Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No jasný já mám taky nízkou dávku při potížích si ji zvednu jak uznám za vhodné teda v mém případě na celou tabletu… ale jak říkám omezuje tě vysoký tep? Máš nezvladatelné bušení srdce, nemůžeš popadnout dech? Nebo proč to máš napsané teda když to nechceš brát?
@Lucka1111 mas zkusenost s ruznymi druhy? Beri Isoptin, je to mala mrska, ale mam velky problem tabletku polknout. Vzdycky ji jeste dlouho citim. Pritom beru ruzne leky a nemam problém ani s mnohem vetsima. Jsou vsechny tak nejak podobné? Ono se to ani neda pulit oficiálně, tak ruzne to rezu nozem. Ceka me kontrola, chtela bych je vymenit, je neco podobného, pulitelneho? Doktorka rikala, ze ona nepozna, co se da pulit, ze nema zkusenost.
Nechci radit, ale mám nasazený a pohoda.
Tak bych se nebál. ![]()
Po operaci jsem totiž měl fibrilaci a dostal jsem Amiodaron.
Teď mám na údržbu Concor COR 2.5 mg.
Příspěvek upraven 04.11.23 v 01:24
@Anonymní píše:
@Enli proto mám nějakou nízkou dávku 5mg prý
Já beru 2,5 mg…
@vokishka píše:
@Lucka1111 mas zkusenost s ruznymi druhy? Beri Isoptin, je to mala mrska, ale mam velky problem tabletku polknout. Vzdycky ji jeste dlouho citim. Pritom beru ruzne leky a nemam problém ani s mnohem vetsima. Jsou vsechny tak nejak podobné? Ono se to ani neda pulit oficiálně, tak ruzne to rezu nozem. Ceka me kontrola, chtela bych je vymenit, je neco podobného, pulitelneho? Doktorka rikala, ze ona nepozna, co se da pulit, ze nema zkusenost.
a jakou sílu toho Isoptinu máš? Jedině kouknout do příbalových letáků - Isoptin, lekoptin, verogalid, jestli některý z nich nemá pro tebe snesitelnější formu, nebo jestli se nedá půlit. Podobný lék ještě Diacordin, jiná účinná látka, ale na podobném principu. To máš na vysoký tep nebo na tlak? Předpokládám, že když máš Isoptin, tak betablokátor nemůžeš? Jinak myslím že Isoptin 240 se půlit dál.
Já bisoprolol uživala leta letoucí a nikdy mi po něm nebylo špatně. Měla jsem ho vlastně nějaký čas i preventivně. To nefunguje tak, že ti to prostě rázem sníží činnost srdce o třicet tepů, ať máš 130 nebo 80. Jen ho zklidňuje, když maká moc. A dej si klidně napoprvé půlku, když máš obavy.
Ano mám tento lék jen pod nazvem concor cor. Tepy mam podobné ale beru jen pulku uz dlouho a staci mi. V noci se nesnizi nijak dramaticky a pres den a v pohybu pomáhá aby se srdce dlouhodobe tak nevysilovalo. Brala bych pulku pokud lze pulit a bude stačit tak u ni treba zustanes. Me spis snizuje tlak ktery mam uz tak nizsi a jsem pak cely dopoledne unavená..s antidepresivy jsem ho take brala chvili bylo to pak jeste účinnější protoze me i antidepresiva zklidnily tep a mohla jsem ho v tu dobu vysadit úplně
@Lucka1111 píše:
a jakou sílu toho Isoptinu máš? Jedině kouknout do příbalových letáků - Isoptin, lekoptin, verogalid, jestli některý z nich nemá pro tebe snesitelnější formu, nebo jestli se nedá půlit. Podobný lék ještě Diacordin, jiná účinná látka, ale na podobném principu. To máš na vysoký tep nebo na tlak? Předpokládám, že když máš Isoptin, tak betablokátor nemůžeš? Jinak myslím že Isoptin 240 se půlit dál.
Mam 40, jeden a pul rano a vecer. Mam to na tep a vysoky tlak, ale ten mam vysoky vždy u ni
. Ale na Isoptinu nizky nemam. Nic jineho jsem nemela, nevim, proc mi dala tohle. Ona je divna, ale tady ve meste neni nejak na výběr. Manzel k ni chodi taky, davala mu tak divne leky, ze skoncil v nemocnici a zrejme to prave bylo z toho davkovani, musela mu to upravit. I doktor v nemocnici se podivoval, proc mu to pise tak divne.
@Čičorečka teď mám 85/minutu… od zítra beru prášky, tak snad neklesne klidový večerní ale jen ten denní vysoký.
@vokishka a nemáš třeba astma? Betablokátory by se totiž u astmatu neměly. Koukala jsem že žádná alternativa isoptinu 40 není a ta 40 nemá půlící rýhu. Ještě by byla možnost užívat Isoptin 240 1/2 tbl 1× denně. Je to retardovaná tableta, takže se užívá 1× denně a dávku 120mg na den bys měla stejnou.
@Anonymní píše:
@Čičorečka teď mám 85/minutu… od zítra beru prášky, tak snad neklesne klidový večerní ale jen ten denní vysoký.
tak i kdyby Ti klesl i večerní tep, tak to ničemu nevadí. Tep 85/min v klidu není rozhodně málo. A i když máš tep v normě, tak mnoha studiemi je prokázáno, že je lepší mít nižší tep než vyšší. samozřejmě ne pod 50 ( i když u sportovců je v pohodě i 40), ale prostě je lepší mít 70 než 90. A nějaký pohyb a kondici máš? Snížit tep se dá i pravidelným aerobním pohybem. Takový Zátopek měl údajně klidový tep pod 30.
Beru nebilet kvůli arymii, klidový tep mám kolem 50, nekdy až 40 (teď mam napriklad 52)a ziju, dycham a neomdlivam ![]()
Ale dost beham, takže to bude spíš tím.
@Lucka1111 píše:
@vokishka a nemáš třeba astma? Betablokátory by se totiž u astmatu neměly. Koukala jsem že žádná alternativa isoptinu 40 není a ta 40 nemá půlící rýhu. Ještě by byla možnost užívat Isoptin 240 1/2 tbl 1× denně. Je to retardovaná tableta, takže se užívá 1× denně a dávku 120mg na den bys měla stejnou.
Jo, mam astma. To ji zkusim navrhnout s tou 240,je rozdil brat pulku nebo tri denne. Diky.
@Enli můžu ti to napsat do soukromé zprávy?