Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Niki89 To ráda slyším:) Tak uvidím, začínám brát půlku ráno 50mg..Jsem hrozná, tady jsem se dočetla o začátečním nevolnostech a jsem expert na to, abych si je dostatečně namluvila a vyprovokovala, že mi je taky špatně ![]()
No to snad ne, ono tohle je taková hodně specifická nevolnost, spíš sem skoro nejedla, ale mě to nevadilo. Teď jsem si ještě vzpoměla, že mi hodně způsoboval nespavost. A to mi teda vadilo. Ale jinak je člověk takovej klidnější.
Ahoj, taky jsem dneska začala se Zoloftem a mám obavy, co to se mnou udělá. Mám to na úzkosti a už mě jedna přepadla, ale zase zmizela…tak snad to přežiju ![]()
Ahoj holky, beru 2 měsíce zoloft je mi už líp…akorát mě štve, že když chci někam dojet s malym autobusem…dám tak dvě zastávky a musim vystoupit a moc lidí mi taky dost vadí a v krámě jsem hrozně roztěkaná a už koukám abych zas zmizla
nechápu to dříve jsem taková nebyla. Mám dost hyperaktivního syna a dává mi dost zabrat, tak nevím jestli to můžu mít i kvůli němu nebo nějakým problémům z dětsví. Psychiatr mi řekl ať si koupím knihu o agorafobii a panice, nemůžu uvěřit, že bych měla mít tu agorafobii. Doufám, že mi pomůžou i návštěvy u psychologa. Nemáte s těmahle stavama někdo zkušenosti a jak to mám zvládat? Dnes jsem se přemohla a šla s malym na procházku a zas dvě zastávky autobusem, šlo to, ale pak se mi rozbušilo srdce i venku mezi lidma a musela jsem se zastavit a rozdýchat to a pak znova, nakonec jsem došla i do menšího krámku a něco koupila a pak zas domu.Budu se snažit a nechci to vzdávat
Ještě jsem chtěla napsat jak to bylo nazačátku, 14 dní mi bylo hrozně zle, návaly nechutenství, bylo mi na zvracení no hnus…a nakonec jsem do toho zjistila, že jsem těhotná, nu ale to jsme se s manželem dohodli, že si to raději nenecháme, když nevíme jak na tom budu, takže jsem to taky obrečela, ale teď jsem docela ráda, nejdříve dám dohromady sebe a pak snad někdy ještě bude mimčo
mno a orgasmu jsem taky vůbec nemohla dosáhnout, jako by byla nějaká otupělá taky…no, ale nedávno se mi to povedlo…tak aspoň, že tak
prosím kdo máte zkušenosti písněte…co mám vše udělat aby to bylo už mnohem lepší a abych mohla normálně cestovat a nakupovat?
Ahoj, já beru Zoloft asi od září a musím říct, že mi neskutečně pomohl. Měla jsem taky hrozné záchvaty paniky, přesně jak jsi psala, když jsem jela se synem busem, byla mezi více lidma…fuj. Dřív jsem mohla jít sama kam jsem chtěla, jezdila jsem sama na dovolený a ani mě nenapadlo se něčeho bát a teď se taky vůbec nepoznávám. Ale Zoloft mi v tom strašně pomohl, musím říct, že už to skoro vůbec nemám, cítím, že to na mě leze, ale nedoleze to do stavu, kdy by mě to zablokovalo, vyšumí to. Asi bude záležet na dávce toho Zoloftu, já beru 100mg ráno. Taky mi psycholog radil naučit se relaxační techniky, to prý pomáhá se v takových situacích ovládat, ale ještě jsem se k tomu nějak nedostala ![]()
Ahoj, děkuji za odpověď, pomáhá mi když si můžu přečíst, že se s tím dá něco dělat a že to zas bude dobrý i když teď mi to přijde stále nepřekonatelný
. Já beru 1 tabletku 50 mg na záčátku jsem s tím měla fakt velký problém, bylo mi 14 dní hrozně špatně. Ale občas se mi teď i stává, že mám chvilkový pocity štestí…to je mi pak fajn ![]()
Zoloft jsem brala, a nic takového mi nezpůsoboval… Spiš velkou únavu. Asi bych chvíli počkala a pak zkusila probrat s dr.
Ahoj beru zoloft tak mesic nejprve asentru 50mg a ted zoloft 100mg tak 4 dny…a id zacatku co je beru trpim nespavosti. Lekar mi predepsal jeste derin 25mg ale ten nechci brat protoze se chceme snazit o miminko a nechci tolik chemie do tela.Ale diky bohu za antidepresiva to zase chran buh bez nich bych to nezvladla(prisla jsem v 8 mesici o miminko)…ted se opravdu citim uz dobre, zadne uzkosti nic jen ta hrozna celonocni nespavost…srovna se to nebo muzu nejak tomu spani jit naproti necim?
Jediny skutecny efekt krome ad mi prineslo naproste zatemneni mistnosti.
@Raciolka22222 píše:
Ahoj beru zoloft tak mesic nejprve asentru 50mg a ted zoloft 100mg tak 4 dny…a id zacatku co je beru trpim nespavosti. Lekar mi predepsal jeste derin 25mg ale ten nechci brat protoze se chceme snazit o miminko a nechci tolik chemie do tela.Ale diky bohu za antidepresiva to zase chran buh bez nich bych to nezvladla(prisla jsem v 8 mesici o miminko)…ted se opravdu citim uz dobre, zadne uzkosti nic jen ta hrozna celonocni nespavost…srovna se to nebo muzu nejak tomu spani jit naproti necim?
Nespavost je jeden z nežádoucích účinků 0, mělo by to přestat do dvou týdnů, pokud ne, tak radši běž za doktorem. Přeji hodně štěstí
![]()
Beru sertralin, což je vlastně to samé pod jinou značkou. Na cyklus to vliv nemělo, obecně ho snáším dobře a pomohl mi. ![]()
Až teď jsem dočetla oživení. Se spánkem jsem měla potíže prvních 14 dnů. Ale já špatně spala i kvůli úzkostem, tak těžko říct, jestli to byl nežádoucí účinek léku.
Me se nechce zase menit nejak AD protoze je mi dobre jen proste to hrozny prevalovani v noci
piju medunku a mozna si koupim kozlika lekarskeho…lepsi nez do sebe jeste cpat derin
Beru tři dny 25mg zoloftu na chronickou bolest. Od druhého dne nevolnost a průjem, to beru. Ale dnešek si skoro nepamatuji, všechno šlo mimo mne, nechtělo se mi komunikovat, vyhledávala jsem samotu a večer jako bonus mi prolitlo hlavou, jaké by to bylo překročit balkon. Opravdu nepřijemný zážitek.
@Anonymní píše:
Beru tři dny 25mg zoloftu na chronickou bolest. Od druhého dne nevolnost a průjem, to beru. Ale dnešek si skoro nepamatuji, všechno šlo mimo mne, nechtělo se mi komunikovat, vyhledávala jsem samotu a večer jako bonus mi prolitlo hlavou, jaké by to bylo překročit balkon. Opravdu nepřijemný zážitek.
Jestli te zas napadne podobna myslenka, tak mej nekoho nablizku, to pomuze.