Ježiš marjá, co mám koupit?

212
13.8.08 20:21

Ježiš marjá, co mám koupit?

Moje milé spolutěhulky a maminky, jsem v 28tt a začínám šílet, co vlastně mám to mu prckovi koupit. Já samozřejmě mám základní seznam velkých a malých věcí, většinu takových těch velkých nezbytností už vmám doma nebo je zrovna objednávám, ale stejně tak nějak nevím, co všechno budu ještě potřebovat. Tedy co se opravdu hodí a co jste nevyužily.
Takže můžete mi poradit, co jste kupovaly za oblečení a výbavičku pro prcka a v jaké velikosti? Mládě se narodí začátkem listopadu a bude to kluk.
Co vám přišlo jako opravdu skvělá a užitečná věc a co z těch běžně dopůoručovaných k ničemu není?
A ještě speciální doataz - nemáte některá zkušenost s monitorem dechu respiromatic? To je prý taková malinká krabička, co se přidělává na plínu, n ejde o podložku. Osvědčilo se to někomu?

Vcelku za každou informaci dík, já nějak nechci dát za výbavičku 70.000, prcek ty peníze bude potřebovat i později. Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
535
13.8.08 20:43

Ahojky … tak z praktických věcí které jsem koupila a nevyužila je to
ušní teploměr (zlatá rychloběžka)
balónková odsávačka (pořídili jsme později odsávačku na vysavač)
vaničku (od začátku koupu ve velké vaně, každému ale vyhovuje něco jiného).

Jinak jsem asi žádný blbosti nenakoupila.
Z oblečení jsem měla základ ve velikosti 50, 56 a 62. Zbytek jsme dokupovali postupně.

A co jsme investovali a nelituju, tak to do videochůvičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.8.08 20:47

Ahoj, tak na téma „výbavička pro miminko“ už je tady diskuzí celkem dost, koukni do starších…
Co se oblečení týká, začla bych u vel. 56 a od bodyček a dupaček bych koupila 5ks. Do porodu bych pořídila ve. 56, 62, 68. Ostatní můžeš koupit později… Jelikož budeš mít zimní mimčo, buď bych pořídila kombinézu (větší), teplejší čepičku nebo spodní čepičku + pletenou, svetřík…
Všechno závisí na Tvém vkusu, ten základní seznam najdeš kdekoli…
A pokud můžu něco doporučit, tak by to byla zavinovačka do autosedačky (třeba od emitexu - zimní verzi). A taky mně teď nadchla zavinovačka „na doma“, je na dva zipy, čistě bílá, s kanýrkama a vepředu je madeira, náš Ondra je dost velkej, ale vydá se do ní ještě teď. Už bych nikdy nešla do rychlozavinovačky na suchý zip (ten se časem opotřebuje, nedrží a zavinovačky jsou celkem malý).
Hlavně přeju pohodový porod a zdravé miminko.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.8.08 20:47

ahojky jsem na tom skoro stzejne,jsem ted 29 tyden a cekam taky chlapecka,jinka tady uz neco podobneho byllo,nazev tematu je ,co jeste koupit nebo tak nejak a me to hodne pomohlo,co se tyce monitoru dechu,tenhle neznam,ale obecne nam v kurzu rikali,ze v porodnici ti doporuci,kdyz si budou myslet,ze bys ho mela mit,takze ho zatim nemam,krome zakladnich veci,kocarku atd,jsem kupovala oblecky 56,ale vetsinou 62,ty teplejsi veci,jeste moc v obchodech nejsou,jinak jsem kupopvala odsavacku,vim,ze ji budu potrebovat,studuji,protze tak cekam mimi rna podzim,mam koupene nejake puncochace,teple ponozky,fusak a na kombinezu a cepicku cekam,az je budou mit v obchode,no snad jsem ti trosku poradila,mej se hezky a preji zdrave miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
13.8.08 20:48

Šmarja:D Jukni do vyhledávání, tam toho bude hromada:D Ale mě teda výbava na první stála asi do 25tis sakum prdum se vším všudy (10tis kočár, sem tam „výstřelek“). na druhou nevim. Kupovala jsem novej kočár, měla věci poděděné, ale i nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
13.8.08 21:52

Já jsem skoro ve 30tt, a mám podobný problém. Ale s čím si vůbec nevím rady, co nakoupit za hygienické potřeby,jako různé krémy,olejíčky, drogerie a různé věcičky na koupání, atd.
V drogérkách je toho takové kvantum, že se nevím z čeho si vybrat a hlavně, nerada bych, aby to mimču neublížilo na pokožce. Dá se něco koupit i v lékárnách? A mám ještě dotaz, kolik kusů jste kupovali třebas dudlíků, lahviček a tak?
Jestli můžete mi někdo poradit budu moc ráda.Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
13.8.08 22:05

Ahoj holky, taky se přidám s prosíkem o radu…vy zkušenější poraďte.

O tom kolik povlečení, jakou postýlku, jaké a kolik oblečení, plenek atd. je toho napsané hodně.
Ale info co mi chybí je jaká kosmetika se skutečně používá. Vím, že dost maminek psalo, že před porodem nakoupili, co si mysleli, že je vhodné a pak toho hodně zbylo. Takže jakou kosmetiku? Rodina chce sem tam něco koupit a kosmetika mi přijde jako něco co je vhodné jak cenou, tak použitelností…je furt lepší když se sejdou dva krémy na opruzenou dupku než dva kolotoče na postýlku, že.

A taky by mě zajímalo jak je to s dudlíkama…kamarádka třeba nepoužívala dudlík vůbec… U lahviček vím, že stačí do začátku jedna malá a případně ještě jedna větší, ale že zbytek koupit až ženská ví, že bude dokrmovat nebo odstříkávat.

A napadaj vás ještě nějaké věci co se běžně na seznamech nevyskytují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.8.08 22:11

Ahoj Yvonne, tak já bych to s krémy a olejíčky nepřeháněla… V porodnici říkají, že první měsíc je vhodné používat jen dětské mýdlo + voda, mazat sádlem. Nedoporučují se sprchové gely a oleje od „Johnsona“. Mně se osvědčila Nivea, na zadeček Calcium panthotenicum a na promazávání tělíčka Excipial. Záleží na prckovi, co bude snášet a všechno koupíš v lékarně.
Dudlíky bych koupila dva, víc ne, uvidíš, jestli bude mimčo „dudlací“.
A lahve bych koupila 2-3 ks. Všechno se dá dokoupit… Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
13.8.08 22:19

S kosmetikou bych to nepřeháněla, stačí koupit obyč. olej v lékárně (olivový, mandlový…), nějaký krém na zadeček (Bepanthen, Indulona baby), mýdlo tak malé mimino vůbec nepotřebuje (na co taky, copak se hrabe v blátě?).

Takže z kosmetiky bych koupila toto:

• olej z lékárny
  • krém na zadeček
  • něco do koupele na občasné provonění (např. přírodní Weledu)
  • hřebínek (může být, nemusí)
  • gázové čtverečky na pupík, desinfekce na pupík

Víc potřebovat nebudete, fakt. :wink: Čím víc toho budete na mimčo patlat, tím byste mu akorát ublížili, atopiků je víc než dost, bohužel. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
13.8.08 22:22

Ahoj budouci maminy - tak já to zkusím stručně zesumírovat - teda, co si pamatuju.-)))

Drogerie: určitě bych nekupovala kvanta komerčních věcí - netušíte, co bude prckovi vyhovovat. Vystačíte si do začátku:
dětský olej z lékárny - například olivový - je dělaný - stojí kolem padesáti korun
mast na zadeček - například obyčejný aviril, komu nesmrdí - tak třeba rybilka.-)
dětský pudr - opět jedeme v obyč.avirilu - a je ok.
jako mýdlo jsem zvolila tekutý SEBAMED - je pro alergiky - zůstali jsme na něm dodnes - ale musím podotknout - že jsem jím umývala pouze zadeček - když byla malá echt pokaděná - nebo někde poblinkaná - jinak dodnes myjeme jen vodou…
Sebamed dělá i skvělé tělové mléko - to jsme taky měli do začátku - a bylo super.
kulaté nůžky - nejvíc osvědčené z DM drogerie štětičky do uší
líh - na vysušení pupíčku
sterilní gázové čtverečky
vlhké ubrousky - opět osvědčené Babylove z DM drogerie. Tam doporučuju koupit i tzv. třešnová jádra - je to látkový pytlík naplněný jádry - který lze dát do mikrovlnky - jádra nasáknou teplo a dlouho ho pouští - super na bolavá bříška.-)

Lahvičky, dudlíky : protože asi nikdo netuší, zda bude - nebude kojit - tak bych pro jistotu pořídila jeden kousek lahvičky s nejmenší savičkou - my jsme jeli v AVENTU - dodnes ok.
Dudláky jsme měli 2ks - a musím říct, že díky za ně - užili jsme je už v porodnici:-) a rozhodně kvůli nim malá nepřestala chtít prso - jak tvzrdí zarytí dudlákoví odpůrci:-)

oblečení tady se to říct nedá - to záleží - na možnostech atd - zda máte něco poděděného, kolik dostanete dárků…
určitě bych do začátku pořídila:
min. 10ks látkových plen, rychlozavinovačku, dětskou deku, dvě bavlněné čepky - taky berte dle počasí… , ve velikosti 56 - tak troje dupajdy, nekolik bodycek, bezvadně se nám osvědčily overaly - tzn.dupajdy i s rukavy - to u nás frčí dodnes třeba na spaní… a zbytek opravdu podle toho, kdy se vám miminko narodí. Kika je v lednu, takže já ještě pořízovala dětské kabátky, nějaký svetřík, kombinézu, zimní zateplený pytel do kočáru, španělskou deku, teplou čepku, rukavice, teplé ponožky - ty se nám osvědčily nejvíc pletené od babi .-) jen doporučuju nekupovat vše v té nejmenší velikosti, klidně už napůl s 62kou a 68kou - z té 56 děti hrozně rychle vyrostou.

zbytek kočár, postýlka, ideální je pojízdný koš - nebo obyčejný na prádlo.-) ve kterém máte dítě mobilní po bytě… autosedačka, dvakrát ložní povlečení - nesmím zapomenout na mantinel do postýlky - dodnes ho dcerka vyžaduje.-) vanička nebo koupací kyblík, lehátko do vaničky - lze s ním koupat rovnou ve velké vaně - když si troufnete.-)
nelituju taktéž chůviček - které opět jedou dodnes - a mám tak malou pod kontrolou. Asi první tři měsíce jsme navíc využívali monitor dechu.

Uff - to je román - a určitě jsem ještě na něco zapomněla… investice velká - ale vyplatí se :-)

Hlavně všem přeju , bezvadné a rychlé porody a zdravé mrňousky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
13.8.08 23:10

Díky moc, co je španělská deka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
535
13.8.08 23:34

Jo, rychlozavinovačku na suchý zip, tu jsem použila pouze na přenesení malého z porodnice do auta :lol:
Dudlíků jsme měli 5, nechtěl ani jeden

Na španělský deky jsem koukala, prý jsou úžasný, ale už nevím proč :) Mě nějak neoslovili, mám deky od Aeshetic a jsem s nima spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
14.8.08 00:47

Ahoj, přesunula jsem do výbavičky a pokud si chceš počíst, koukni sem: https://www.emimino.cz/…s/story/5325

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
14.8.08 07:29

Ahoj,

co bych ti tak doporučila:

• Odpadkový koš na pleny a koš na špinavé dětské oblečení (nebo cokoliv, já mám u přebalováku prostě igelitový pytel), dětský prášek na praní.
  • Vyřeš si, jak si v noci na mimi posvítíš při přebalování.
  • Jestli máš kolem přebalováku koberec, tak se hodí omyvatelná předložka.
  • U přebalováku se hodí velký odkládací prostor. Když ti uprostřed přebalování „znehodnotí“ oblečení, tak je nepraktický odbíhat pryč pro čisté.
  • Pokud nebudeš mimi koupat hned u přebalováku, tak potřebuješ místo, kam ho položíš a alespoň zabalíš do ručníku (mimichodem, místo ručníku klidně vem zase plíny). Našemu prckovi se vůbec nelíbí, když ho nahého nosíme po bytě. Čím kratší vzdálenost, tím líp.
  • Látkových plen radši víc než míň, i jestli budeš používat jednorázovky. Mimča hodně blinkají.
  • Jednorázové přebalovací podložky. Dávám je pod mimčo, když ho chci položit na postel nebo třeba na gauč. Je na čistým a zároveň je okolí v bezpečí.
  • Dětské kosmetiky skutečně minimum. Neboj se to odložit. Cokoliv budeš potřebovat seženeš kdykoliv v lékárně. Nůžky na nehty používám dospělácké. Důležité je, aby byly pořádně ostré.
  • Zamysli se, v čem povezeš mimi v autosedačce. V obyčejné zavinovačce tam dát nejde.
  • Oblečení ber zá:,–(ně jenom to, které jde mezi nožičkama rozepnout a má velký výstřih. Do začátku jsou ideální věci, které nemusíš přetahovat přes hlavu. Ve velikosti 52 a 56 radši míň věcí, mimi rychle rostou. Jestli jste v rodině normálně velcí, tak bych 52 nebrala snad vůbec a od 56 jen pár věcí. A jestli chceš ušetřit, tak vem 1-2 kousky pěkné na návštěvy a na focení a zbytek se neboj koupit v bazaru.
  • Hračky mrňous do cca 1,5 měsíce nepotřebuje, tak kroť příbuzné a známé. Našemu prckovi jsou 2 měsíce a zatím se mu bojím dát do ruky cokoliv plastového, protože se tím naprosto hrozně otlouká. A plyšové věci zase neudrží. Baví ho kolotoč nad postýlkou a kašpárek na kočárku (s přidělanýma rolničkama).

jamap - Jestli chtějí příbuzní mermomocí něco koupit (nedivím se), tak ať se ti složí nebo přispějí třeba na kvalitní autosedačku. Případně ať koupí jednorázové pleny, ty se zaručeně spotřebují, narozdíl od kosmetiky.

A napadá mne, že co jsem nikde nenašla bylo kolik je potřeba plen. Je to průměrně 10 plen na den. Ze začátku spíš víc, pak se to snižuje, a záleží taky na mimču. Ale při plánování bych počítala s tímhle číslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
14.8.08 07:35

Ahoj… já třeba lehátko do vany považuju za naprostou zbytečnost, obešli jsme se naprosto bez - koupali jsme v Ikea vaničce v kuchyni na stole :wink:
Určitě doporučuju zimní zavinovačku do autosedačky, DM ubrousky, bepanthen na dupku.
Listopadovému miminku bych pořídila i rukavičky - min. jedny tenčí bavlněné a jedny teplejší flaušové (bezprsté a bezpalečkové).
Nekupujte kvanta drogérky, fakt je to zbytečné…

AD velikosti oblečení - Tobík nosil vel. 68 ještě v roce :wink: Takže malé věci u nás byly v užívání docekla dlouho. Nedoporučuju kupovat všechno od velikosti 62, nezdá se to, ale miminka jsou docela prťavá a dost v tou plavou :)
Co jsem hodně používala byly klasicé rozepínací kabátky - jen nechápu, proč se nedají moc sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí