Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Včera jsem zde řešila vymalbu bytu po ukončení nájmu, ještě by mě zajímalo…V nájemním bytě nám byla vyměněna okna za plastová. Kolem oken, jak už to bývá byla zničena malba a mně zajímá jestli je povinnost majitele toto vymalovat? Firma, která okna měnila to neresila, stejně jako majitel. Mám za to, že to mel dát do pořádku on. ![]()
U nas to vymalovala ta firma, co menila okna. Kdo chtel jinou barvu nebo maloval cely pokoj,delal si to sam. Pokud se stehujete,tak to muzete vymalovat naraz,ne?
Ono je to asi trochu i na domluvě. Nám chybí stále žaluzie do oken (střešní byt) a majitel nám jen řekl, že na to nemá.
Ale když z vlastní vůle měnil dveře, tak pak po sobě uklidil a vše dal dopořádku - i vymaloval.
Jen na žaluzie nebo rolety budeme čekat ještě pár let ![]()
@Katuskka píše:
Včera jsem zde řešila vymalbu bytu po ukončení nájmu, ještě by mě zajímalo…V nájemním bytě nám byla vyměněna okna za plastová. Kolem oken, jak už to bývá byla zničena malba a mně zajímá jestli je povinnost majitele toto vymalovat? Firma, která okna měnila to neresila, stejně jako majitel. Mám za to, že to mel dát do pořádku on.
Co máte ve smlouvě? Opravy do kolika peněz si hradíte sami? Jinak tohle bych jako majitelka s lidmi, co tam bydlí, normálně domluvila. Kupte barvu, přineste paragon a proplatím vám to. Jinak nějaké časté malování, když se mi nelíbí bílá a chci to oranžové, to byste si museli platit sami.