tam prostě velké riziko, že se nesnesou a je s tím potřeba počítat. Ten vykastrovaný samec se samicí z 90% fakt spolu vychází, krásně se mazlí, navzájem čistí, blbnou spolu apod.

samci se ale mají kastrovat až kolem pátého měsíce ne? to bych je musela mít asi tři měsíce odděleně v místnostech, prý nemůžou být ani klece poblíž :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
4.3.15 14:37

@Hejhulka25 no většinou se kastruj kolem 8. měsíce. Ten 5.měsíc je nejmladší věk. No, ty tři měsíce se prostě musí vydržet. Já měla v garsonce samici a samce, ale nevěděla jsem že samec je samec (byli to první ušáci a právě, že ty varlátka měl vidět až hodně pozdě) a pak z toho byli čtyři další samci :lol:. To bylo nadělení mít všechny zvlášť v tak malém bytečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
4.3.15 16:02

Teddy jsou právě šlechtění na dlouhou srst, krátkosrstý opravdu neexistuje. Samečci se kastrují kolem půl roku. Jednodušší samozřejmě je pořídit již kastrovaného ušáka, ale jinak je opravdu nejlepší mít ušáky i zvlášt v místnostech, hormony samečky kolikrát pojančí. Ale s těma samičkama je to opravdu blbost, většinou se nesnesou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný