Betlémské světlo

2752
21.12.13 18:14

Betlémské světlo

Ahoj děvčata, tak jsem si dneska odnesla domů Betlémské světlo :dance: mám ho zatím v ozdobné skleničce a tu skleničku v láhvy od okurek a je zatím venku na terase. Bojím se ho vzít domů, nikdy jsem ho totiž doma neměla :think: a tak se vás chci zeptat, jak ho udržujete aby jste si nezapálily byt a jak dlouho. Moc díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9950
21.12.13 18:20

@Alčák1 neporadím, chodíme pro světlo v den vánoc 24.12…v noci když jdeme spát sfouknem :nevim:
ani, neznám, že by někdo pro něj chodil tak brzo..asi bych se bála, přece jen doma nebýváme 24hodin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.12.13 18:21

@Alčák1 ahoj, my máme takovou lucernu, a do ní dáme takovou tu velkou olejovou svíčku, co se dává na hřbitovy. A když vidíme, že už dohasíná, přepálíme to, aby hořela další. V tý lucerně se nám nikdy nic nestalo a je to bezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.12.13 18:22

Já si betlémské světlo nosím dom až na štědrý den, zapálím s ním adv. věnec a aromalampičku, a pak ho nechám dohořet v té sklenici (tam se nemá co podpálit).
JInak mě napadá zapálit s ním nějakou hřbitovní svíčku (takové ty větší, skleněné, kryté, ty vydrží dlouho a ráno od ní zase roužnout něco ozdobného v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
21.12.13 18:36

Oni nám ho dneska přivezly skauti vlakem ;) tak jsme si od nich to světlo vzaly a teď nevím právě co s ním. Ale zítra jedu nakupovat, tak si pořídím tu lucerničku, jsem koukala, že v Jysk mají na tyhle věci teď slevy - tak díky za typ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
21.12.13 18:46

@Alčák1 no zrovna u té Jyskové bych byla opatrná, aby to nebyla jen „dekorace“. To už bych spíš sjela pro nějakou do železářství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6703
21.12.13 18:54

@Alčák1 my máme takovou větší, myslím že z Ikey. Je kovová a sklo. Takže taky nezápalná. :) a my taky jedem pro něj až na Štědrý den.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.13 19:29

Hlavne si ho moc uzij a hezke svatky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.12.13 19:46

Dobrý večer,
světlo si udržujte ve větších hřbitovních svíčkách a když jdete pryč z domu, dejte svíčky do vany. Hezké Vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
21.12.13 19:46

Dobrý večer,
světlo si udržujte ve větších hřbitovních svíčkách a když jdete pryč z domu, dejte svíčky do vany. Hezké Vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
21.12.13 20:31

Sfouknout a znova rožnout zapalkou…stejně nevěřím tomu že je to betlemské vždyt tem co to vezou to x krát zhaslo takže to betlemské světlo určitě není :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný