Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Hned bych si něco takového teplého dala, nenosit před sebou ty dvě mlíkárny
. Šla bych do slivovice
jako správná moravanka ![]()
@CokeLady Ještě jsi vynechala námořnický grog - svařák s rumem ![]()
Příspěvek upraven 30.11.13 v 21:07
Jee ja uz se taak tesim na domaci vajecnak
Delam tenhle a je vybornej http://www.oetker.cz/…mg9g.cz.html
A kdyz se tam hodi to karamelovy salko, je to taky moc dobryy ![]()
Tak u nás jede teda na štědrý den akorát vínko…tak průběžně celý den
jelikož mám doma malou " přísavku " tak na mě letos bude čekat možná sklenička šampíčka jak mi malá večer usne
..takže si tady odpusťte ty lákadla ![]()
@CokeLady Domácí vaječňák miluju, ale letos si ho asi moc neužiju:) Recept jsem si loni našla na internetu, pamatuju si akorát, že v tom byl rum a salko:) Letos jsem našla i nějaký karamelový likér, v podstatě to bude stejné, akorát se to salko nejdřív uvaří na karamel:)
Tak u nás se dělá domácí vaječňák a taky jsme ještě, když jsem byla u našich doma, mívali večer myslím před večeří jako aperitiv bílou paní ![]()
Dámy, mě láska k vánočnímu koňaku stála týden na wc s kýblem v ruce. Salmonela jak vyšitá a manža taky. Ale co se rok s rokem sešel, neodolala jsem a udělala opět. Jen ty žloutky jsem pro jistotu obdělala v páře, syrový už nikdy. ![]()
Likér z Ledových kaštanů
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
je strašně dobrý. Hubolep, ale super ![]()
Dělám tenhle karamelový sladký likér podle Brýdové. Jen poměr rumu upravuju. Já to dávám i jako vánoční dárek.
@Pipet Tak přesně tenhle dělá moje mamina. Zbožňujeme ho celá rodina, mamča nám ho vaří k svátku, k narozeninám a na Vánoce toho navaří vždycky velikánský kotel a během pár dní je pryč
Akorát myslím, že Salka dává dvě.
@Ivčis píše:
Hned bych si něco takového teplého dala, nenosit před sebou ty dvě mlíkárny. Šla bych do slivovice
jako správná moravanka
jsem mimo misu koukam na vasi profilovku jestli je to vase miminko je nadherne
nezlobte se nemuzu jinak ![]()
Budu delat vajecnak, budeme ho mit jako pripitek ke stedrovecerni veceri a jako piti bude cider, jinak se u nas hlavne pije ten grog, svarene vino na zahrati
U nás se na Štědrý den ráno vaří Vánoční čaj. Z toho se každý cinkne hned po prvním hrnku. Je to normálně uvařený černý čaj s červeným vínem a koření.. přesně nevím, dělá nám ho každý rok mamka protože trávíme den tam
Vaječný koňak domácí je rozhodně lepší než kupovaný… jednou jsme koupili a nemělo to s domácím koňakem nic společného..