Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mela jsem ho pri tehotenske cholestaze, moc to nepomahalo…
@pavelka777 píše:
Mám od 22.let dlouhodobě zvýšené jaterní testy, prodělal několik biopsí jater, CT, MR apod.
Zjistili mě nejprve steatósu jater a teď už mám fibrózu s možností vzniku cirhózy.Alkohol nikdy nepiju, jen zcela vyjímečně. Snažím se mít pohyb a jíst tak nějak pestrou stravu.
Beru na játra Lagosu ( ostropestřec mariánský) a Esencile Forte.
Hpdnoty jsem měl třeba GGM 8-12. Norma je 0,50-1,00
Ostatní ALT, ASP byly také lehce zvýšené.Před rokem mi byl nasazen na vyzkoušení lék Ursosan, kde beru 3 tbl - večer a hodnoty se snižily na 2,10 - 1,85. Což ještě nikdy nebylo. Jsem samozřejmně rád.
Bere tento lék na játra někdo také? Na co ho máte?
Dá se brát dlouhodobě?
Osobně hop beru cca. 15 měsíců.Lékaři netuší, co může být příčina mých zdravotních potíží.
Má někdo také problémy s játry a to jakékoliv? Jak jste na tom?
Dobrý den, vím, že příspěvek je již starý, ale chtěla bych se vás zeptat, zda Vám lék pomohl. Mě teď byl taky předepsán lék ursosan kvůli špatným jaterním testům, kde nemůžeme přijít na příčinu. Jsem z toho docela špatná, je mi 24, jím zdravě a tvrdý alkohol jsem nikdy nepila, výjimečně skleničku vína.. Docela mě zarazilo, že se píše, že je to lék na žlučník, který mám dle všeho v pořádku, nemůže mi to nějak ublížit?
@DeJa24 píše:
Dobrý den, vím, že příspěvek je již starý, ale chtěla bych se vás zeptat, zda Vám lék pomohl. Mě teď byl taky předepsán lék ursosan kvůli špatným jaterním testům, kde nemůžeme přijít na příčinu. Jsem z toho docela špatná, je mi 24, jím zdravě a tvrdý alkohol jsem nikdy nepila, výjimečně skleničku vína.. Docela mě zarazilo, že se píše, že je to lék na žlučník, který mám dle všeho v pořádku, nemůže mi to nějak ublížit?
Nic si s toho nedělej, mě byl předepsán Ursosan kvůli tomu že nemám žlučník a díky tomu mám žluč v žaludku. Tak si vyber, ale rozhodně to ber, uvidíš jestli se ti zlepší jaterní testy.
@mamule42 píše:
Nic si s toho nedělej, mě byl předepsán Ursosan kvůli tomu že nemám žlučník a díky tomu mám žluč v žaludku. Tak si vyber, ale rozhodně to ber, uvidíš jestli se ti zlepší jaterní testy.
Dobrý den,
mám stejný problém jako Vy, jsem 3 měsíce po laparoskopii žlučníku a na gastroskopii mi zjistili kromě zánětu i hojnou žluč v žaludku. Nyní mi předepsali Ursosan, který mám obavy užívat. Mohu poprosit o Vaše zkušenosti, jak Vám lék pomohl, nebo co nejvíce Vám pomohlo? Děkuji Moc.
@Hana00 píše:
Dobrý den,mám stejný problém jako Vy, jsem 3 měsíce po laparoskopii žlučníku a na gastroskopii mi zjistili kromě zánětu i hojnou žluč v žaludku. Nyní mi předepsali Ursosan, který mám obavy užívat. Mohu poprosit o Vaše zkušenosti, jak Vám lék pomohl, nebo co nejvíce Vám pomohlo? Děkuji Moc.
Pomohl mně na další kontrole už žluč v žaludku nebyla, já bych ho brala.
@mamule42 píše:
Pomohl mně na další kontrole už žluč v žaludku nebyla, já bych ho brala.
Jak dlouho Vám to trvalo? Mám v žaludku i zánět, který se posunul prý až do jícnu a trápím se s tím už celé léto doposud… Děkuji za odpověď.
@Hana00 píše:
Jak dlouho Vám to trvalo? Mám v žaludku i zánět, který se posunul prý až do jícnu a trápím se s tím už celé léto doposud… Děkuji za odpověď.
Nedokážu posoudit jak dlouho trvalo než žluč ze žaludku zmizela, měla jsem balení na 3 měsíce. A na zánět žaludku nic nedali? Rozhodně doporučuji dodržet léčbu a lehkou nedráždivou stravu.
@mamule42 píše:
Nedokážu posoudit jak dlouho trvalo než žluč ze žaludku zmizela, měla jsem balení na 3 měsíce. A na zánět žaludku nic nedali? Rozhodně doporučuji dodržet léčbu a lehkou nedráždivou stravu.
Na zánět nevím, moc se v tom nevyznám, užívám ráno Ortanol a večer mám užívat Ursosan, tak nevím, zda mám správnou léčbu a jestli to vůbec bude pomáhat…
@Hana00 píše:
Na zánět nevím, moc se v tom nevyznám, užívám ráno Ortanol a večer mám užívat Ursosan, tak nevím, zda mám správnou léčbu a jestli to vůbec bude pomáhat…
Tak léčbu určují na základě vyšetření na gastru, takže ví proč ty léky dávají. Navíc nadměrná tvorba žluče v žaludku není v pořádku, dráždí to, takže Ursosan bych brala za každých okolností a neřešila bych jestli jo nebo ne. Žlučník měl svoji funkci a když teď není tak se žluč hromadí jinde. Já rozhodně tyhle problémy nepodceňuji a beru vždy léky, které mě na gastru předepíší, protože pokaždé proběhne kontrolní sonda do žaludku bléé, zase mě to čeká a hned je poznat co je tam špatně.
@mamule42 píše:
Tak léčbu určují na základě vyšetření na gastru, takže ví proč ty léky dávají. Navíc nadměrná tvorba žluče v žaludku není v pořádku, dráždí to, takže Ursosan bych brala za každých okolností a neřešila bych jestli jo nebo ne. Žlučník měl svoji funkci a když teď není tak se žluč hromadí jinde. Já rozhodně tyhle problémy nepodceňuji a beru vždy léky, které mě na gastru předepíší, protože pokaždé proběhne kontrolní sonda do žaludku bléé, zase mě to čeká a hned je poznat co je tam špatně.
Děkuji za odpověď. Může se nekontrolovatelně žluč hromadit i jinde, než jen v žaludku? A co na Ursosan řeknou játra? Přeci jen je to umělé potlačení žluče v játrech. Mám obavy, aby se mi tím játra ještě více nezhoršily, mám dlouhodobě stále špatné GGT. Ještě jednou děkuji…
Mám od 22.let dlouhodobě zvýšené jaterní testy, prodělal několik biopsí jater, CT, MR apod.
Zjistili mě nejprve steatósu jater a teď už mám fibrózu s možností vzniku cirhózy.
Alkohol nikdy nepiju, jen zcela vyjímečně. Snažím se mít pohyb a jíst tak nějak pestrou stravu.
Beru na játra Lagosu ( ostropestřec mariánský) a Esencile Forte.
Hpdnoty jsem měl třeba GGM 8-12. Norma je 0,50-1,00
Ostatní ALT, ASP byly také lehce zvýšené.
Před rokem mi byl nasazen na vyzkoušení lék Ursosan, kde beru 3 tbl - večer a hodnoty se snižily na 2,10 - 1,85. Což ještě nikdy nebylo. Jsem samozřejmně rád.
Bere tento lék na játra někdo také? Na co ho máte?
Dá se brát dlouhodobě?
Osobně hop beru cca. 15 měsíců.
Lékaři netuší, co může být příčina mých zdravotních potíží.
Má někdo také problémy s játry a to jakékoliv? Jak jste na tom?