Žádné bodýčko nesedí - máte to také?

197
18.11.24 13:26

Zadne bodýčko nesedi - máte to také?

Ahoj, chci se pozeptat, protože jsem se nějak nedokázala najít adekvátní odpověď.

Jako správná mamina jsem dostala hodně oblečení - především spousty bodýček, kalhotek, ponozek, dupacek… Již po prvním pokusu jsem zjistila že to asi není takové jaké jsem si myslela. Jsou různé značky ale problém u bodýčka stejny - na délku těsně sedí, ale pořád to padá z ramínek a na hrudi dost odhaleny. Proste kolem krku moc odhaleny. Jedná se tedy o bodýčka kde je na ramenou lodička nebo jak se tomu říká. Může to být tím, popripade pranim?
Rozepinaci jsem nedostala skoro žádné- to to lidi nepoužívají nebo je problém cena?
Nebo dělám něco špatně ja, že to nesedi?

Zatím jsem se rozhodla dokoupit overaly a používat jenom ty. Sedí perfektně a me na prevlikani vyhovují i více.
Ma smysl ty nesedici body vubec poslat dal někomu dalšímu nebo se jedná o nekvalitni a unosene obleceni na vyhození?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4469
18.11.24 13:28

Za mě top bodyčka má Lindex. Vždy seděly a s miminem vyloženě rostly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 13:32
@maruska1996 píše: Více

To je daň za snadné navlékání přes hlavu.
My používáme první měsíce jen overaly, je to lepší a i manžel raději overal, než dávat něco přes hlavu.
Jen do nosítka body a tepláčky, tam to nemá byt spojene s ťapkami.

• Citovat
  • Upravit
197
18.11.24 13:40
@Anonymní píše: Více

Nosítko (zatim) nepoužívám.

A budu upřímná- zas tak snadné mi to navlict nepřijde- vždycky mám pocit že to pres hlavu nedám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
18.11.24 13:42

Ideální jsou na novorozence zavinovací body a pokud sedí, ale je krátké, koupit extendor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11828
18.11.24 13:43

Můžeš tam nabít druky.
Jestli jsou darovaná po někom, tak si kup svoje dle představ.
Také jsem dostala pytle oblečení a nakonec si koupila to, co vyhovovalo mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11846
18.11.24 13:45

No to ty s lodickou dělají…můžeš si tam všit třeba patentku, nebo to nechat tak jak to je a dát třeba kolem krku bavlněný slintacek… Což stejně není od věci…já mám body jak ty s lodickou tak ty co mají u krku patentku na rameni…a víc mi vyhovují ty s patentkou. Ještě jsem měla pár těch co se rozepinal cely hrudník (zavinovací body) ty jsou určitě fajn pro úplné malinka mimca že jim to nemusíš prevlikat přes hlavu a lépe se oblékají ruce. Zvlášť třeba pro chlapy nebo pro babičky ktery se s tím malym mimcem třeba trochu boji manipulovat. Rozdíl v ceně si myslím že úplně není…(Spíš třeba že ty zavinovací body u těch levnějších značek jako Pepco, Kik, Tesco nemaji) overaly nejsou špatny ale zezacatku z nich strašně rychle vyrostou, a když jsou jim natěsno tak mají omezený pohyb nozkama…zas když koupíš větší velikost tak v tom hrozně plavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.11.24 13:46

Já ty lodičkové právě z toho důvodu neměla rada. Ale možná i záleží na proporcích dítěte.
Zavinovací body mi taky nevyhovovalo, ale každý jsme jiný.
Kupovala jsem je v Lidlu, občas bylo balení 5 ke v akci

Příspěvek upraven 18.11.24 v 13:48

• Citovat
  • Upravit
14376
18.11.24 13:46

Přesně z tohoto důvodu jsem používala jen ty s druky na ramenou. Ještě dobře seděla ta z Lidlu, ale musela jsem brát o číslo menší. Ta jsou dlouhá a úzká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7450
18.11.24 13:47

Ty bodycka co píšeš jsem strašně neměla ráda. kupovala jsem jen na cvocky na raminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
18.11.24 13:48

@Vladusxx já ta zavinovací kupovala právě v Kik a Pepco. Mají ale jen ty opravdu malinké velikosti, kik dokonce i pro nedonošená miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.24 13:48

A proč si nekoupíš takové, co miminku budou sedět? Můžeš si koupit zavinovací, ale ty mi vyhovovaly první 2 až 3 měsíce, pak už se obě děti točily na břicho a chtěla jsem to mít rychle oblečené, pak mají se zapínáním na ramínku, to ti bude sedět u krku…na délku většinou holky nosí mnohem větší velikost, neodpovídá to…takže na 73cm nosí malá 86/92…některou mikinu i 98, má delší tělo a nemám ráda krátké věci…

• Citovat
  • Upravit
6679
18.11.24 13:51

Také mám dlouhé dítě. Já jsem zase měla vše široké.

Z bodyček, chce to pružná body, ne takovou tu pevnou bavlnu. Tobě by mohl vyhovovat Lindex, Little angel zavinovací na druky. Dlouhé a ok krček mělo i polské Coccodrillo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6679
18.11.24 13:54
@Anonymní píše: Více

To neplatí pro všechny značky, je to strašný mišmaš, třeba zrovna body Lindexu jsou opravdu dlouhá a „velká“, u většiny jiných značek už jedu k 74 a Lindex pořád 62 :mrgreen: zato jejich tepláčky má 74 a pyzamka 68. A teď babo raď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.11.24 14:11

Za mě jsou lepší bodýčka s cvočkem na ramínku.
Tyhle lodičkové se strašně vytáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková