Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jak vám antikoncepce ovlivnila libido? Mě Dr napsal Vreyu a trochu se toho bojím, je to moje první antikoncepce.
Sex mám ráda a chci si ho nadále užívat, bohužel musím začít brát antikoncepci ze zdravotních důvodů.
No na mě má HA velký vliv na libido. Měla jsem 4, nebo 5 značek a každá libido hoooodně zkazila.
Po porodu jsem se k HA už nevrátila, protože kombinace dite a žádné libido by byla konečná.
Nicméně myslím si, že je nás menšina a většinou HA s libidem nepohne.
No tak uvidím co to udělá se mnou, beru ji teprve 3 den od prvního dne ms, už by měla zabírat?
Ja ji brala chvili, libido uplne nula. Pak sem z těch hormonů ještě neustále špinila a nakonec sem to vysadila, protože sem si řekla, ze to brát nemusim, kdyz diky tomu stejne zadny sex ani nemam ![]()
Libido nula, nálady hrozné, plačtivost, bolest hlavy. K tomu ta zdravotní rizika, no HA nikdy víc.
Já jsem HA brala dohromady možná dvacet let. Krom první a druhé, které mi hodně nesedla a přestala jsem je po pár měsících brát, jsem problémy neměla a libido mi teda netlumila.
Nejvíc mi libido tlumil stres a to, že byl ten či onen přítel hov*do.
Ono je dobré si uvědomovat, že to je lék a ne lentilky, ale je také dobré si uvědomit, že je v lidské přirozenosti to, že se svěří s nepříjemným zážitkem daleko pravděpodobněji, než že půjdou napsat, „já jsem žádné problémy neměla/a“.
Vyzkoušela jsem jich několik a všechny mi chuť na sex strašně utlumily.
Libido nula, strašně mi chyběly ty ovulační hormony. Kamarádka skončila po pár měsících braní v nemocnici s trombózou.
Vliv na libido silný v negativním smyslu a jeste ti to zmate čich a tudíž ztíží volbu vhodného partnera. Ze by se ti mohl libit takový, o kterého by sis normálně neopřela kolo😃
Nikdy jsem necítila rozdíl v obdobích s antikoncepcí a bez ní. U mě libido závisí na tom, jak dobře se cítím ve svém těle a jestli moje psychika není vyčerpaná… Dopředu bych se nebála. Uvidíte… Taky ji beru ze zdravotních důvodů. Mám endometriozu. Bolesti zmizely ihned, psychika si na tu hormonální změnu zvykala dýl. Celkově si to sedlo po nějakém půl roce. Pak zmizelo i špinění a stačí mi vynechat prášky cca jednou za 3 měsíce. V současnosti jsem přešla na slabší antikoncepci. Mám teď druhé platíčko a cítím se skoro stejně, jak jsem se cítila, když jsem žádnou nebrala. Je to takové přirozenější. Kdyby vám tahle nesedla (to jde zhodnotit třeba až tak za 4-6 měsíců), tak ta moje slabší se jmenuje Kelzy a krabička vyjde kolem tisícovky.
Já ji brát nemůžu právě z tohoto důvodu. Cokoliv hormonálního mě úplně vypne. Jsem frigidní, unavená a nervózní ženska. Takže to nejde.