Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
nemáte někdo zkušenost s pitím bezinkové štávy v těhotenství?Mám se bát,já jí totiž už tři týdny piju,jednu skleničku denně.Jsem v jedenáctém týdnu.Kupovanou s názvem YO.Strašně mě osvěžuje,je mi furt blbě a štáva mi dělá vyloženě dobře.Náhodou jsem se ted dozvěděla,že se nemají bezinky v těhotenství.Nevíte,mohla jsem něco způsobit?Díky za názory.
Ahoj, podle mě Ti ani miminku jedna sklenička denně určitě neublíží. Navíc, jestli se nepletu, tak ta šťáva je z květů a ne z bobulí, ne? http://www.rodina-finance.cz/…a.20805.html
Pokud Ti dělá dobře, tak ji klidně pij, ono si tělo samo říká, co potřebuje. Já si v těhotenství dávala domácí limonádu z bezových květů a dnes mám zdravé miminko.
Přeju Ti pohodové těhotenství a zdravé mimi. ![]()
tak o bezinkové šťávě jsem teda neslyšela, že by se neměla pít v těhotenství… Bezinkovou sice neznám, ale mám doma YO - bezovou a tu bez problému piju… ![]()
Co by se mělo v menší míře, ne-li vynechat úplně je třeba šalvěj, ale narovinu, podle mě i ta šalvěj v množství, jaké je koncentrované do nějaké vody - např. Rajec, je tak minimální, že uškodit nemůže…
Pila jsem domácí sirup z bezinkových květů
Samozdřejmě jsem to střídala s jinými druhy nápojů, děti mám zdravé.
Já jsem četla, že se nemají pít v těhotenství šťávy, nektary a likéry ze zralých červených bezinkových plodů, ty jsou mírně jedovaté. Ale květy by ublížit neměly. Já dělám bezinkový sirup a občas ho dávám pít i svým malý dětem.