Ohrádka, ano či ne?!?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
29
17.8.08 14:34

Ohrádka, ano či ne?!?

Hezký den maminky,

rozhoduji se ke koupi klasické dřevěné ohrádky co největších rozměrů, pro okamžiky, kdy potřebuji rychle uvařit atd.atd.a dcerka mi běhá mezi nohami…a to je právě ten problém, dcerce je již skoro 13 měsíců a pomalu ale jistě začíná chodit sama, se mnou za jeden prst a mám obavu, že v ohrádce se jí nebude líbit, stále chce být v pohybu..mám zkušenost s postýlkou, tam se jí samozřejmě také nelíbí přes den, i když na mě vidí a já právě uklízím…
Poraďte, koupit ohrádku, nebo ne?!?…
A kam s,, miláčkem,, když vaříte?!? :lol:
Děkuji za odpovědi, Bára.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3329
17.8.08 14:45

Ja kdyz varim tak malou prikurtuju do jidelni zidle a nastavim tak, aby na me videla. Je tak spokojena a vsehno kontroluje :lol: . Byt v ohradce, tak ji asi zbori…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
17.8.08 14:56

Já jsem taky měla holky ve vysoké židli a dala jsem jim něco na míchání, kvrdlání, loupání atd. nebo jen hračky, prostě je nějak zabavila. Nebo si hrály na zemi nebo se mi motaly u nohou. Ohrádku jsme nikdy neměli a ani nepostrádali. Já myslím, že kupovat ji ve 13 měsícech je už zbytečné, období lezení máte za sebou, jak jsi to dělala doteď?
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
17.8.08 14:59

Já jsem ohrádku začala používat mnohem dřív - asi od 8 měsíců, kdy se syn už dost pohyboval - a jelikož máme doma nezajištěné schody (nejde na ně dát zábrana) vedoucí do koupelny, tak bych bez ní nemohla ani na záchod :wink:

Používala jsem ohrázku asi do 22 měsíců, takže si nejsem jistá, jestli by se vám její koupě vyplatila. Já jsem vařila, jen když syn spal (takže spíš v noci jsem vařila na další den). Ke schodům jsem ho naučila nelézt a dodnes to dodržuje a sám na ně neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.08 15:04

Máte pravdu, holky…proto jsem tuto diskuzi otevřela, že se mi zdá příliš pozdě ohrádku pořizovat. Verunka si doposud hrála mezi mými nožkami, běhala po čtyřech kolem a chytá se zezadu mých nohou a šplhá po nich …zkrátka klasika…teď se trochu ,,zhoršilo,,–neudělá beze mne vůbec nic, je to díky dalším zoubkům, které se momentálně prořezávají, Verunka jde se mnou i na toaletu.....ale chtěla jsem zabránit případným úrazům v kuchyni, vždy se tak bojím, když se motá kolem sporáku…ve vysoké židli vydrží jen chvíli, cjce běhat…a starší sourozence na hlídání nebo tatínka se mi nepodařilo zařídit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.08 15:30

Takže ve 13 měsících nekupovat?!?…nemůžu najít na internetu žádný odborný článek, moc se o tomto tématu nepíše, asi proto, že je to tak individuální…asi bych potřebovala slyšet jasný názor, že je to už pozdě, než zruším objednávku nové ohrádky, kterou jsem v pa učinila.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11329
17.8.08 15:57

Pokud nechce být přes den v postýlce, tak nevidím důvod, proč by se jí mělo líbit v ohrádce. My sice ohrádku máme, ale už přes 2 roky slouží jako zábrana knihovničky a počítače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.8.08 17:35

AHOJKY.
TAKLE POZDĚ BYCH JÍ UŽ NEPOŘIZOVALA,MYSLIM ŽE BY TAM MALÁ VYVÁDĚLA.
JÁ JÍ NEPOŘÍDILA NIKDY I KDYŽ MI TO POŘÁD KAŽDEJ ŘÍKAL,ALE NÁŠ MATES BY SE TAM ZBLÁZNIL,POTŘEBUJE ZKOUMAT A OBJEVOVAT A BEJT NĚKDE ZAVŘENEJ,TAK BY JEČEL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
17.8.08 18:37

U nás se ohrádka taky neosvědčila, holky v ní nechtěly být, používala jsem taky jídelní židličky nebo jsem je nechala kramařit v šuplíku, ohrádka sloužila jako skladiště na hračky než jsme si pořídili krabici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
17.8.08 20:54

Tak mi to nedá a musím se tohoto vynálezu století zastat :lol: Oba kluci měli (resp.mají) ohrádku od cca 8měsíců, u Tomík v ní byl od začátku spokojený, zvykl si tam povalovat a hrát si. Sloužila do jeho 18měsíců, to už s ní pak jezdil po celém obyváku :roll:

Za rok jsme ohrádku stavěli znovu, tentokrát pro bráchu, zejména z bezpečnostních důvodů - aby Tomík Ondru nezašlápnul, když se válel na zemi na dece… No a protože Ondra je ranní ptáče a vstává s manželem kolem 6hod., je umístěn do ohrádky, kde se bez protestů válí, čte si :lol: a čeká, až se vzbudí brácha a můžou začít bantovat a budit mamku :roll: Během zbytku dne už tam ale nechce, takže slouží výhradně jako prostředek umožňující klidný průběh rána. Už jsme milou ohrádku slíbili příbuzné, takže v září se s ní budeme muset asi rozloučit, manžel už z toho má stresy teď :lol:

No ale jestli bys uspěla ve 13měsících…těžko říct. Nemáš možnost si ji od někoho třeba na chvilku půjčit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.8.08 21:05

Fifiku děkuji za názor,

já proti ohrádce nic nemám, ba naopak, ale myslím, že je to vážně pozdě…právě jsem napsala paní, od které jsem měla úplně novou kupovat na MMB, že rezervaci a koupi ruším, tak jsem zvědavá, co odpoví a víceméně je rozhodnuto…
Měla jsem ohrádku pořídit Verunce dříve, než si zvykla, že se může kdekoliv po bytě pohybovat svobodně a taky chce právě teď chodit a chodit…byt máme malý, mám všude přehled, ale stejně se drží stále u mě :D
Tak co by jsi mi poradila, Fifiku, kam s Verunkou, když třeba vařím horkou polévku, Verunka stojí pode mnou u sporáku a hrát si sama v tu chvíli nechce?!?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.8.08 21:39

Tedy, holky, jak to děláte, že se vám dítě může svobodně pohybovat? Proboha, to bych u něj musela stát celý den a neudělala nic. To dokážete tak rychle vařit, že vystačíte se židličkami? To bych nedokázala ho tam na mnou potřebnou dobu k vaření a dalším nezbytnostem přikurtovat.
Ohrádku nemáme, přemýšlela jsem o ní, ale je naučenej, že když jsem u sporáku, tak že si hraje v postýlce, mám v kuchyni druhou. A po přečtení příspěvku od Fifik ji asi vymměním za ohrádku (taky 13 měs.)

• Citovat
  • Upravit
1966
17.8.08 21:50
bashra píše:
Tak co by jsi mi poradila, Fifiku, kam s Verunkou, když třeba vařím horkou polévku, Verunka stojí pode mnou u sporáku a hrát si sama v tu chvíli nechce?!?…

No jak psaly holky - jedině do židličky, nic jiného mě nenapadá…Když vařím a Ondra se na mě už moc věší, dám ho buď do židličky a když tam nechce být, má smůlu a frčí do ohrádky, ale to fakt jen na krátkou dobu, dokud ho vydržím poslouchat, jak ječí…ale zase je v bezpečí, že jo ;-) Říkám, u nás funguje ohrádka zejména ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.8.08 22:05

Ohradku 1,5×1,5m mame od Honzikovych 10.mes, a nemuzu si ji vynachvalit, hraje si tam klidne hodinu,ja si uvarim,uklidim…ted ma 20mes., vetsinou si ted uz teda hraje venku,vsude po dome,ale obcas ho dam i do ohradky a je tam spokojeny, musi teda byt ale velka,nejaka 0,8×1,2m asi nema smysl…tezko rict,jak si mala zvykne,kdyz uz ma 13mes…to nevim…
lena neprihl.

• Citovat
  • Upravit
1084
17.8.08 22:20

Ohrádku mám, ale až na 3. dítě. Ti starší by tu nejmladší nejspíš přizabili, kdyby jim lezla do kostek, vaření atd. Používám ji už tak 2 měsíce, ¨Klárka v ní měla nejdřív i deku s hrazdičkou. Nevím, co bych si bez ohrádky počala, ale je fakt, že s jedním ani se dvěma jsem ji neměla a bylo to v pohodě. Když už to jó nejde a malá řve i v ohrádce, dám si ji na záda do šátku a třeba vařím.
Ve 13. měsících mi to ale už přijde skoro zbytečné, zvlášť jestli tam nemáš další děti předškolního věku.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport