Je to opravdu ekzém?

287
11.11.16 17:52

Je to opravdu ekzém?

Dobry den, asi pred 3 mesicemi se mi udeli na dlanich svedive fleky tak jsem sla k doktorce a ta rekla ze je to ekzem. Predepsala mi kremy. Zaclo se to zhorsovat a mela jsem to i na obliceji a nohou. Tak jsem sla ke koznimu doktorovi. Take rekl ze to je ekzem a predepsala jine kremy a masti. Zaclo se to lepsit, ale na dlanich to mam porad. Strasne se to i loupe a boli to..myslite ze to je ekzem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2008
11.11.16 17:57

Měla jsem na dlani něco podobného. Oblítala jsem doktory, léčitele apod.
Pomohlo mi dát pryč gelové nehty a mazat krémem na plíseň BATRAFEN (na předpis).
Plus promazávám EXCIPIALEM a LIPOBASÍ.
Každý den máznu i YBE REGENERAČNÍ KRÉM.
Zjistila jsem, že to zhoršuje stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
11.11.16 18:10
@Jolisek píše:
Dobry den, asi pred 3 mesicemi se mi udeli na dlanich svedive fleky tak jsem sla k doktorce a ta rekla ze je to ekzem. Predepsala mi kremy. Zaclo se to zhorsovat a mela jsem to i na obliceji a nohou. Tak jsem sla ke koznimu doktorovi. Take rekl ze to je ekzem a predepsala jine kremy a masti. Zaclo se to lepsit, ale na dlanich to mam porad. Strasne se to i loupe a boli to..myslite ze to je ekzem?

JJ. je to ekzem. Podzim je pro ekzem nejhorší:-(
Dala ti i kortikoidy?
Pokud ano, po nich se to rychle zlepší, ale pak se to většinou vrátí.
Chce to hodně promazávat, ruce nesmí být suché a spoustu jiných opatření:-(
Na noc doporučuji bavlněné rukavice, namazat a nechat působit v rukavicích.
Pokud je to nejhorší na rukou, doporučuji vše dělat v rukavicích ( s čistícími prostředky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.11.16 18:19

Mám ekzém asi od tří měsíců věku. 1) Mazat (Leniens, Synderman, modrá indulona). Jednou pomůže jedno, podruhé pomůže to co dělalo poprvé zle. 2) Jednorázové rukavice, pod ně bavlněné a všechno dělat v nich, včetně zpracování zeleniny a masa, jinak to lepší nebude. Dá se na ně rychle zvyknout, jen to leze do peněz.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.16 20:02

Ano, atopicky ekzem, taky ho mam od narozeni, v tomhle stavu bych mozna uz ty kortikoidy dala. Jinak co pisou holky, pod to s podepisuju, a tyhle zmeny pocasi podzim-zima jsou nejhorsi, zhorsi se to samo od sebe :-( nekdy pomuze i uprava stravy (u mne teda ne, ale nekomu to zhorsuje treba kakao, citrusy, orisky). Muze to rozpraskat az do krve, bohuzel. Ale kortikoidy to jednorazove zahojej a pak se to da lip udrzet ve slusnym stavu.

• Citovat
  • Upravit
287
11.11.16 21:44

Ja prave jeste kojim tak mi asi nemuzou cokoliv napsat, ale i jsem zhubla a na tech dlanich mi to praska do krve a boli to..musim zajit zase hned ke koznimu..takhle se neda zit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
11.11.16 21:51

A mam to poprve v zivote..ale je to hrozne treba v obchode davat penize..neni to zrovna dobry pohled na ty moje ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
12.11.16 08:32
@Jolisek píše:
A mam to poprve v zivote..ale je to hrozne treba v obchode davat penize..neni to zrovna dobry pohled na ty moje ruce

Tak zkus konopnou mast, ale nejlépe doma dělanou, ta taky hodně pomáhá.

Hlavně pořád mazat, mazat, mazat, pak to nebude praskat. Nejvíc svědí suchá kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.18 21:23

Vkládám foto ještě i do této diskuze. Jsem trošku zoufalá. Mohla antibiotika spustit ekzém? Je to ekzem? Syn (3) se takto osypal po pichani usi a braní atb.
Vkladam anonymne, chodíme ven, do školky ne. Přenosné to dle dr určitě není, ale nechci se dostat do řečí
Nedávám jako nový dotaz, chtěla bych aby se to ukazalo již komentujicim, zřejmě mají zkušenosti s ekzemem. Nevím, jestli by jim to jinak „hlasilo“

• Citovat
  • Upravit
5301
27.11.18 21:39

jeee to mela dcera! Je to alergicka reakce :-) Nebo presneji ne alergicka, ale proste kozni reakce, na nejakou chemii zpravidla, nebo alergen… vypada to straslive, ale nic to neni. Dostali jsme Aerius, je potreba ho uzivat delsi dobu, dva tydny klidne, ono to po par davkach zmizi, ale po vysazeni se to rychle vraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek