Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj všichni. Taky jsem se rozhodla pro tenhle teploměr a už konečně přišel. Bohužel bez návodu v češtině (z www.lekarna.cz. Nemáte někdo návod nebo odkaz na něj? Těším se, až ho budu moct použít, ale nechci nic pokazit..
Díky.
Já model 1500 koupil dneska ve zdravotnických potřebách, byl k němu i CZ překlad, i když je vidět, že není profi, tak bohatě postačuje. Můžu kdyžtak naskenovat a poslat e-mailem.
už ho naštěstí mám, ale děkuju… Teď mám dokonce 2 verze - jedna je kompletní přeložený návod, který byl přiložen k teploměru a druhá, co mi poslali dodatečně z obchodu je spíš takový dvoustránkový leták s obrázky, kde není ani slovo např. o kalibraci… ale už měříme
i když pořád nevím, jestli aspoň trošku přesně… ![]()
mohu poprosit o zaslani kopie navodu na nas email z profilu? moc by se nam hodil.
predem dekuji
Jsem asi jediný, ale s tímto teploměrem jsem byl spokojený pouze první rok. Fungoval výborně, jak zde všichni uvádějí. Poté odešel display, reklamoval jsem u výrobce, po 30 dnech poslali nový. Po měsíci odešel senzor na tužkové baterie, zkoušel jsem koupit drahé a nic, reklamoval jsem, po 30 dnech poslali nový (prý byl z vadné série). Od té doby vše v pořádku až na jednu maličkost = měří výrazně nepřesně. Další reklamaci po 30 dnech neuznali a peníze nevrátili. Takže mám doma za 1700 zbytečný okrasný předmět. Pro porovnání s jiným funkčním teploměrem jsem natočil video (mov), kde správnou teplotu 38,2 naměřil jako 36,4 a dítě žhavilo jak kamna !!! Při jiném měření dokonce horečku 39,3 měřil jako 37,2 a dodrželi jsme veškeré postupy udané výrobcem. ![]()
Taky jsem s Thermofocusem nespokojena, deti meri i po roce relativne presne, ale zmerit sebe nebo manzela nejde. Pri horecce 38,8 mi nameri na sobe 36,5. Pak me taky stve, ze se casto kalibruje, jakmile rozdil v mistnosti klesa byt jen o stupen, treba kdyz prenesu teplomer z obyvaku do loznice, kde mame 19 stupnu. Chtela jsem se dotazat u zastupce firmy na prekalibraci, ale po prvnim mailu se ozval po 14 dnech, na druhy neodpovedel vubec.
Takze resim, jaky koupit jiny, zvazuju usni. Jen nemuzu najit moc nazoru a nejake seriozni srovnani, v diskuzich toho taky moc neni.
@káťa píše:
Ahoj všichni,nemáte prosím někdo zkušenost s tímto teploměrem ?
Chtěla bych si ho pořídit,ale je dost drahý a tak bych ráda věděla,jestli je opravdu tak skvělý jak se o něm píše.
Je to tento : www.thermofocus.cz
Ahoj,
Koupil jsem TF 1500. Nepouzivam, protoze mi prijde prilis sofistikovany a je idealni spis pro domacnosti (nebo nemocnice), kde se udrzuje konstantni teplota (to my neudrzujeme). Navic, pokud to ma byt na mimino, tak kdyz je nemocny, krici a vrti se, tak se meri spatne, teplomer ma dva opticke zamerovace jejichz body se musi spojit v jeden, potom se meri. Jinak verim, ze je perfektni, jenom jsem to trochu prepalil s naroky, takze jsem nakonec koupil obycejnejsi. Taky se, pokud jsem to z navodu dobre pochopil, ma pred merenim kalibrovat nastavenim okolni teploty, coz mi pripadalo prilis komplikovane, na druhou stranu, pokud je teplota konstantni, udela se to asi jenom jednou.
Mam ho porad doma v krabici bez vyuziti, protoze jsem liny nebo spis nemam ca seho zbavit, kdybys mela zajem, je k dispozici, urcite bych vymyslel nejakou prijatelnou cenu…
@esteelauder píše:
Při měření na čele se už teplota odečítat nemusí, že?
to by mě taky zajímalo. Tam se nastavuje jakou teplotu to má měřit, tak tam mám v podpaží a neodečítám, ale možná to dělám špatně ![]()
Mám thermofocus 01500 a na čele se určitě nic neodečítá.
Víš jak to nejlíp zjistíš? Změř si teplotu na svém čele, cca přeci víš jakou míváš teplotu. ![]()
Prosim vas o radu.
Kupili sme si teplomer THERMOFOCUS 0800 H3. Nevieme ho vsak ovladat, dostali sme strucny navod v cestine a je tam v taliancine original. Prosim potrebujem vediet hlavne to, ako sa zapne, vypne a ako sa nameria telesna teplota a teplota tekutiny. Viem, ze je tam tlacitko telesnej teploty a tlacitko teploty okolia, ale neviem presne ako sa pouzivaju. A este by som sa chcela opytat, ze co znamena znacka : C:AL a malym calibr?
Dakujem za vsetky odpovede
Katarina