Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jestli máš někoho komu věříš, vysvětli mu jak moc se bojíš a vezmi si prášek v jeho přítomnosti at s tebou je a dělá ti psychickou podporu
@ka2ka píše:řekla bych, že už tu něco podobného bylo. Že to je zase někdo, kdo dostal léky, ale snaží se tomu vyhnout.
Jestli máš někoho komu věříš, vysvětli mu jak moc se bojíš a vezmi si prášek v jeho přítomnosti at s tebou je a dělá ti psychickou podporu
@vokishka píše: řekla bych, že už tu něco podobného bylo. Že to je zase někdo, kdo dostal léky, ale snaží se tomu vyhnout.
no heduš tohle asi není, hele strach vzít si prášek znám od doby co se mi po práškách udělalo šíleně zle a jela pro mě rz, takže když si beru nový druh léků taky mám u sebe projistotu záchranu, ale já reaguju na léky divně ![]()
@ka2ka doktor říkal, že by to nemělo snížit hodně. Ještě jsem zapomněla podotknout že nemám bisoprolol mylan, ale bisoprolol medreg 5mg, doktor mi pověděl, že se to sníží tak nějak na 80-90/minutu. Ale já mám strach, když mám večer 79-88/minutu aby to nešlo ještě dolů.. do toho ještě navyšuji AD tak mám lehké závratě po ránu, a bojím se, že to bude s tím ještě horší.. doktor na kardiologii si mysli, že vysoký tep je díky SSRI… je pravda že od té doby co beru AD typu SSRI mám tyhle problémy. Mám zavolat v pondělí psychiatričce aby o tom věděla.. dnes tam nebyla. Může se stát, že to semnou sekne?
Nesmíš sama sebe tak děsit, jinak ty léky nenastoupí hned, mají pomalý nástup pozvolný ani si toho nevšimneš
@vokishka vyhnout se tomu určitě nechci. Jen tam je určitý strach aby to nekleslo na nějakých 50/min… ty budeš nějaká rejpavá ženská která ví všechno a je zdravá jako rybička, protože když se podívám do jakékoliv diskuze, tak jen čtu tvé “rejapave” zprávy
Mám beta-blokátory už nějaký pátek a nikdy mi to nijak extrémně nesnížilo tep určitě máš správné dávkování po předchozích vyšetřeních tak se nemusíš bát…
Tak jako nejsem ten typ co nad tím nějak bádá
ale před začátkem léčby mi to lítalo ke 150 ale zase mi to klesalo pod 60 prostě kolísavý
a od doby co mám vetaloc je to super takže ten prášek prostě ví kdy to snížit a kdy ne…
Betablokator ti to nesníží tak jak si myslíš jen zabrání zvýšení… A 130 podle mnohých kardiologů není ani důvod k medikaci pokud tě to nějak neomezuje…
@Anonymní píše:
@vokishka vyhnout se tomu určitě nechci. Jen tam je určitý strach aby to nekleslo na nějakých 50/min… ty budeš nějaká rejpavá ženská která ví všechno a je zdravá jako rybička, protože když se podívám do jakékoliv diskuze, tak jen čtu tvé “rejapave” zprávy
a i kdyby to kleslo na 50/min, tak to pořád není hodnota, která by Tě měla nějak ohrozit. Jestli máš strach tak začni užívat půl tablety a uvidíš co to s Tebou udělá. Zvýšit to můžeš za pár dní až uvidíš o kolik ti tep klesne po půl tabletě.
Jako z čeho konkrétně máš strach že umřeš na nízký tep? Blbost ![]()
Ahoj. Já mám strašný strach, si ten první prášek ráno vzít. Sice mám přes den kolem 100-133/min, ale večer to mám kolem 79-88/min… o jak moc se to sníží? Bisoprolol 5mg… mám strach aby se to nesnížilo na nějakých 50/min… už 79/min mám už “strach”