Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den všem, nemáte některá z Vás osvědčený recept na výbornou bezlepkovou vánočku. Moc všem děkuji.
Ahoj, vánočku jsem nezkoušela, manžel ji nechce, ale dělám mu biskupský chlebíček bezlepkový na vánoce a ten miluje, můžu příp. zaslat recept. Vánočně nazdobím.
@Osmanka biskupský chlebíček znám dělám a potvrzuji, že je výborný…na vánoce bych chtěla vánočku ![]()
@monika999
Souhlasím, ale manžel mi říká, že ji nechce, že je pro něj suchá, tak si peču vlastí lepkovou
.
@monika999 vánočku jsem zkoušela a výsledek nic moc, těsto na bzlp. je třeba aby bylo řidší, ale mám vyzkoušený recept na sladkou kynutou buchtu v pekárně
Kynuté sladké
250 ml mléka
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
1 lžíce oleje
špetka soli
1 vejce + 1 žloutek
8 dkg cukru
20 dkg mouky Jizerka
5 dkg pohankové mouky
1 lžíce rumu
1/2 droždí může být i víc
přidávám rozinky a mandle
dělala jsem v pekárně, ale zadělej kynuté těsto je to řídké jak na lívance a zkus to dát do formy. do trouby na 40-50°C nakynout asi na 30-40 minut a přidej a peč. zkus třeba toto ze 25dkg, ale toto těsto je dobré i druhý a třetí den ![]()
Vyzkousela jsem postupne nekolik osvedcenych vybornych zarucenych receptu, byly vice ci mene nepovedene, sedle nebo roztekle, manzel je celkem snedl skrze bohate naboostrovani vanilkou, citronovou kurou, rozinkami a mandlemi snesl nevalny vzhled a konzisteci. zadna se rozhodne neblizila lepkove, jak bylo prezentovano.
Tak jsem taky zvedava, jaka doporuceni padnou.
Jinak asi urcite budu delat ve forme, sdamodrzici a pritom dobre bezlepkove pecivo je podle me utopie.
@Pudloslava snažím se taky zkoušet, ale máš pravdu je to utopie, některé zaručené recepty jsem vyzkoušela a nikdy více
oprášila jsem staré recepty a ty upravuje je fakt že se to pozná, tak dělám třeba cukroví jen to kam se mouky dává minimum nebo žádná, laskonky, kokosky, žloutkové, marokánky
zkouším rýžovou mouku na piškotová těsta a dá se říct že na to že je to bezlepkové je to dobré ![]()
Ahoj, dělám klasické cukroví z bezlepkové Jizerky, dávám pro zpevnění gumu xantan a dobrý. Perníčky, ořechy, vosí úlky z bezlep. piškotů, košíčky apod. Bez xantanu se to drolí.
Nějaký pokrok v teto věci Byla byc vděčná,
letos není nic, jak by melo… Jsme bez lepku něco přes 14 dnů a vánoční pečení se nedaří. Díky!
@Ukulina píše:
Nějaký pokrok v teto věci Byla byc vděčná,
letos není nic, jak by melo… Jsme bez lepku něco přes 14 dnů a vánoční pečení se nedaří. Díky!
Jestli máš FB, tak tam jsou fajn skupiny. Bezlepkové recepty, Jureček a jiný bezlepek.
@vokishka FB mám z „povinnosti“ (dceřiny kroužky- info), takže ho vlastně neumím používat.
Na jednu skupinu jsem narazila, ale tam je informací málo, spíš se každá chlubí fotkama… Toho času, co to zabere. ![]()
@Ukulina píše:
@vokishka FB mám z „povinnosti“ (dceřiny kroužky- info), takže ho vlastně neumím používat.Na jednu skupinu jsem narazila, ale tam je informací málo, spíš se každá chlubí fotkama… Toho času, co to zabere.
Najdi si konkrétně podle těch jmen, co jsem napsala