Odložení očkování hexavakcínou

Anonymní
11.5.25 14:28

Odložení očkování hexou

Dobrý den, dcera skoro rok a půl, má teď jít na třetí dávku hexa vakcíny, chceme s mužem odklad, protože po prvních dvou dávkách, měla blbé reakce a celkově, je oslabena po tom očkování, ale doktorka mi sdělila, ze pokud nenaočkujeme do roka a pul, nebude platit schéma a nevezmou mi ji do školky a bude se muset očkovat znova všechny tři dávky, nevíte někdo prosím, jak to je? Kdybych dceři nechala dát třetí dávku třeba před třetím rokem, zda mi ji opravdu do školky nevezmou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
11.5.25 14:44

Snad nejde o školku, ale o imunitu dítěte. Skutečně je potřeba naočkovat v intervalech. Pokud to odložíš, tak je celý proces k ničemu a muselo by se začít znovu. Jak moc trvají na ukončeným očkování, to se ptej v konkrétní školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27628
11.5.25 14:46

Jaký reakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
11.5.25 14:47

Ne, znovu se nikdy nezačíná. Kdy dostalo dítě druhou dávku?

• Citovat
  • Upravit
65091
11.5.25 14:51
@Velryba černá píše: Více

tak většinou bývá u těch několikanásobných termín, do kdy musíš dát další dávku, aby to "nepropadlo!. Jako třeba tetanus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
11.5.25 14:53

@vokishka ale nezačíná se znovu.

• Citovat
  • Upravit
7950
11.5.25 15:59

no pokud se nestihne do určitého termínu, tak se musí dát celé znova. I u tetanu je třeba někdy podat 3 dávky když se nestihne přeočkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
11.5.25 16:08

@Lucka1111 souhlasím, ovšem u boosteru hexavakcín je ten termín úplně jinde, než je obecné doporučení.

• Citovat
  • Upravit
7950
11.5.25 16:16

tak ono u každé vakcíny se to jinak, nevím jak je to hexavakcíny. Obecně je to vždy delší než je v doporučení, třeba u klíšťovky v případě přeočkování se booster dá podat do 10 let od předchozí dávky, přestože se doporučuje očkovat po 5 letech. O tetanovky do 20 let v pohodě, někomu drží protilátky i o dost déle. Hexavakcínou já neočkuju, nejsem pediatr, tak tam to maximální rozmezí neznám. Ale tak nejspíš pokud to bude o rok později, tak by neměl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
11.5.25 16:19

@Lucka1111 no právě, tam je to ještě o dost déle než jeden rok. Ale proto jsem se ptala, kdy dítě dostalo druhou dávku.

• Citovat
  • Upravit
9733
11.5.25 17:31

Žádna dávka hexavakcíny „nepropadá“, nemusí se začínat znovu, jen při výrazně delším odstupu už nelze zajistit ideální protilátkovou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.25 17:53
@Anonymní píše: Více

do státní školky jí nevezmou, měla jsem to stejně, dávala jsem do soukromé školky

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
11.5.25 17:54
@Anonymní píše: Více

Vezmou, to schéma nebude kvůli odkladu neplatné.

• Citovat
  • Upravit
28737
11.5.25 18:02

Tak k nástupu do školky je potřeba 2+1 hexa a 1 priorix. Do školky berou až kolem tří let a maximální rozestup mezi druhou a třetí dávkou hexavakcíny jsou tři roky (zdroj Rozalio). Bez očkování ti dítě do státní školky vezmou jen na základě zdravotní kontraindikace, popř jako předškoláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65091
11.5.25 18:02

nemusí mít to očkování ukončené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...