Bez práce a vím, že mě nebudou chtít
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak kdybys nějakou práci sehnala, tak by ti děti museli vzít do školky i na odpoledne, ne? S prací to jistě není jednoduché nikde, ale rok je relativně dlouhá doba a spousta věcí se může změnit -můžeš si najít chlapa, můžeš sehnat práci můžeš jít na nějaký rekvalifikační kurz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neporadim, ale nechapu, proc by dite muselo byt ve skolce jen 12 hodin. Normalne bych ho prihlasila na cely den a pokud po vas u zapisu budou chtit razitko, staci i z uradu prace, pokud budete v evidenci jako uchazec o zamestnani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Banshee ve školce vědí, že mám invalidní důchod, je tam málo míst a upřednostňují děti pracujících rodičů. Nikdy jsem to neřešila,
inv. důchod jsem dostala po škole a pak otěhotněla. V práci jsem ještě nebyla a žádnou dodnes nehledala. Nevím vůbec co a jak na úřadech.
- Citovat
- Upravit
Sociální platíš jen z výdělku. Jinak asi neporadím, ty znáš své možnosti, sledovat trh práce, ale to asi děláš. Pokud půjdeš do práce, děti můžou být ve školce na celý den. Přeji štěstí s hledáním práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Banshee ve školce vědí, že mám invalidní důchod, je tam málo míst a upřednostňují děti pracujících rodičů. Nikdy jsem to neřešila,inv. důchod jsem dostala po škole a pak otěhotněla. V práci jsem ještě nebyla a žádnou dodnes nehledala. Nevím vůbec co a jak na úřadech.
Máš dvě malé děti, nikdy jsi nepracovala - nezmiňuješ otce dětí, je nějaký?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu a omluvte anonym, nechci veřejně rozebírat soukromou situaci v mé rodině.
Jde o to, že mám rodičák, který mi bude za rok končit. Vzhledem k tomu, že nemám práci, tak mi dítě do školky vezmou jen na ráno do 12 hodin, starší už tam jen na ráno mám. Mám inv. důchod 2.st,ale to není nijak velká částka. Bydlíme na malém městě úplně bez rodiny.Bez hlídání. Takže mi jde o tohle. CO MÁM DĚLAT? Na práci se předběžně ptám už teď, s mým zdravotním omezením mě nikde nechtějí, navíc mám dvě malé děti a školku jen do 12 hodin. Takže se o mě zaměstnavatel rozhodně nepopereAle mít jen inv. důchod je prostě málo
Není tady ani moc možností práce, nemají ji ani zdraví lidé bez dětí. Přemýšlím a bojím se co bude. Zdravotní za mě bude zaplaceno vzhledem k důchodu, ale co sociální?
Věděla by jste nějaká jaké by mohlo být východisko z těžké situace? Děkuji za rady.
Prosím zachovat anonym nebo raději smazat! Je to pro mě velmi citlivé. Děkuji
Ve chvíli, kdy práci najdeš, tak Ti je vezmou na celý den, neboj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenika1 děkuji,proto to řeším dost dopředu a ptám se tady alespoň na úklid, nebo nějaké doplňování zboží. Ale všichni u znají všechny a tak není tajemstvím, že jsem často nemocná, po doktorech a že mám malé děti, které často marodí. V místní fabrice mi řekli, že pokud mám děti do 7 let tak určitě ne a se zdrav. omezením abych to u nich ani nezkoušela, protože na mě stejně nebude spoleh až budu zas já nebo děti nemocné
začarovaný kruh a já se začínám bát.
- Citovat
- Upravit
@hanka.br. ano mám manžela a pracuje ale i tak je nutné, abych také něco vydělala, protože jen on sám + můj důchod je pro rodinu málo. Mám jen 4.000 a s těmi být doma je luxus co si nemůžeme dovolit.
- Citovat
- Upravit
@BAZÁREK ANGIE zakladatelka pise, ze je samozivitelka? Nerypu jen jsem si to precetla uz 3× a premyslim jestli uz dneska nejsem mimon ![]()
- Citovat
- Upravit
Nevím, jaké máš postižení ale neházela bych flintu do žita. Já žádné nemám, hledám práci ideálně na zkrácený úvazek a většina vyhovujících nabidek je právě pro lidi s postižením. Je nějaký zakon, že firma od určitého počtu zaměstnanců musí zaměstnat i nějaké procento postižených. Ale nevím jaká je situace u vás a co ti je
A do školky přihlaš na celý den, že si práci hledáš. S tím zkušenost nemám, u nás toto kritérium zrušili jako diskriminující.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@BAZÁREK ANGIE zakladatelka pise, ze je samozivitelka? Nerypu jen jsem si to precetla uz 3× a premyslim jestli uz dneska nejsem mimon
Nepíše, ale taky nenapsala, že chlapa má, což je dost podstatná informace, tudíž jsem usoudila, že ho nemá. Ale už napsala, že muže má, takže přece jen když jsou dva se i ta práce hledá snadněji, můžou se kupříkladu střídat na směnách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V této situaci neporadím, ale s tou škoulkou je to trochu divný.
Ve státní školce je přeci jedno jestli dítě chodí jen dopoledne nebo na celý den, „zabere“ tam to místo stejně. Nefunguje to tak, že jedno dítko jen na dopoledne a druhé jen na odpoledne = 1 místo. Ověřila bych si to u zřizovatele školky, tedy pravděpodobně na městském úřadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@hanka.br. ano mám manžela a pracuje ale i tak je nutné, abych také něco vydělala, protože jen on sám + můj důchod je pro rodinu málo. Mám jen 4.000 a s těmi být doma je luxus co si nemůžeme dovolit.
Víš, to je těžká rada. Tyhle věci je třeba zvážit dřív, než si rodina pořídí hned dvě děti. O tom, jaká bude situace s tebou a s prací vzhledem k tvému zdraví jsi věděla, jak na tom budete nejsou složité počty. Jenže ty jsi nikdy práci nehledala a teď jsi překvapená. CO MÁM DĚLAT je sice smutný výkřik, ale kdo myslíš, že to za vás vyřeší? Manžel bude muset hledat další práci, ty holt taky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jdu si pro radu a omluvte anonym, nechci veřejně rozebírat soukromou situaci v mé rodině.
Ale mít jen inv. důchod je prostě málo
Není tady ani moc možností práce, nemají ji ani zdraví lidé bez dětí. Přemýšlím a bojím se co bude. Zdravotní za mě bude zaplaceno vzhledem k důchodu, ale co sociální?
Věděla by jste nějaká jaké by mohlo být východisko z těžké situace? Děkuji za rady.
Jde o to, že mám rodičák, který mi bude za rok končit. Vzhledem k tomu, že nemám práci, tak mi dítě do školky vezmou jen na ráno do 12 hodin, starší už tam jen na ráno mám. Mám inv. důchod 2.st,ale to není nijak velká částka. Bydlíme na malém městě úplně bez rodiny.Bez hlídání. Takže mi jde o tohle. CO MÁM DĚLAT? Na práci se předběžně ptám už teď, s mým zdravotním omezením mě nikde nechtějí, navíc mám dvě malé děti a školku jen do 12 hodin. Takže se o mě zaměstnavatel rozhodně nepopere
Prosím zachovat anonym nebo raději smazat! Je to pro mě velmi citlivé. Děkuji