Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový problém. Mám opožděnou menstruaci o 2 měsíce, každý týden si dělám 2 těhotenské testy jednou ráno potom i odpoledne (po každé jinou značku). A vždy vyjdou sněhově bílé negativní. Jaká je možnost že bych byla těhotná..? Používám Pharmatex a vždy byl spolehlevý.
K doktorovi se chystám ale mám hodně práce tak to stále oddaluji. Nezvracim, neni mi špatně, prsa necitlivé. Předem děkuji za odpovědi
![]()
Ahoj.
Mám podobný problém. V tomto měsíci jsem vůbec nedostala menstruaci (a to je dnes 26.11. podotýkám) a měla jsem párkrát chráněný pohlavní styk(jen s prezervativem). Přítel říká, ať se nebojím, že si " dal pozor " aby všechno bylo mimo mě pardon, nevím, jak jinak to formulovat, ale i tak. Pravda, byla jsem teď trochu ve stresu kvůli práci, takže se jen modlím, aby to nedostavení menstruace bylo z toho, ale začínám mít už opravdu strach. U doktora jsem byla 16.11. a nechala jsem si předepsat antikoncepci. Mám ji prý začít brát po tom, co mi 1× přejde menstruace, ale ta se právě zatím v listopadu vůbec nedostavila?! Dva těhotenské testy jsem měla negativní. Jsem z toho už opravdu docela dost vynervovaná. Prosím, nevíte někdo, co by to mohlo způsobit nebo jak z toho ven? Děkuji.
Tak záleží na tom, kdy jsi měla menstruaci dostat, jak dlouhé mivas cykly, zda pravidelně…
Pokud jste měli styk se správně nasazeným prezervativem a ten se neprotrhnul a přítel ho po vyvrcholení ihned sundal, tak bych se těhotenství nebála.
Teoreticky můžeš začít brát prášky hned, akorát v době brání prvního plata nebudou účinné. Když pak vysadis, vyvolá se klasické pseudomenstruacni krvácení a když po pauze nasadis další plato, tak už jsi chráněna.