Berou mladší, školka

411
4.9.24 10:25

Berou mladší, školka

Jdu se jen zeptat, stalo se někomu z vás… Dcera začala chodit druhý rok do školky, synovi budou na konci září 3 roky.. Dala jsem přihlášku v květnu, nevzali nás.. Na konci prázdnin ředitelka volala, že se uvolnila místa, zda máme stále zájem.. Podala jsem opět přijímací do školky, ale jak koukám, chodí tam mladší děti… Syn byl 8 pod čarou.. Nechápu, protože mi bylo řečeno, až budou synovi 3 roky může chodit sám.. Kdybych ho chtěla dát průběžně během září na to, aby si zvykal atd.. Tak buď, musejí ubrat dvě děti, aby na něj měli více času, či bych musela být ve třídě s ním.. Což tak enajk chápu, ale nejde mi na rozum.. Že nás nevzali a vzala jiné děti.. Podle vzhledu rozhodně mladší či stejný věk.. (maminka co potkávám a syna má cca stejně starého syna, ho vzali..) nejsme přímo z obce, kde se školka nachází, cca 2km ve vedlejší vesnici, do školky chodí dcera.. Měla jste to některá maminka také? Teď opět čekám, zda nás vezmou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5958
4.9.24 10:34

Dceru nevzali (3 roky má v lednu), ale vzali od září dcerku sousedky (3 roky v prosinci).
Nám bylo řečeno, že berou až od 3 let….

Nicméně teď jsem potkala známou z vedlejší dědiny a té vzali kluka (3 roky v únoru), protože pan ředitel je jejich kamarád ;)

Joooo, takhle by to chodit nemělo, ale chodí….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 10:36

@LuciiLucie Trošku se ztrácím v popisu, ale při dobírání do plného stavu už ředitelka nemusí dávat přednost starším dětem jako u klasického zápisu a bere prostě ty, co se první ozvou (nebo bohužel někde dají lepší úplatek). Takže jsi možná prostě prošvihla příležitost tam syna nacpat a nějaká aktivnější mamina tě předběhla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.9.24 10:41

@Markéta188 přesně jak píšeš nemělo by to chodit, ale bohužel to tak je.. Já si právě myslím, že ředitelka bere přednost dětem, co jsou z obce, kde je školka a nazdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.9.24 10:44

@unuděná uvidíme, učitelka - zástupce ředitele.. Ma třídu, kam chodí dcera udělala pro syna skříňku atd a bylo mi od učitelky řečeno, že to jen připravila, kdyby náhodou nás vzali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 10:45
@LuciiLucie píše: Více

To není „nemělo by to tak být“. Opravdu ředitelům nikdo nenakazuje, které děti mají dobrat po zápisu, je to čistě na ředitelce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4122
4.9.24 10:48

@LuciiLucie Tak u nas treba skolka bere jenom deti s bydlistem v miste skolky. Ma tak nastavene bodovani a z ostatnich obci se sem nemaji sanci dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
4.9.24 10:51
@LuciiLucie píše: Více

No nevím jak je to s dobíráním dětí u vás a také, jaké má vaše školka podmínky.
U nás jedna malá dědinka má v podmínkách : kdo dřív přijde :D

Ale u nás byly body za místo bydliště a za věk a to i u dobírání dětí a stejně dali přednost dětem s nižším věkem a jiným bydlištěm, takže asi tak no….
Dneska je skoro vše o známostech..

Příspěvek upraven 04.09.24 v 10:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 10:51
@Nicole 1234 píše: Více

Jde o něco jiného. Pokud se v zápisu přihlásí děti mladší nebo odjinud, nedostanou se. V momentě, kdy ale zůstanou volná místa, obvykle tuto zprávu ředitelka vyvěsí nebo rozešle těm, co byli pod čarou. A pak je to obvykle kdo dřív přijde, ten dřív mele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
4.9.24 10:55
@unuděná píše: Více

No u nás mají přednost ti, kteří byli pod čarou s nižším číslem. Máme tam datum do kdy se dostavit, pokud se nedostavíš podepsat rozhodnutí, tak má přednost další dítě…
Máme to tak v podmínkách přijetí, takže nechodí to tak všude.

Ale máme tady školku v obci, kde je 300 obyvatel a tam je to opravdu už u zápisu : kdo dřív přijde, jenže tam z té obce nastupuje každý rok cca 10 dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.9.24 10:56

@Markéta188 To je férové, nicméně žádný zákon ani vyhláška tohle ředitelům nenakazuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4638
4.9.24 11:02

Syna vzali do školky před třetím rokem s podmínkou nástupu teprve po narozeninách, ředitelka přihlížela k tomu, že jsme místní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
4.9.24 11:14

Ty jo, když chceš radu, tak si to po sobě přečti, než to odešleš, ať víme, co fakt řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.9.24 11:41

@unuděná tak uvidíme, až přijde dopis, co v něm bude.. Jestli se vejdeme či jak si to ředitelka udělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.9.24 11:48

Já bych jen podotkla, že čistě podle výšky/vzhledu dítěte nemusíš odhadnout věk. Mám kolem sebe více opravdu drobných dětí, které i v pěti letech byly menší než tehdy můj dvouletak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin