Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Brzy se budeme stěhovat z města na vesnici do rodiného domku který je po prarodičích. Dvorek je prakticky celý z takových betonový velkých čtvercu a místy jsou dost vylezlé kameny (prostě takové špičaté šutry)..
řešili jste někdo něco takového? Jestli to nechat nějak vhrabat či co
dát tam travník neco co se s tím dá dělat a co cena… ![]()
Nasi to vymenili za zamkovku. Ale museli si to nechat udelat firmou, nevim co to stalo, ale dost…
to by se mi líbilo ale to by bylo opravdu asi hodně
jsem na mateřské a ještě je hodně práce na domku ale zas nechci aby se mi na tom mrzačilo dítě..klidně i nějaké dočasné řešení..
..nejlepsi travnik je betonovej! ver, kdyz bude podzim/jaro budes se brodit breckou…jestli chces nejakou zelen, tak si tam nech dat ty megatruhliky na kytky ![]()
A je tam nekde nejaka travnata plocha? Jestli ne, tak bych beton vytrhala a zasadila travnik.
Tak ty vycnivajici kusy vem palici nebo flexou a pres to pak muzes pretahnout nejaky umely travnik nebo tak neco…
Měli jsme kombinaci kamenů, kočičích hlav a trávy/bláta a všechno šlo vyhrabat, zarovnat a máme zámkovku. Jsme spokojení
Dá se ven vyběhnout i v bačkorách když něco, je to čisté v každém počasí a je to úhledné. Nějakou zeleň si plánuji dát do květiňáčů a koryt. Plus máme malou předzahrádku s trávou ale tam už je problém - dítě se mi tam promáchá i v ranní rose durch zatímco na dlažbě je suchý a čistý..
To záleží, jestli chcete trávu nebo beton. Dalo by se to vytrhat a dat zpet ty panely.. to by fakt chtělo videt.
Jak velkej máte dvorek? Taky jsme tohle řešili, já ale chtěla trávu, nelíbí se mi, jak dneska lidi všude narvou samej beton. My máme podél domu a k terase cestičku ze zámkovky, pak tam mám skalku s kytičkama a uprostřed plochu trávy. Jsem spokojená. Dostaneme se suchou nohou tam, kam potřebujem, rozhodnbě se v zimě nebrodíme břečkou. Dělali jsme si vše sami, navrhli jsme si, kde co chceme, zámkovku jsem si položila já.
ON SE KUS BETONOVY PLOCHY S DETMA TAKY HODI. sorrycaps. jestli mate i zahradku, tak bych si to nechala.
Když ono to už vypadá hrozně..je to takové vydrolené (nevím jak jinak to nazvat) a v tom právě čuměj ty šutry a některý jsou docela špičatý.
Dvorek je poměrně velký..kousek zahrádky je.
@martaaL Tak jestli máte i zahrádku, tak si dvorek vydlážděte, ale rozhodně musíte stávající dlažbu vytrhat a vyházet, určitě nedávejte nic na to. Zámkovku si položíte i svépomocí, pokud je manžel trošku šikovnej, firmy si za to berou dost. Nebo se poptejte v okolí, jestli tam není nějaký všeuměl, který to umí. Nepíšeš, kolik metrů dvorek má, ale sama dlažba vás bude něco stát, k tomu práce, jako levný to nebude. K tomu je potřeba vyřešit odvodnění, počítej, že když si dvorek vybetonuješ a bude hodně pršet, ta voda taky musí někam jít. Takže buď svod do kanalizace nebo alespoň slušná vrstva makadamu pod zámkovku, ať tam pak neplavete. Já bych to asi řešila plochou zámkovky, ať si mají děti kde hrát, když je mokro, nebo na kterou dáte posezení, zbytek tráva. Napiš aspoň plochu v metrech, takhle těžko radit.
@Mandarinka01 noooo tak já myslím že ta betonová část má aspon tak min 6×25m ale spíš to bude o něco víc..neměřila jsem to
nooo snad by jsme to i zvládnui položit ale vše to vyrvat a odvozit
nooo dvoreček asi bude pěkně drahej
![]()