Bez HA a žádná MS

21091
1.2.19 12:51

No, to, co popisuješ je celkem normální stav. Vysadíš hormony a tělo se s tím musí srovnat. A může to trvat. Já měla štěstí, že MS přišla stejně jako před vysazením. Ale některé kamarádky s tím měly celkem problém. Na tvém místě bych jen zavolala doktorovi, popsala situaci a zeptala se, kdy už by bylo třeba na tu injekci nebo na kontrolu přijít.

Jinak si myslím, že Gynexem nic nezkazíš. :) Držím palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1286
1.2.19 12:51

@Sanderas kdyz jsem vysadila HA, tak jsem MS dostala az za 3/4 roku, pak zas nic a pak jenom diky hormonum od gynekologa.. Ted se mi snad pomali zacina cyklus rovnat. Piju kontryhel a tinkturu jerab ptaci. Ale byl to boj. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.2.19 12:54

@Dina31 Doporučuju Hormonální jogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
1.2.19 13:34

jo, bohužel je to celkem normální a častý, doktorovi zavolej pro jistotu, ale čekala bych, až přijde sama, než být zase závislý na hormonech z vyvolávačky. Já jsem po vysazení 9 měsíců a taky to není nic extra, na první ms jsem čekala asi tři měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1286
1.2.19 14:07

@P4ja zrovna dneska jsem se objednala na kurz :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
1.2.19 14:11
@Dina31 píše:
@P4ja zrovna dneska jsem se objednala na kurz :pankac:

Schvaluju, to fakt pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Deniskaaaaa
1.2.19 15:14

Zdravím zakladatelko. Měla jsem, stále mám, dost podobný problém. HA jsem vysadila v dubnu 2018, kdy mi cyklus trval víc jak 60 dní. Šla jsem k dr pro vyvolávačku (našla mi malpu cystu, logicky, která se MS vyplavila). Takhle to chodilo do listopadu 2018, kdy jsem MS nedostávala a v tom listopadu mi řekla, že mám cosi na vaječníkách a krom toho, že nemám MS nemám ani ovu. Nasadila mi hormony (utrogestan 10dní tři měsíce - MS po 14 dnech 7 dní). V lednu jsem měla vysadit a bylo zpoždění asi 14 dní. Cyklus byl teď dlouhý asi 26 dní, což je ok. V únoru mám jít na kontrolu, tak jsem sama zvědavá, co mi paní doktorka poví. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1286
1.2.19 17:12

@Deniskaaaaa musela jsem se podivat jestli jsem to nepsala ja :lol:.. Akorat ja vysadila v lete 2017..od listopadu jsem taky jela tri mesice na utrousi, menses po 18 dnech.. Ted v lednu mi MS prisla sama od sebe po 34 dnech a dle doktorky uz byla i ovulace. Ted cekam jestli mi pristi mesic taky dojde, doufam, ze jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.11.20 20:42

Vysazeni ha a 4 měsíce bez ms

Ahoj holky,
Koncem července jsem vysadila ha po 5ti letech… před ha pravidelný cyklus cca 30dnu..už to budou 4 mesice a pořád jsem to nedostala. vyzkoušela jsem snad vše-gynex, kontryhel, maliník..
Po 3 mesicich jsem byla na gyn.. pani doktorka to nechtěla hned řešit injekcí na vyvolání a nasadila mi inofolic premium (jelikoz miminko by jsme si už přáli-inofolic je i na podporu ovu)
Beru 2 sáčky za den..po cca 14ti dnech braní jsem měla jeden den nahnědlý výtok. Uz jsem začala doufat, ale zase nic nepřislo :( teď už to budou 3 týdny od začátku braní inofolicu, tt negativní a ms také nikde. Už jsem z toho zoufalá, za týden jdu opět na gyndu.
Co vám pomohlo nastartovat opět ms a otěhotnět? A nějaká zkušenost s inofolicem?
Zkoušim pozorovat i výtok, ale přijde mi pořád stejný :roll: navíc si říkám, že dokud nedostanu ms, tak snažení je uplně zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
11.11.20 20:56

@Silvii7 na injekce se vyprdni, jsou to jen dalsi hormony. Je to těžký, ale musíš vydržet, nějak to neřešit a až to přijde, tak to přijde. Řešila bych to třeba až po roce. Inofolic je fajn, můžeš zkusit i inositol, je levnější, příp. něco jiného přírodního. A „snažení“ zatím řešit nemusíte, jsou to jen zbytečné nervy, radši si užívejte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.11.20 22:01

@Silvii7 No, vzhledem k tomu, že ovulace předchází ms, tak nechápu, proč by mělo být snažení zbytečné. jsou ženy, které otěhotní při kojení, a taky ms nemají. Je pravda, že se nedá naplánovat, ale otěhotnět můžeš

A jinak doporučuji hormonální jogu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
12.11.20 07:04

@P4ja to bylo myšleno tak, aby se na to teď psychicky neupinala a zachovala si duševní zdraví ;) ale mozny je všechno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
12.11.20 07:35
@Janee19 píše:
@P4ja to bylo myšleno tak, aby se na to teď psychicky neupinala a zachovala si duševní zdraví ;) ale mozny je všechno :palec:

Já ale odpovídala zakladatelce. :) Ne tobě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
12.11.20 07:45

@Silvii7 Běž na gyndu a nech si udělat hormonální profil, abys první vyloučila nějaký lékařský problém např. předčasná menopauza, vysoké nebo nízké AMH atd. Akorát budeš muset na vyvolávačku. Hormonální profil se dělá totiž 2.den menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.11.20 08:19

@xjuliax
Predcasna menopauza? :D to snad ne kdyz je mi 24 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...