Bez obalu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5585
25.7.18 16:26
@Kristakristina píše:
Každý druhý den odnáším z domu igelitku plnou různých plastů. Obaly od hygieny, obaly od různých potravin… Kdyby bylo kolem vás více prodejen bez obalu s potravinami a hygienou, chodili byste tam? Kupovali byste raději produkty které nemají zbytečné jednorázové plastové obaly?

Pokud nemáme vlastní ovoce a zeleninu, tak pro jejich nákup jsem ušila pytlíky ze starých záclon. V plastovým sáčku toho kupuji opravdu minimum, igelitku jsem si snad nekoupila nikdy, mám ušito spoustu obyčejných i těch skládacích tašek, když je nejhůř, v obchodě vezmu krabici. Nepovažuji se za eko/bio ženu, ale už jsem to od pár lidí na moji osobu slyšela, tak na tom asi něco bude :lol: Já jen nesnáším plýtvání a zbytečný odpad a uvítala bych rozhodně víc obchodů bez obalů, jenže u nás na konci světa je to složitější, ale na druhou stranu dojdu s butelkou pro čerstvé mléko za 5 minut, vedle ve vsi na statek pro tvaroh, sýr i máslo, do jiné vsi pro maso a všude nosím svoje obaly, kdo chce, cestu si najde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.7.18 16:27

@Kristakristina když by nákup vycházel cenově lépe a obchod byl opravdu někde při cestě tak bych tam nakupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115671
25.7.18 16:28

jo a ještě jsem si vzpomněla, že se dá bojovat i jinak, já bojkotuju kfc a mcdonald, protože dát si tam blbý kafe, znamená tác plný jednorázového nádobí. V Praze chodím do jednoho bistra a už si mě pamatují a dávají mi kafe do porcelánu a ne do hnusného kelímku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
25.7.18 16:32

Bych v zimě neměl co házet do kotle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.7.18 16:50
@Kristakristina píše:
Každý druhý den odnáším z domu igelitku plnou různých plastů. Obaly od hygieny, obaly od různých potravin… Kdyby bylo kolem vás více prodejen bez obalu s potravinami a hygienou, chodili byste tam? Kupovali byste raději produkty které nemají zbytečné jednorázové plastové obaly?

Někam asi jo, ale spíš bych ráda vše koupila na jednom místě. Nechci lítat po krámech celé dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
25.7.18 16:56

Záleželo by na ceně a ještě víc na otvírací době. Žiju v oblasti, kde potkat „normální“ krám otevřený po 17 hodině je rarita, z práce se vracím později, takže mě halt zachraňují supermarkety a vietnamské večerky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
25.7.18 17:05
@Verpa5 píše:
Určitě jo, ale ideálně kdyby se tam dalo koupit všechno na jednom místě. Něco jako bezobalový supermarket :D ;)

přesně. Do toho bych šla.
Já se snažím žít bezobalově, jak jen to jde. Ale abych jela přes celé město do jednoho NoWaste krámku pro drogerii, mýdlo, šampon atd a do dalšího přes druhou půlku města pro fazole, vločky, rejži a podobné a pak zase bůhvíkam pro nebalenou zeleninu, na to mě neužije. Tuplem, když se snažím v rámci zdraví i životního prostředí jezdit co nejmíň autem. Nemám celý den na to, abych slítala celý město kvůli několika málo surovinám (a zbytek pak stejně šla koupit do Lídlu, protože to v bezobalovým krámu neseženu). Takže vybírám a snažím se, ale zase nejsem žádnej extrémista, co by jel 15 km tramvají pro litr šamponu do skleněný flašky a kilo ovesnejch vloček :?

Příspěvek upraven 25.07.18 v 17:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11141
25.7.18 17:05

Taky máme hodně plastového odpadu. Ty igelitky se dají omezit, i pytlíky, ale co u nás frčí, je mléko - můj muž toho vypije kvanta. Chodit do butelky není kam a i kdyby bylo, musela bych tam jet autem téměř denně, protože on toho vypije fakt hodně. Takže kdybych denně jezdila někam pro mlíko do butelky, tak se budu neekologicky chovat zase jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.7.18 17:08

Nakupuji v bazobalu, kde majitelka dba na kvalitu potravin, takze si za ne rada priplatim. Rucne prazene arasidy nemaji s tim blivajzem z marketu nic spolecneho, dostanu tam neuvarene a nenapustene chemikaliemi mandle, o susenem ananasu se mi zdavaji sny, miva i nejlepsi pomerance bez postriku, co jsem kdy jedla…
Dodavam i sve bezeckove mnamky…kysane zeli, kimchi, horcici, jablecny ocet…a ted kvasaky…
Anonym, aby to nebylo jako reklama, tez by bylo velice jednoduche spojit muj nick s konkretnim jmenem…bez anonymu smazat!

• Citovat
  • Upravit
31272
25.7.18 17:11
@Anonymní píše:
Nakupuji v bazobalu, kde majitelka dba na kvalitu potravin, takze si za ne rada priplatim. Rucne prazene arasidy nemaji s tim blivajzem z marketu nic spolecneho, dostanu tam neuvarene a nenapustene chemikaliemi mandle, o susenem ananasu se mi zdavaji sny, miva i nejlepsi pomerance bez postriku, co jsem kdy jedla…
Dodavam i sve bezeckove mnamky…kysane zeli, kimchi, horcici, jablecny ocet…a ted kvasaky…
Anonym, aby to nebylo jako reklama, tez by bylo velice jednoduche spojit muj nick s konkretnim jmenem…bez anonymu smazat!

tak hoď aspoň město :)
Mě by se právě hrozně líbilo, kdyby toho bylo víc najednou na jednom fleku…ale i kvůli hygienickým normám to není žádná sranda (co sem tak slyšela)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
25.7.18 17:12

Ano, ale záleželo by i na ceně. Pokud hladkou mouku koupím v pytlíku za 12 korun a váženou za 25 kilo, nemůžu sloužit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.7.18 17:28

Nejsem žádná bio žena, ale tašky na nákup nosíme plátěný, na pečivo si klidně vemu sáček z domu z předešlého dne, vodu piju z vodovodu. Ale vadí mi, že si někdo v obchodě dá 10 rohlíků do 5 sáčků a jednu papriku do dalšího. Pracovala jsem dřív v potravinách a někdy jsem byla na pokladně, a to mě pak cukali koutky abych něco neřekla. Když jsem se zaučovala, tak mě říkala paní trenérka, ať dávám všechno do sáčku, když si ho někdo nevzal. Tak to jsem teda nikdy neudělala, asi si ho nevzal, že ho nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.7.18 17:28
@Kristakristina píše:

upřímně - já nejsem ten typ , co by si nosil čočku v pytlíku.Uvítala bych však, kdyby obaly na spotřební zboží byly z rychle rozložitelných materiálů.Možná jsou, ale asi ne u všech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
25.7.18 17:40

Taky sem si začla všímat, musím říct že sem hodně plastu ušetřila tím, že jsem přestala kupovat balené vody atd, koupili jsme soda stream a od té doby mám plastu tak třetinu co sem mívala, samozřejmě že plasty jako od šamponů asi neušetřím, leda zajít do kadeřnických potřeb a koupit si tam třeba 5l kanystr šamponu :think: krabičky od krémů na pleť umyvam a schovávam, dávám do nich třeba gumičky, korálky apod. Zeleninu kupuju nebalenou, max do sáčku ale ten ještě v užiju třeba na drobnější odpadky. Nákupní tašky nekupuju nosím si hadrovou vždy v kabelce. Jediné co kupuju celkem často je balené maso, řezníka co by mi to balil do papírů v okolí nemáme takže sem odkázáná většinou koupit to v plastovém obalu. No a jinak klasika jako sýry a podobně potraviny prostě musím koupit v obalu, i když se snazim kupovat jenom takove ty v igelitu co se balí přímo v tom krámu než ty v té plastové krabičce. Ty tampony jsou asi jasné nevím jak jinak bys je chtěla hygienicky balit :nevim: třeba kelímky od jogurtu schovávam a na jaře využívám na přefsázení rostlinek. Ale znám lidi, co pomalu každý den nesou tašku plnou plastu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 20:03
@osvc píše:
Pokud nemáme vlastní ovoce a zeleninu, tak pro jejich nákup jsem ušila pytlíky ze starých záclon. V plastovým sáčku toho kupuji opravdu minimum, igelitku jsem si snad nekoupila nikdy, mám ušito spoustu obyčejných i těch skládacích tašek, když je nejhůř, v obchodě vezmu krabici. Nepovažuji se za eko/bio ženu, ale už jsem to od pár lidí na moji osobu slyšela, tak na tom asi něco bude :lol: Já jen nesnáším plýtvání a zbytečný odpad a uvítala bych rozhodně víc obchodů bez obalů, jenže u nás na konci světa je to složitější, ale na druhou stranu dojdu s butelkou pro čerstvé mléko za 5 minut, vedle ve vsi na statek pro tvaroh, sýr i máslo, do jiné vsi pro maso a všude nosím svoje obaly, kdo chce, cestu si najde ;)

Ty se máš, také bych to tak brala ve městě. Možná jednou lidé budou tak inteligentní, že budou takto přemýšlet a chovat se všichni standardně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný