Bez práce a vím, že mě nebudou chtít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
4.3.15 20:33

No vidíš a já měl jednu zaměstnankyni s invalidním důchodem a sedmi dětmi a bylo to vše ok. Platily se za ni menší odvody, pracovat mohla a děti byly ve školce a škole.
Ono strašně záleží na tvém postižení ( myslím prostě nemoc na kterou bereš důchod) Hodně takové lidi chtějí jako výpomoc do obchodů atd.
Ideální by bylo přesně si zjistit jaké úlevy získá zaměstnavatel když vezme tebe a né člověka bez důchodu a prostě vzít to jako svoji výhodu a s tím i oslovit potenciální zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 20:34

@hanka.br. od narození jsem měla vadu srdce a RS mi diagnostikovali po druhém porodu, tohle jsem tedy nečekala. Ale díky za radu, čas vrátit neumím.

• Citovat
  • Upravit
3380
4.3.15 20:35

Já nevím co zvládneš s RS ale ty místa o kterých jsem psala jsou od úklidu po účetní, většinou ty zkrácené úvazky…Na Práce-rychle je takových nabídek hodně, mrkni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 20:36
@jakanas píše:
No vidíš a já měl jednu zaměstnankyni s invalidním důchodem a sedmi dětmi a bylo to vše ok. Platily se za ni menší odvody, pracovat mohla a děti byly ve školce a škole.
Ono strašně záleží na tvém postižení ( myslím prostě nemoc na kterou bereš důchod) Hodně takové lidi chtějí jako výpomoc do obchodů atd.
Ideální by bylo přesně si zjistit jaké úlevy získá zaměstnavatel když vezme tebe a né člověka bez důchodu a prostě vzít to jako svoji výhodu a s tím i oslovit potenciální zaměstnavatele.

Tohle mi zní dobře, jen se bojím až zase vypadnu na delší dobu, abych mu moc nechyběla, aby mi místo stále držel a vzal mě po odmlce :think: to by měl být asi nějaký zaměstnavatel, kterému v chodu neuškodí výpadek pracovní síly.

• Citovat
  • Upravit
6611
4.3.15 20:36

„V místní fabrice mi řekli, že pokud mám děti do 7 let tak určitě ne a se zdrav. omezením abych to u nich ani nezkoušela, protože na mě stejně nebude spoleh “

týýýjo, na toto se při pohovoru ani nesmí zeptat, ne aby ještě kladli nějaké podmínky o věku dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
4.3.15 20:37
@Anonymní píše:
@hanka.br. od narození jsem měla vadu srdce a RS mi diagnostikovali po druhém porodu, tohle jsem tedy nečekala. Ale díky za radu, čas vrátit neumím.

Zle jsem to rozhodně nemyslela. Jen abys nečekala zázraky - mnoho maminek je na tom mnohem hůř, jsou samy a taky se musejí spolehnout samy na sebe. Vy jste s manželem dva, pokud nemůžeš ty, musí se o vás postarat on. Že jsi v inv. důchodu od školy jsi psala ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.15 20:39

@jakanas nebyl to pohovor, jen prohozeno pár otázek s mistrem, když jsme spolu seděli v čekárně u zubaře. Oficiálně jsem se tam neptala, ale moc šancí mi nedává. Moc ráda bych pracovala, chybí mi lidi, dělala bych cokoliv a ráda, alespoň na dopoledne.

Jak to máte vy maminky, když vám často marodí děti? Moje jsou nemocné celkem často, tak přemýšlím i o tom, že jsem minulý měsíc byla doma v kuse 3 týdny a po týdnu co byli v pohodě zas další týden s mladším kvůli píchanému uchu :zed:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.15 20:41
@hanka.br. píše:
Zle jsem to rozhodně nemyslela. Jen abys nečekala zázraky - mnoho maminek je na tom mnohem hůř, jsou samy a taky se musejí spolehnout samy na sebe. Vy jste s manželem dva, pokud nemůžeš ty, musí se o vás postarat on. Že jsi v inv. důchodu od školy jsi psala ty sama.

ano to je pravda že se přidá něco dalšího bylo nečekané.

• Citovat
  • Upravit
66815
4.3.15 20:42
@Anonymní píše:
Tohle mi zní dobře, jen se bojím až zase vypadnu na delší dobu, abych mu moc nechyběla, aby mi místo stále držel a vzal mě po odmlce :think: to by měl být asi nějaký zaměstnavatel, kterému v chodu neuškodí výpadek pracovní síly.

to uškodí každému zaměstnavateli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.3.15 20:43
@jakanas píše:
"V místní fabrice mi řekli, že pokud mám děti do 7 let tak určitě ne a se zdrav. omezením abych to u nich ani nezkoušela, protože na mě stejně nebude spoleh "týýýjo, na toto se při pohovoru ani nesmí zeptat, ne aby ještě kladli nějaké podmínky o věku dítěte…

Jsi asi nebyl dlouho u žádného pracovního pohovoru, že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.3.15 20:45
@jakanas píše:
"V místní fabrice mi řekli, že pokud mám děti do 7 let tak určitě ne a se zdrav. omezením abych to u nich ani nezkoušela, protože na mě stejně nebude spoleh "týýýjo, na toto se při pohovoru ani nesmí zeptat, ne aby ještě kladli nějaké podmínky o věku dítěte…

Nesmí, ale pokud je fabrika v místě, malé město, všichni se znají… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12941
4.3.15 20:46

Nechci být nějak netaktní, ale s RS si myslím, že ani moc pracovat nemůžeš. Teda v běžné práci.
Nevím, jak dalece tě omezuje ta srdeční vada. Nepřemýšlelas třeba, že bys hlídala někomu děti? ty svoje nějak zvládáš, třeba by to šlo i s jedním cizím, na pár hodin denně, to by k těm 4000 tisícům důchodu snad nějak stačilo.
Jiný nápad nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
4.3.15 20:48
@Sany80s píše:
Nechci být nějak netaktní, ale s RS si myslím, že ani moc pracovat nemůžeš. Teda v běžné práci.
Nevím, jak dalece tě omezuje ta srdeční vada. Nepřemýšlelas třeba, že bys hlídala někomu děti? ty svoje nějak zvládáš, třeba by to šlo i s jedním cizím, na pár hodin denně, to by k těm 4000 tisícům důchodu snad nějak stačilo.
Jiný nápad nemám.

Napadlo mě to samé…je to dost velké omezení, zaměstnavatele to může vylekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
4.3.15 20:55

No tak pokud je to státní školka, tak sot pochybuju, že na to mají právo. držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
4.3.15 21:17

To je zvláštní, my třeba lidi se zdravotním omezením bereme vsemi deseti. Mame člověka, který nam vyrizuje dotace, takový clovek nas potom skoro nic nestojí a práci odvede jako zdravý. Zkus se na to mrknout, pripadne to i zaměstnavateli navrhnout, spousta lidi o tom třeba ani neví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat