Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky poraďte. Máme potvrzenou alergii na kravské mléko. Tak jsme začali s dietou jenže to mléko co nám předepsala dr pít nechce a upřímně je to pěknej hnus taky jsme to chutnala, vůbec se malé nedivim. Jenže co teď když chce ráno a večer mléko? Malé je rok a půl a mlicko ještě vyžaduje…Ptala jsem se dr že bych ji dávala Al 110 bez laktózy ale to prý obsahuje bílkoviny…
máte někdo nějaké rady? Díky
Doporučovalo se ze začátku mléko osladit glukózou a pak ji postupně odbourat. Zkušenost nemám - kojila jsem, tohle mléko jsem párkrát použila do kaše a musím souhlasit, že bylo fakt fuj.
@Charlotte 29 Dětská ti k tomu nic neřekla? ![]()
Musíš začínat tím, že budeš jednu odměrku normálního mléka nahrazovat tím bezmléčným a každý den zvyšovat dávky…Mě to vyšlo tak, že až pátý den měla dcera plnou dávku toho bezmléčného..Jí to nevadilo, chutnalo jí. Syn dokonce přijal plnou dávku rychleji
Já používám ač malá pije toto mléko, tak na příkrmy jako pudink a sladká rýže, tak buď rýžové nebo mandlové a nebo sojové / ale bacha to je taky alergen/ Musíš vyzkoušet. Jsou dražší, ale dobré. Mě to doporučila dr ve fakultce
@MiNaVa Zkoušíme rýžové jogurty a to nechce
sojove raději ne ale to mandlové nebo rýžové mléko může v pohodě celou flašku najednou? Omlouvám se že se tak hloupě ptám, ale jsem jak Alenka v říši divů. Koupím ho kde jen v Naturalu?
@amazon to dávkování u toho hnus mléka je 85ml vody na jednu odměrku 25 g prášku takže to prostě na klasické odmerky nevychází ![]()
@Charlotte 29 tak vzhledem k tomu, že máte alergii na kravské mléko, předpokládám, že na bílkovinu. Tudíž žádné bezlaktozové výrobky.
Co se týče mléka, tak já dávala od 15 měsíců synovi rýžové mléko, tekuté. Zkoušela jsem i mandlové, to bylo taky dobré, ale cenově náročnější. Z rýžového mléka pak dělám i pudink, jen dávám cca 400 ml na jeden sáček.
@Charlotte 29 ahoj, a muzu se zeptat, jak jste na alergii nakonec prisli? Nase mala ( rok a pul) a ja furt vaham. Lepek? Mliko? Ma pomerne casto ridkou stolici s nestravenyma kouskama, ale treba jen jednou denne, neni to prijem. A pak je takova, jak ja rikam, hodne zaprdena, ale neni uknourana, ze by ji bolelo brisko, proste hodne prdi. Jinak docela hezky ji, prospiva. Spanek horsi, ale to je kapitola sama pro sebe. ![]()
Můžu se zeptat jak se to v tomto věku projevuje? A to jste na přišli až teď? Mam cca stejně starou dceru a mam podezření ze má alergii na mléčnou bílkovinu ale příznaky tomu úplně neodpovídají.
@misha alex malá má od 3 měsíců atop ekzém ten se nám po roce a půl podařilo úplně ztlumit masti od A-Derma, ale jak píšeš nemá pevnou stolici.Jde jednou za den, ale je kašovitá. Nechala jsem jí udělat v gastroporadne všechny možné testy i stolici ji brali a bohužel se z krve potvrdila alergie na kravské mléko. ![]()
@nanunana malá má atop ekzém od malinka, delali ji testy v roce a nic se nepotvrdilo a až teď v roce a půl ji to vyšlo z krve.
@Charlotte 29 i jsem s ni byla u dr., ale te se to moc nezdalo. Kdyz ma mala laktobacilky, tak je to lepsi. Ekzem nikdy nemela. ![]()