Antikoncepce a vliv na libido

143
23.1.26 23:11

Antikoncepce a vliv na libido

Ahoj holky, jak vám antikoncepce ovlivnila libido? Mě Dr napsal Vreyu a trochu se toho bojím, je to moje první antikoncepce. :nevim: Sex mám ráda a chci si ho nadále užívat, bohužel musím začít brát antikoncepci ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6004
23.1.26 23:18

No na mě má HA velký vliv na libido. Měla jsem 4, nebo 5 značek a každá libido hoooodně zkazila.
Po porodu jsem se k HA už nevrátila, protože kombinace dite a žádné libido by byla konečná.

Nicméně myslím si, že je nás menšina a většinou HA s libidem nepohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
23.1.26 23:29

No tak uvidím co to udělá se mnou, beru ji teprve 3 den od prvního dne ms, už by měla zabírat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
24.1.26 05:52

Ja ji brala chvili, libido uplne nula. Pak sem z těch hormonů ještě neustále špinila a nakonec sem to vysadila, protože sem si řekla, ze to brát nemusim, kdyz diky tomu stejne zadny sex ani nemam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
24.1.26 06:45

Libido nula, nálady hrozné, plačtivost, bolest hlavy. K tomu ta zdravotní rizika, no HA nikdy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
24.1.26 08:42

Já jsem HA brala dohromady možná dvacet let. Krom první a druhé, které mi hodně nesedla a přestala jsem je po pár měsících brát, jsem problémy neměla a libido mi teda netlumila.
Nejvíc mi libido tlumil stres a to, že byl ten či onen přítel hov*do.
Ono je dobré si uvědomovat, že to je lék a ne lentilky, ale je také dobré si uvědomit, že je v lidské přirozenosti to, že se svěří s nepříjemným zážitkem daleko pravděpodobněji, než že půjdou napsat, „já jsem žádné problémy neměla/a“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11618
24.1.26 10:48

Neberu a chuť bych měl pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35912
24.1.26 11:53

Vyzkoušela jsem jich několik a všechny mi chuť na sex strašně utlumily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
24.1.26 13:38

Libido nula, strašně mi chyběly ty ovulační hormony. Kamarádka skončila po pár měsících braní v nemocnici s trombózou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
24.1.26 14:50

Vliv na libido silný v negativním smyslu a jeste ti to zmate čich a tudíž ztíží volbu vhodného partnera. Ze by se ti mohl libit takový, o kterého by sis normálně neopřela kolo😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
24.1.26 16:36

Nikdy jsem necítila rozdíl v obdobích s antikoncepcí a bez ní. U mě libido závisí na tom, jak dobře se cítím ve svém těle a jestli moje psychika není vyčerpaná… Dopředu bych se nebála. Uvidíte… Taky ji beru ze zdravotních důvodů. Mám endometriozu. Bolesti zmizely ihned, psychika si na tu hormonální změnu zvykala dýl. Celkově si to sedlo po nějakém půl roce. Pak zmizelo i špinění a stačí mi vynechat prášky cca jednou za 3 měsíce. V současnosti jsem přešla na slabší antikoncepci. Mám teď druhé platíčko a cítím se skoro stejně, jak jsem se cítila, když jsem žádnou nebrala. Je to takové přirozenější. Kdyby vám tahle nesedla (to jde zhodnotit třeba až tak za 4-6 měsíců), tak ta moje slabší se jmenuje Kelzy a krabička vyjde kolem tisícovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
24.1.26 16:53

@andiedvorakova ahoj, děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11618
24.1.26 16:57

Takže kámošky nekecaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3734
24.1.26 17:14

Já ji brát nemůžu právě z tohoto důvodu. Cokoliv hormonálního mě úplně vypne. Jsem frigidní, unavená a nervózní ženska. Takže to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
24.1.26 17:27
@Ploskutáček píše: Více

A ty se očividně nudíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...