Vánoční pití :-) - vaše tipy?

Wecernice2
30.11.13 21:04

U nás se na Štědrý den ráno vaří Vánoční čaj. Z toho se každý cinkne hned po prvním hrnku. Je to normálně uvařený černý čaj s červeným vínem a koření.. přesně nevím, dělá nám ho každý rok mamka protože trávíme den tam :nevim: Vaječný koňak domácí je rozhodně lepší než kupovaný… jednou jsme koupili a nemělo to s domácím koňakem nic společného.. :twisted:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4411
30.11.13 21:05

Hned bych si něco takového teplého dala, nenosit před sebou ty dvě mlíkárny :palec:. Šla bych do slivovice :jazyk: jako správná moravanka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
30.11.13 21:06

@CokeLady Ještě jsi vynechala námořnický grog - svařák s rumem 8)

Příspěvek upraven 30.11.13 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
30.11.13 21:07

Jee ja uz se taak tesim na domaci vajecnak :oops: Delam tenhle a je vybornej http://www.oetker.cz/…mg9g.cz.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
30.11.13 21:09

Vánoční chlast? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3037
30.11.13 21:09

A kdyz se tam hodi to karamelovy salko, je to taky moc dobryy 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicolink
30.11.13 21:12

Tak u nás jede teda na štědrý den akorát vínko…tak průběžně celý den :mrgreen: jelikož mám doma malou " přísavku " tak na mě letos bude čekat možná sklenička šampíčka jak mi malá večer usne :nevim:..takže si tady odpusťte ty lákadla :cert:

• Citovat
  • Upravit
1512
30.11.13 21:13

@CokeLady Domácí vaječňák miluju, ale letos si ho asi moc neužiju:) Recept jsem si loni našla na internetu, pamatuju si akorát, že v tom byl rum a salko:) Letos jsem našla i nějaký karamelový likér, v podstatě to bude stejné, akorát se to salko nejdřív uvaří na karamel:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
30.11.13 21:15

Tak u nás se dělá domácí vaječňák a taky jsme ještě, když jsem byla u našich doma, mívali večer myslím před večeří jako aperitiv bílou paní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
30.11.13 21:16

Dámy, mě láska k vánočnímu koňaku stála týden na wc s kýblem v ruce. Salmonela jak vyšitá a manža taky. Ale co se rok s rokem sešel, neodolala jsem a udělala opět. Jen ty žloutky jsem pro jistotu obdělala v páře, syrový už nikdy. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.11.13 21:19

Likér z Ledových kaštanů
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
je strašně dobrý. Hubolep, ale super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
30.11.13 21:24

Dělám tenhle karamelový sladký likér podle Brýdové. Jen poměr rumu upravuju. Já to dávám i jako vánoční dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
30.11.13 21:26

@Pipet Tak přesně tenhle dělá moje mamina. Zbožňujeme ho celá rodina, mamča nám ho vaří k svátku, k narozeninám a na Vánoce toho navaří vždycky velikánský kotel a během pár dní je pryč :mrgreen: Akorát myslím, že Salka dává dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
30.11.13 21:28
@Ivčis píše:
Hned bych si něco takového teplého dala, nenosit před sebou ty dvě mlíkárny :palec:. Šla bych do slivovice :jazyk: jako správná moravanka :lol:

jsem mimo misu koukam na vasi profilovku jestli je to vase miminko je nadherne :* nezlobte se nemuzu jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
30.11.13 21:29

Budu delat vajecnak, budeme ho mit jako pripitek ke stedrovecerni veceri a jako piti bude cider, jinak se u nas hlavne pije ten grog, svarene vino na zahrati

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii