Bezlepková vánočka

6543
2.12.13 16:47

Bezlepková vánočka

Dobrý den všem, nemáte některá z Vás osvědčený recept na výbornou bezlepkovou vánočku. Moc všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4243
2.12.13 16:50

Ahoj, vánočku jsem nezkoušela, manžel ji nechce, ale dělám mu biskupský chlebíček bezlepkový na vánoce a ten miluje, můžu příp. zaslat recept. Vánočně nazdobím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
2.12.13 16:54

@Osmanka biskupský chlebíček znám dělám a potvrzuji, že je výborný…na vánoce bych chtěla vánočku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
2.12.13 16:56

@monika999
Souhlasím, ale manžel mi říká, že ji nechce, že je pro něj suchá, tak si peču vlastí lepkovou :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
2.12.13 17:44

@monika999 vánočku jsem zkoušela a výsledek nic moc, těsto na bzlp. je třeba aby bylo řidší, ale mám vyzkoušený recept na sladkou kynutou buchtu v pekárně
Kynuté sladké

250 ml mléka

1 lžíce másla

1 lžíce sádla

1 lžíce oleje

špetka soli

1 vejce + 1 žloutek

8 dkg cukru

20 dkg mouky Jizerka

5 dkg pohankové mouky

1 lžíce rumu

1/2 droždí může být i víc

přidávám rozinky a mandle

dělala jsem v pekárně, ale zadělej kynuté těsto je to řídké jak na lívance a zkus to dát do formy. do trouby na 40-50°C nakynout asi na 30-40 minut a přidej a peč. zkus třeba toto ze 25dkg, ale toto těsto je dobré i druhý a třetí den :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.12.13 07:29

Vyzkousela jsem postupne nekolik osvedcenych vybornych zarucenych receptu, byly vice ci mene nepovedene, sedle nebo roztekle, manzel je celkem snedl skrze bohate naboostrovani vanilkou, citronovou kurou, rozinkami a mandlemi snesl nevalny vzhled a konzisteci. zadna se rozhodne neblizila lepkove, jak bylo prezentovano.

Tak jsem taky zvedava, jaka doporuceni padnou.

Jinak asi urcite budu delat ve forme, sdamodrzici a pritom dobre bezlepkove pecivo je podle me utopie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
3.12.13 07:44

@Pudloslava snažím se taky zkoušet, ale máš pravdu je to utopie, některé zaručené recepty jsem vyzkoušela a nikdy více :pocitac: oprášila jsem staré recepty a ty upravuje je fakt že se to pozná, tak dělám třeba cukroví jen to kam se mouky dává minimum nebo žádná, laskonky, kokosky, žloutkové, marokánky :potlesk: zkouším rýžovou mouku na piškotová těsta a dá se říct že na to že je to bezlepkové je to dobré :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
3.12.13 09:49

Ahoj, dělám klasické cukroví z bezlepkové Jizerky, dávám pro zpevnění gumu xantan a dobrý. Perníčky, ořechy, vosí úlky z bezlep. piškotů, košíčky apod. Bez xantanu se to drolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
22.12.19 11:34

Nějaký pokrok v teto věci Byla byc vděčná,
letos není nic, jak by melo… Jsme bez lepku něco přes 14 dnů a vánoční pečení se nedaří. Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
22.12.19 12:51
@Ukulina píše:
Nějaký pokrok v teto věci Byla byc vděčná,
letos není nic, jak by melo… Jsme bez lepku něco přes 14 dnů a vánoční pečení se nedaří. Díky!

Jestli máš FB, tak tam jsou fajn skupiny. Bezlepkové recepty, Jureček a jiný bezlepek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
22.12.19 13:05

@vokishka FB mám z „povinnosti“ (dceřiny kroužky- info), takže ho vlastně neumím používat. :oops: Na jednu skupinu jsem narazila, ale tam je informací málo, spíš se každá chlubí fotkama… Toho času, co to zabere. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65232
22.12.19 13:14
@Ukulina píše:
@vokishka FB mám z „povinnosti“ (dceřiny kroužky- info), takže ho vlastně neumím používat. :oops: Na jednu skupinu jsem narazila, ale tam je informací málo, spíš se každá chlubí fotkama… Toho času, co to zabere. :roll:

Najdi si konkrétně podle těch jmen, co jsem napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
22.12.19 13:43

@vokishka Ano, našla, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...