Bez čepice a zapnuté bundy

Anonymní
21.11.24 18:11

Bez čepice a zapnuté bundy

Puberťáci i v mraze bez čepice, šály a s rozepnutou bundou. Vždy mi při tom pohledu byla zima. Teď to začal dělat potomek taky. Těžko si dá domluvit. Jak jste to, maminky, řešily?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1350
21.11.24 18:14

Nijak :nevim:
Teď mi to začal dělat desetileťák, čekám až ho to přejde. Když nebude chtít, sundá čepici a rozepne se za prvním rohem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5919
21.11.24 18:15

Teď mi tu leží dcera na antibiotikách. Bylo ji venku teplo. :cert: Snad se poučila, pro ni je totiž trest nechodit do školy, a ještě je ji po antibiotikách blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15482
21.11.24 18:16

Moje dítě má 8 let a čepici nosí, kdy chce. A že si rozepne bundu? Ať si ji rozepne. Sama ví, jestli jí je zima nebo ne. Není blbá. ;)
Sama čepici nenosím a klidně i tu bundu si při mrazu rozepnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
21.11.24 18:17
@Anonymní píše: Více

rozepnutá bunda je ještě ta lepší varianta. Jsou děcka, která chodí jen v mikině, i v mrazech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
21.11.24 18:18

Jelikož nepomáhaly domluvy ani připomínky, když nastala nemoc, nastalo kázání. Že se dítě vytrestalo samo, že jsem mu to říkala, že kolem něj rozhodne skákat nebudu, že zbytečně zamešká školu, že bude muset dohánět, že ve škole má obědy, ale jelikož jsem celý den v práci, tak doma nebudou.
Dítě to sice uznalo, ale jen do té doby, než mu otrnulo a bylo to tady nanovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
21.11.24 18:19

Komentuji to, je výchovná přednáška. Ale tím to hasne. Včera jsem s dcerou na dálku rokovala na téma pod budou a mikinou holé břicho, holá záda. Děda se k tomu přidal, že on by se bez nátělníku zbláznil. Odpověď byla „mamko, proboha :roll:“. Má sněžit, tak jsem zavelela, že teda je čas, ať se preventivně obstarají boty do sněhu. A svorně mi puberta odpověděla, že to budou nosit jen po dobu, kdy bude sníh. Jak sleze, tak vezmou zas tenisky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
21.11.24 18:20

Nijak. Řeším to u dětí tak do 8 let, kdy s nimi musím zůstávat při nemoci doma. Maximálně před nějakým důležitým závodem nebo dovolenou. A vzhledem k tomu, že děti bývají nemocné minimálně, tak jim ani nemocí vyhrožovat nemůžu 🤣. Jak chodí puberťáci je mi srdečně jedno.
Kdysi jsme měli souseda, tak 14-15 let, ten chodil celoročně v kraťasech a tričku, při největších mrazech si bral mikinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24794
21.11.24 18:31

nijak :mrgreen:

chodím tak i já od mala, tipuju tak od 7 let, zatím jsem ještě nezemřela, v létě mi bude 50 :mrgreen:
když mě bolí v krku, starý vojenský doktor mne naučil vykloktat sůl v teplé vodě, atb jsem měla max. 5× v životě.. je to otázka imunity, otužování i osobního nastavení..

někdo se bez čepky sesype a někdo bez ní funguje skoro 50let iv mrazech jako já :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.11.24 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
21.11.24 18:32

Taky jsem to dělala a dneska to nechápu, umrzla bych :lol: nosívala jsem bundu s holými ledvinami, děsná frajerka :roll:
Teď jsem viděla na bruslích na ledu holcinu v rozepnuté mikine v tilku :nevim:

Moje děti zatím prudim a dobrovolně se oblékají dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
21.11.24 18:36

Taky chodím celou zimu bez čepice a šály, nesnáším mít na hlavě čepici. Bundu si teda zapínám, většinou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
21.11.24 18:37

A co bych na tom mela resit, zima bude jemu, ne me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
21.11.24 18:40

A jinak nemoc z mala obleceni je blbost, nemoc se vzdy diky nejakemu virovi ci bakterii… S omrzlinami jsem je doma jeste nemela :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8644
21.11.24 18:56

Puberťáci s čepicí a šálou? :lol: za mě úplně v pohodě, fakt nežijeme v takových podnebných podmínkách, aby to bylo třeba, je to spíše o nějakém subjektivním pocitu komfortu jednotlivce. Z čeho já jdu do mdlob jsou děcka navlečená v čepicích, šálách v říjnu, kdy se ochladí na 12 stupňů!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
21.11.24 18:56

Taky jsem to dělala, holá záda a teď mám ledviny a močák v…deli😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie