Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Ne, raději zajdi za psychologem a psychiatrem. To ti pomůže více, než diskuze tady na emimino
Ano, brala jsem HA, i když jsem byla sama. Bylo to pro mě pohodlnější, než přestávat a pak zase začínat. Jsem zastánce HA - pilulek, ale to vysazování / nasazování by i pro mě byl zbytečný zásah do těla. Většina názorů tu bude, ať HA nebereš vůbec, protože bla bla bla… Každého věc. Já se s HA cítím bezpečněji, bez stresu každý měsíc.
Jinak s tím testováním to fakt není normální, to už je panika. Taky bych to řešila, ale asi bych tě rovnou nehnala k psychiatrovi. Prostě bych si místo testu dala jablko / okurku ![]()
Ja když piju alkohol, tak mám často okno a nepamatuji si absolutně nic.
Pila jsem vždy kvartálne, že celý večer hodně, za mlada i víkend v kuse. Pak vždy týden nebo i víc týdnů pauza. Proto jsem se tak bála bez HA. Teď měsíc a půl ani kapku. Řekla jsem si, že ještě jednou a půjdu do léčebny.
Jenže já se bojím, že se někdy prostě napiju a nebudu si nic zase pamatovat. ![]()
Já myslela, že máš problém brát HA v podstatě zbytečně, ale ty řešíš něco úplně jinýho. Tak s alkoholismem Ti neporadím.
Strašně se bojím těhotenství, neplánovaného a ještě s někým neznámým
V tvém případě bych ji raději brala, ale pít tak, že si nepamatuješ, co děláš, je hodně nebezpečné. Tvůj terapeut by to vědět měl.
Hlavně kdyz mám vztah a samozřejmě se chráním tak i tak si pak dělám každý měsíc nebo každý druhý test ![]()
Proto radši zůstat sama?
Už se desim sexu, vztahu, atd.
Ale HA mi po čase vždy libido utlumila tak nikoho nepotřebuji. Bojím se, že by se libido vrátilo ![]()
Radši ji brát budu. Psychiatricka o tom ví. Ještě beru AD, Atominex. Vím, že není vůbec dobrý nápad pít na léky.
Do vztahu bych šla, až se dám do kupy. Tohle přitáhne leda nějakého ehm bad boye.
Rozhodně to psychiatričce řekni, HA je tvůj nejmenší problém.
Btw. Je ti 34, potrat máš z sebou, děti žádné. Tu úzkost z těhotenství moc nechápu.
Na druhou stranu mně se nikdy nestalo, že bych spala s někým, koho neznám, natož že bych byla tak ožralá, že si to ani nebudu pamatovat.
Ta léčebna je fakt na místě.
Neplánovaně otěhotnět s neznámým se může stát za předpokladu, že neznámému roztáhneš nohy. Neroztahuj, neotěhotníš. ![]()
Ahoj.
Berete někdo HA ikdyz nemáte vztah? Např. že to pomáhá na pleť, může utlumit libido (coz je pre mě plus když nikoho nemám), pravidelná MS.
Je mi 34 let. Mám totiž takový problém. Mám panicky strach z otěhotnění.
V mládí bohužel interrupce.
Pak jsem litovala. No a také jsem měla problém s alkoholem. Není to tak, že bych opilá spala s někým jen tak, ale někdy jsem měla okno. Nepamatovala jsem si např. cestu domů. A pak měla paniku: co když jsem s někým něco měla??? I když si nepamatuji, že by se to ten večer stalo. A pak jsem měla hrozný strach co dela. Na interrupci bych už znovu nešla.
Teď už nepiju vůbec. Bojím se. Ze bych vysadila HA a někdy se napila a měla okno a zas mela strach. Samozřejmě, že bych s cizím nespala bez kondomu, ale co když bych si to nepamatovala?
Mám strašný zlozvyk, někdy jsem si dělala test v každém vztahu i když byl kondom nebo HA. Přepadla mě ta úzkost a já si běžela pro test třeba během pauzy v práci! Musím u sebe mít aspoň jeden.
Když ho nemám mám úzkost.
Tak jasně, když teď beru HA a nepiju a nemám nikoho nekupuji si test, ale už nikdy nechci zažít to, že bych nebrala HA a nedej bože se napila nebo měla vztah a pak si stále dělala testy i přes ochranu.
Co mám dělat?
Mám brát raději HA dal? popravdě se neplánovaného těhotenství bojím víc než nějaké nemoci