Bez práce a vím, že mě nebudou chtít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
644
4.3.15 21:17

Zaměstnavatelé s více jak 25 zaměstnanci musí zaměstnávat nějakého s postižením, nebo odebírat zboží z „chráněných dílen“, aby nemuseli platit státu, takže zkus pohledat u nějakého většího zaměstnavatele, třeba by byl rád + dostane dotaci na zapracování od ÚP na pár měsíců.

Co máš vlastně za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
4.3.15 21:18

Po rodičáku se zaregistrovat na úřadu práce, bude nárok na podporu na 5 měsíců (+ k tomu budete mít ten důchod), po 5 měsících se stanete dlouhodobě registrovanou a zaměstnavatel si na vás může vyřídit dotaci. Takže je třeba se v těch pěti měsících snažit získat nějakého zaměstnavatele, případně na úřadu práce bývají výběrovky přímo pro OZP. Jedná se o místa v chráněných dílnách, často se jedná o zkrácené úvazky na 4 hod. apod. Jsou to jednoduché práce většinou. Samozřejmě neznám vaše vzdělání a celkově, co jste schopná dělat. Ono na úřad práce stejně budete muset doložit takové to rozhodnutí o invalid. důchodu a tam je přímo napsáno posud. lékařem, co jste schopna dělat a tím se budou řídit. A pokud byste byla pracující tak by vám děti ve školce nechali celý den ne?
Nic dalšího mě nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
4.3.15 21:19
@blecha72 píše:
Jsi asi nebyl dlouho u žádného pracovního pohovoru, že :mrgreen:

nebyl ale každý rok jich několik vedu + když nový vedoucí mojí ženy se při pohovoru zeptal na to jestli má děti, nebo je plánuje tak ho okamžitě ostatní u pohovoru okřikli:-) a jí říkali že na tuto otázku nesmí odpovídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
4.3.15 21:20

Nechávala jsem si posílat do mailu nabídky pracovních míst a občas tam byla místa vyhrazená pouze pro zdravotně postižené. takže taková jsou, musíš ale aktivně hledat. a pokud budeš pracovat, tak předpokládám, že školku už nebudeš mít jen do 12-ti…
držím pěsti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
4.3.15 21:29
@jakanas píše:
nebyl ale každý rok jich několik vedu + když nový vedoucí mojí ženy se při pohovoru zeptal na to jestli má děti, nebo je plánuje tak ho okamžitě ostatní u pohovoru okřikli:-) a jí říkali že na tuto otázku nesmí odpovídat.

ještě, že tam ti ostatní byli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
4.3.15 21:30

Taky potvrzuji, že zdravotně postižené větší zaměstnavatel rád zaměstná, pokud má alespoň trochu možnost poskytnout jim vhodnou pracovní pozici. Takže, jak už tady zaznělo - zjisti si, jaké zvýhodnění svému zaměstnavateli můžeš přinést, poraď se na Úřadu práce a věřím, že se nějaké místo najde. Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.3.15 21:34

@Renaku podpora se počítá z posledních výplat, tuším za kvartál, pokud jsi byla zaměstnaná 270 dní za poslední dva roky před přihlášením… @jakanas že se nesmí ptát a nema odpovídat je hezký, ale na jednom pohovoru mi pan vedoucí řekl, že jsem ještě pod hranicí, že ženy mezi 25 a 35 nezvou k pohovorům vůbec…
když máš id tak co nějáká živnost? Třeba ta účetní, co máš za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
4.3.15 21:42

@Gosi podpora se počítá z posledního příjmu a musí mít za 2 poslední roky alespoň 1 rok opracovaný (v tomto případě péče o dítě do 3 let - náhradní doba zaměstnání dle zákona :-)
takže nárok určitě je :-) věř mi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.3.15 21:54
@Renaku píše:
@Gosi podpora se počítá z posledního příjmu a musí mít za 2 poslední roky alespoň 1 rok opracovaný (v tomto případě péče o dítě do 3 let - náhradní doba zaměstnání dle zákona :-)
takže nárok určitě je :-) věř mi ;)

Jo, ale zakladatelka má školu, důchod a rodičák, žádná výplata mezi tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
4.3.15 21:58

Rodicak je nahradni doba zamestnani. Nemusi mit " vyplatu". Po dobu rodicaku je ze zakona duchodove pojistena, tzn. ze ma rok odpracovano. Castka bude stanovena ze zakona na UP. Pocita se z prumerne narodni mzdy. Vice info najde zakladatelka v Zakone o zamestnanosti a na uradu prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
4.3.15 22:13
@Renaku píše:
Rodicak je nahradni doba zamestnani. Nemusi mit " vyplatu". Po dobu rodicaku je ze zakona duchodove pojistena, tzn. ze ma rok odpracovano. Castka bude stanovena ze zakona na UP. Pocita se z prumerne narodni mzdy. Vice info najde zakladatelka v Zakone o zamestnanosti a na uradu prace.

Z prūměrné mzdy? tak to jde… tak tu případnou živnost po těch pěti měsících, v tom by jí ten důchod měl pomoct, že i pak bude mít placené zdravotní a teda nevím jak sociální, takže když budou nevýdělečný měsíce… jestli víš víc, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
4.3.15 22:31

@Gosi no s tim socialnim se musi poptat na OSSZ, kdyby podnikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
4.3.15 23:43

S prací pro lidi s ČID ta práce tak optimistická jak někteří z vás píší není. Hodně prací je sice na zkrácený úvazek, ale dvanáctky a třeba jenom párkrát do měsíce a většinou ne klasický pracovní poměr, ale dohoda o provedení práce. Vím, o čem mluvím, byla jsem teď čtvrt roku v pozici, kdy jsem k ČID hledala práci na 4 hod. a chtěla jsem pracovní poměr. Absolvovala jsem 9 pohovorů, ale na každém jen trochu slušném, který je vedený jako chráněné pracovní místo, je 10 - 15 zájemkyň. Já jsem měla nakonec kliku - povedlo se a mám klidnou kancelářskou práci, i když to není za žádné velké peníze. A jedná se o Prahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
5.3.15 05:58
@jakanas píše:

Jen naivní člověk si může myslet, že děti utají. U pohovoru je zapře, ovšem pak věc vyjde najevo u mzdové účetní nebo při prvním paragrafu. Pokud zaměstnavatel takového člověka nechce, zbaví se ho během zkušební lhůty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.15 06:45

Nejsem zakladatelka: Já mám RS od od 15 let, ale mám oproti Tobě asi výhodu v tom, že jsem vystudovala VŠ a to mi otevřelo dveře do fyzicky nenáročných zaměstnání v kanceláři u PC. Hůř chodím, jsem neustále unavená, odešla mi jemná motorika v rukou… Jsem blázen, při atakách chodím do práce a pak si vezmu pár dní dovolenou, když už je to nejhorší. Akorát při nich potřebuju už hůlku, ale zatím se mi to vždy povedlo rozchodit tak, že normálně to zvládám bez ní. Mám tedy jen 1 dítě a druhé už nebude, to už bych nezvládla. S hlavou přeci nic nemáme, můžeme pracovat duševně. :mrgreen: Takže po 20 letech RS chodím pořád do práce na plný úvazek, ikdyž teď už padám na ústa a říkala jsem si, že ČID by se hodil a já si mohla zkrátit úvazek. Držím palce při hledání práce. Co nějaká recepční nebo tak?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat