Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Beru beta-blokátory. Půlku Betalocu ráno a tep mi nikdy neklesl pod 75 teď už se teda nijak neměřím, protože nemám žádné problémy. Ale řekla bych že doktoři ví co dělají když předepisují léky ![]()
Concor COR, 5 mg. Důvod: fibrilace po operaci srdce, občas extrasystoly. Žádné viditelné negativní důsledky. Tak asi 5× jsem si vzal ještě půlku při nežádoucím „bušení“ srdce (doktoři prominou, ale myslím, že jsem se rozhodl správně).
![]()
Brala jsem betablokatory kvuli arytmii 4 roky. Uz jsem mohla vysadit a posledni rok mam Garmin hodinky, takze muzu porovnat tep s betablokatorem a bez.
Nocni tep s 40-45, bez 50-60, kifovy s 60,bez 65, prumerna tepovka pri behu s 145, bez 155-160.
Proste snizeni o 5-10 tepu/minutu. Subjektivne jsem to nepocitila, ani se nezadychavala. Taky jsem neomdlevala.
Mám taky 5mg ale pod 75 se nedostanu ani v noci. Normální tep mám kolem 100.
A neni se čeho obávat když to spadne i k těm 40 jak píšete? Mě i ten nízký tep docela děsí, ale asi lepší než vysoký ![]()
Každopádně všem moc děkuji za postřehy.
Zakladatelka
![]()
@Anonymní píše: Více
No..ja beham, takze mam klidovy tep nizky a je to v poradku. Predpokladam, ze kdyby byl v noci problem, tak me to bude budit. Nikdy jsem s tim problem nemela. Ale tohle prober se svym doktorem, kdyz se bojis.
A nebylo by nejlepší se zeptat doktora? Nebo aspoň napsat co máte za potíže a jak vysoký tep máte… Někdo třeba bere beta-blokátory jen když mu ten tep vyletí a jinak je nepotřebuje ![]()
Promiňte nějak mi to celé vypadlo.
Mám nepřiměřenou sinusovou tachykardii.
Opakované při návštěvách u lékaře cca 130tepu, ale myslím si, že doma mívám tep klidnější třeba i těch 60-70 v klidu.
Bohužel jsem měla ale jednu aféru kdy mě odvezla záchrana služba tepy okolo 190.
Prý panicka ataka.
Tak nevím. Vím že jsem úzkostnější, ale je šílené až aby si člověk připustil že by to mohla vše dělat psychika.
A byl mi právě nasazen Concor cor 5mg
A holtera jste měla na kardiologii? Tam by šlo poznat zda je to psychika… Já měla problémy celý den ne nárazově ![]()
Ano Holter jsem měla na dva dny. Kde mi právě byla řečená nepřiměřena sinusová tachykardie 🫣 echo bylo v pořádku. Krev taky. Jen mám na hranici železo. ![]()
No a ty léky bereš nebo máš strach je brát kvůli tomu že ti moc klesne tep? Já s tím opravdu problém neměla beru je už pět let a nikdy jsem nepocítila, že by bylo něco špatně… Jako čtrnáct dní od nasazení jsem šla na kontrolu na EKG zda mi sedí a od té doby co půl roku chodím na 12 svodove ekg kde si to kardiolog kontroluje a žádný problém ![]()
Železo se dá srovnat, to by neměl být velký problém. Moje zkušenost říká, že by stálo za to nechat si prověřit hormony štítné žlázy v krevním séru. ![]()
Štítná žláza krevní testy taktéž v pořádku
dnes jsem si vzala první prasek a jsem na prášky
klesá to i pod 60 a není mi moc dobře. ![]()
Zdravíčko,

Chtěla bych se zeptat zda je tu někdo kdo bere beta-blokátory na tachykardii.
Jaké s nimi máte zkušenost? A jak hodně vám po nich klesl tep?
Dostala jsem Concor 5 mg a trochu se bojím že to bude srážet moc.
Na jaké nejnižší tepy se dostanete? Pokud tedy se někdo měříte na hodinkách.
Děkuji za všechny zkušenosti