Bexsero – aktuální diskuze 2025

Anonymní
19.5.25 15:41

Bexsero aktuální diskuze 2025

Dobry den, mela bych dotaz zda očkovat novorozence bexserem? Jake mate zkušenosti v kolikách měsících jaké byli reakce. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
616
19.5.25 15:46

Nechala jsem dítě očkovat podle doporučení dětské lékařky v běžném schématu. Vakcínu používanou řadu let a vyzkoušenou v praxi svým laickým pohledem považuji za bezpečnou. Dítě je zdravé, reakce nemělo a já jsem klidnější, když mám dítě řádně naočkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.5.25 16:34

Novorozence bych rozhodně naočkovat nenechal. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.25 16:36

První dcera měla do 6mesicu po 2 dávkách hexy, bexsera a prevenaru, je naprosto v pořádku…mladší dcera měla navíc ještě očkování na rotaviry, jako nedonošená měla o dávku navíc a je taky naprosto v pořádku…

• Citovat
  • Upravit
Asta135
19.5.25 20:09
@Doctus píše: Více

Důvod?

Jinak já očkovat (zatím) nenechala. Čekám, až bude syn větší, tělíčko vyspělejší. Těch očkování je strašně moc a podle mýho názoru je to prostě pro to tělo velký nápor. Nejsem antivaxer, očkuji, ale s tím bexserem čekám.

• Citovat
  • Upravit
483
19.5.25 20:13

@Asta135 novorozenec je do 28 dní věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.5.25 20:15

Bexsero rozhodne ano.

Predpokladam, ze @Doctus jen slovickari s tim novorozencem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.5.25 20:18
@DandátkoP píše: Více

Tak tak. Novorozence bych Bexserem očkovat nenechal, ale 3měsíčního kojence už s klidem. Meningokok je v populaci hojně rozšířen, naštěstí o tom většina lidí nemá ani tušení. Byli by zbytečně ve stresu a mohli bychom umést meningokokovi cestu k „invazi“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
19.5.25 20:42
@Doctus píše: Více

Nekdy si vsak rikam, ze by se lidi meli spis podivat na to, co takovej meningokok takovymu miminu dokaze zpusobit nez zjistovat, co udela ockovani a proc neockovat, pripadne do oddalovat na “neurcito”.

Ja jsem teda clocek, co ockuje dle planu a vse. Samozrejme s rozumem, zdravy díte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
19.5.25 21:04

@DandátkoP
Oni se na to podívají a řeknou to nám nehrozí. Zatvrzelé anti-vax nikdo nepřesvědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4479
19.5.25 21:27

Dcera byla očkována. Nevím přesně kdy, ale bylo to podle očko kalendáře. Reakci žádnou neměla. U syna to plánuji stejně.
Vždy povinná podle očko kalendáře a taky samozřejmě při nemoci odklad. Z nepovinných rotaviry, pneumokoky a meningokoky. Zatím ani u syna se neprojevila žádná z NÚ (hexa a pneumokoky), tak doufám, že to tak zůstane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
24.5.25 07:32

Asi v půl roce, večer měl trochu zvýšenou teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek