Bez obalu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.7.18 15:29

bez obalu

Každý druhý den odnáším z domu igelitku plnou různých plastů. Obaly od hygieny, obaly od různých potravin… Kdyby bylo kolem vás více prodejen bez obalu s potravinami a hygienou, chodili byste tam? Kupovali byste raději produkty které nemají zbytečné jednorázové plastové obaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
25.7.18 15:33

Ne, jsem pohodlná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
25.7.18 15:38

Ja ano. Nejsem zadna biozena, ale velkeho mnozstvi jednorazoveho odpadu si vsimam.
Poridila jsem si alespon ekosacky na ovoce a zeleninu,pytlik na chleba,ale mit dostupny bezobalovy obchod, rada bych ho vyuzila vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.7.18 15:39

@Kristakristina Každý druhý den plnou igelitku? 8o Obalů od kosmetiky a drogerie přeci nemůžeš mít tolik. Pokud nekupuješ nápoje a balené maso a salámy, tak nechápu, kde to nabereš :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
25.7.18 15:42

Určitě jo, ale ideálně kdyby se tam dalo koupit všechno na jednom místě. Něco jako bezobalový supermarket :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 15:45
@Paoloska píše:
@Kristakristina Každý druhý den plnou igelitku? 8o Obalů od kosmetiky a drogerie přeci nemůžeš mít tolik. Pokud nekupuješ nápoje a balené maso a salámy, tak nechápu, kde to nabereš :think: .

myslím to globálně, každý tampon je zvlášť v plastovém obalu, každý sýr pomalu i po plátku. Občas než se k něčemu prokoušu, než to rozbalím, je to v papírové krabici která má na povrchu plastový obal, uvnitř krabice je další papír a pod ním produkt zabalený v plastu :( Je to prostě všude a už mě to štve. Vždyť ta masová nadprodukce plastových obalů nás jednou všechny zabalí a udusí. proč mám mít třeba salátovou okurku v samostatné plastové šprcce? :zed: :zed: :zed: Na mořích už je tolik plastového bordelu, že to dá dohromady další světadíl a to bezesrandy. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
25.7.18 15:45

Místo mikrotenových sáčků používám Fru-sack (dostala jsem sadu), nápad se mi líbí.

Bezobalový obchod ve městě máme, nechodím tam, protože vše je tam 2-3× dražší než v běžných obchodech, to se mi zdá příliš. Majitelé to zdůvodňují tím, že za ekologický přístup se musí připlatit.

• Citovat
  • Upravit
25.7.18 15:50
@Verpa5 píše:
Určitě jo, ale ideálně kdyby se tam dalo koupit všechno na jednom místě. Něco jako bezobalový supermarket :D ;)

To by bylo super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10024
25.7.18 15:50

@Kristakristina No nekdy je to opravdu komplikovane zabalene, ale ohledne tech tamponu, jak jinak by sis predstavovala, ze by se mely balit? 8o

Příspěvek upraven 25.07.18 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.7.18 15:52

Ano. Mouku, testoviny, lusteniny uz kupuji. Vetsinu nakupu obstarava manzel, pomalu ho vychovavam aby si nosil tasky (zatim tak 50 na 50, je to pro nej nezvyk).

Jeste bych rada nasla obchod, kde si do vlastniho muzu nacepovat sirup (idealne Brno) a poctivou masnu, ktera neni pres cele mesto.

@Paoloska píše:
@Kristakristina Každý druhý den plnou igelitku? 8o Obalů od kosmetiky a drogerie přeci nemůžeš mít tolik. Pokud nekupuješ nápoje a balené maso a salámy, tak nechápu, kde to nabereš :think: .

To maso, tam jsme vinni v plnem rozsahu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
25.7.18 15:54
@Kristakristina píše:
myslím to globálně, každý tampon je zvlášť v plastovém obalu, každý sýr pomalu i po plátku. Občas než se k něčemu prokoušu, než to rozbalím, je to v papírové krabici která má na povrchu plastový obal, uvnitř krabice je další papír a pod ním produkt zabalený v plastu :( Je to prostě všude a už mě to štve. Vždyť ta masová nadprodukce plastových obalů nás jednou všechny zabalí a udusí. proč mám mít třeba salátovou okurku v samostatné plastové šprcce? :zed: :zed: :zed: Na mořích už je tolik plastového bordelu, že to dá dohromady další světadíl a to bezesrandy. :poblion:

No, tak spousta věcí se dá koupit i bez těch obalů, nebo s minimem. Na to nepotřebuju speciání obchod. Jednotlivě balené plátky sýru nekupuju (ani neznám :) ) stejně jako nepotřebuju okurku v plastu. Stačí změnit přístup a pečlivě třídit odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
25.7.18 16:12

Ano, já už tak nakupuju, ostatně, kdybys chtěla, můžeš se k nám přidat do této již celkem obsáhlé diskuse na toto téma:
 https://www.emimino.cz/…-bez-267820/

;)

Nicméně, ty ceny fakt nemůžou supermarketové politice „nejlevnější za každou cenu“ nikdy konkurovat, takže se obávám, že pro lidi, kteří nemají zodpovědný přístup k životnímu prostředí vysoko ve svém žebříčku hodnot, to nikdy nebude. :think:

Plus je tedy určitě potřeba vzdělávat (např. v tom, že třídění, obzvlášť plastů, už dnes vůbec nic nespasí…), ale obzvlášť v ČR, kde, jak se pěkně v médiích píše „jsou zákazníci orientovaní na cenu“, bude mít tenhle přístup ještě trnitou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
25.7.18 16:12

Já ano. Přestala jsem cpát jednotlivou zeleninu i ovoce do igelitových pytlíku, které doma stejně hned vyhodím. Vůbec je nevyužiju. Igelitku jako takovou už jsem si v obchodě nekoupila opravdu dlouho, nejsem žádná profi eko, ale snažím se alespoň takto, plus k tomu se snažím třídit odpad :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.7.18 16:16

Jasně, že jo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115668
25.7.18 16:25

pokud člověk má čas a peníze, lze to hodně omezit. Když už né bezplastový obal, tak aspoň kupovat větší balení např. jaru, šamponu, i to se počítá. Nakupovat se dá chodit s látkovou taškou, pečivo a zelenina se dá dávat do vlastních sáčků, někdo si je šije ze záclony, já např. společně s látkovou taškou vezmu i pár pytlíku z pevnějšího igelitu a ty opakovaně používám.
Spousta výrobků má alternativu ve skle - jogurty, hořčice, kečup, nakládané zelí. Snažím se vždy koupit i přesto, že nákupy většinou nosím v ruce. Dost těch obalů opět použiju při zavařování.
Také v eshopech se dá dohodnout, aby ti objednávku zabalili bezplastově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný