Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
máte nějaké zkusenosti s různými zvláštními schopnostmi koček? Co se vam přihodilo? Dokáží videt duchy atd? Co myslíte? A jak se to projevuje? A vite o dalsich schopnostech? ![]()
Tak mamka má koček 7 a jedinou jejich zvláštní schopností je sežrat jakékoli jídlo v jakémkoli množství
, čím víc, tím líp. Jinak nic nepozorujeme a to je má už léta.
@Carmen6 tak to asi neni schopnost jenom, kocek ale spis vetsiny domacich mazlicku ![]()
Jediný co, tak že mě kočka dokáže uklidnit nebo jak to napsat, víc než pes. To jejich předení. Tak nějak vysaje stres. Je to hrozně uklidňující. Věřím tomu.
Známá měla náhlou srdeční příhodu. ne zrovna infarkt. Musela si lehnout. Hlavou dolů, a na podlahu, na rovný. Proč nevím, měla prostě potřebu si takhle lehnout. A kocour přišel a jak prý to normálně nedělá, tak sí jí lehl na záda celou plochou. A prý cítila, jak se jí dělá dobře, jak to… ten kocour… „odebírá“.
Moje babicka mela 8 kocek z toho 3 kocoury a ten jeden ji tak moc miloval, ze kdyz jednou dostala dva infarkty najednou tak jak upadla na zem, tak ji masiroval zada a tim ji zachranil zivot. Babicka par let na to umrela a jak umrela, tak umrel i ten koucour steskem a to vyrustal i s tetou, ale styskalo se mu po babicce
@BlueFairy je to zvlastni u tech zvirat, ten kocour byl takovy babiccin ochrance ani me k ni nechtel poustet zarlivec
cetla jsem i o pani, ktera mela kocku a ta ji zacala lehat na bricho a nikdy to nedelala no a pak te pani zjistili rakovinu cipku. Ono i zvire vyciti, kdyz je zena tehotna a jeste to treba nevi
@ducki píše:
@BlueFairy je to zvlastni u tech zvirat, ten kocour byl takovy babiccin ochrance ani me k ni nechtel poustet zarliveccetla jsem i o pani, ktera mela kocku a ta ji zacala lehat na bricho a nikdy to nedelala no a pak te pani zjistili rakovinu cipku. Ono i zvire vyciti, kdyz je zena tehotna a jeste to treba nevi
To máme podobné u tchánů s jejich psy. Jak přijdeme, tak jdou hned ke dceři (k synovi ne), usadí se u ní a kdokoli se přiblíží tak na něj syčí a vrčí
jednou mi takhle hlídali malou když měla cca rok, spala jim v ložnici na posteli a kolem psi. Tchýně mi celá vedle volá, ať hned dojedu, že ji k ní nechcou pustit
jsou to naštěstí jen čivavy, ale měla strach, že kdyby se ohnali tak by nechtě kousli malou nebo tak něco…
S tou rakovinou to znám; strýc měl starého voříška z útulku. Asi měsíc mu neustále olizoval jedno místo na noze a kňučel. Nakonec se ukázalo, že tam bylo nějaké zhoubné znamínko a musel jít na operaci.
Tak u nas kocka ducha videla. Porad koukala na jedno misto. I kdyz zrala. Cely den.
Ale moje tehotenstvi nepoznala nebo to aspon nedala najevo :0)
Hlavne si omotaji kolem prstu - pardon, drapku - astmatiky, nejlepe s alergii na kocky ![]()
Nám 3. ledna umřela fenka, kterou jsme měli devět a půl roku. Od té doby slýcháme občas takový ten charakteristcký zvuk jejích drápů po dlažbě v chodbě. A asi týden po její smrti náš kocour začal jak šílenec běhat z pokoje do chodby, jako kdyby něco honil, nebo za něčím běhal, narážel i do zdi a zavřených dveří.
Dělali jsme si s mamkou a přítelem srandu, že ho Tequilla (jméno fenky) dráždí a schválně mu zdrhá přes zeď.
Jednou lítal po obýváku fakt moc, že jsem se naštvala a okřikla jsem fenku, ať jde na místo, jak jsem to mívala zvykem, když ještě žila a kocour se hned uklidnil a přestal blbnout. Obvykle na něj žádný povely nefungujou, pokud nedržím v ruce kapsičku s jídlem. Možná to zní hloupě, ale věřím, že tam duch našeho pejska s námi je a věřím, že kocour ho prostě vidí.
Nas kocour je zavisly na nasi 6lete dceri. Jak ona neni doma kocour lezi, spi nebo chodi do jejiho pokoje a knoura, aby si ji privolal.
A kdyz dceru dovedu odpoledne domu ze skolky, tak zacne radosti litat, vrha se ji pod nohy, chce aby ho pestovala utesovala
.
Mame jeste dve deti s tema si kocicak taky hraje, vyhledava jejich spolecnost, ale prece jen je videt, ze nejstarsi ho bere nejvic, ze je to jeho kamoska.
Máme dvě kočky, jedna funguje jako těhotenský test, poznala to u prvního dřív než počůranej papírek a i teď, sice jí to trvalo asi o týden dýl, ale taky to vycítila. Druhá asi jednou viděla ducha, najednou ztuhla, mírně se naježila a koukala nehnutě do jednoho místa, už si nepamatuju jak dlouho, ale dost dlouho