Běžný postup cestovních kanceláři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
159
22.4.13 10:41

Běžný postup cest. kanceláři?

Ahoj,
letos poprvé chceme k moři, objednali jsme zájezd přes net
a od cestovní kanceláře mi bylo sděleno, že nejprve musím
zaslat 1/2 ceny zájezdu na jejich účet, aby byla vystavena
cest. smlouva. Jedná se o běžný postup? Poslat jim peníze,
bez jakéhokolik podkladu v ruce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
22.4.13 10:44

@Madelain - bez zálohový faktury bych nedala peníze ani ověřené cestovce. Ale divný mi to nepřijde, že chtějí peníze předem. Jen to, že je to bez dokladu, není v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
22.4.13 10:57

@Madelain a není to zájezd na vyžádání, jestli tam mají to ubytko? pracovala jsem chvilku v netové cestovce a u těchto zájezdů se musela uhradit nějaká částka, ale každopadně by ti k tomu měli dát doklad…možná bych se podívala jestli ten stejnej zájezd nemá jiná ck a pak uvidíš zda po tobě také budou chtít peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
22.4.13 11:40

Ahoj, určitě nemůžou chtít nejdřív poslat peníze bez ničeho. Ale třeba vystavují potvrzení objednávky na základě kterého jim to zaplatíš a pak teprve ti pošlou cestovní smlouvu. Ale z praxe účetní v CA vím, že klienti platí vždycky až po sepsání smlouvy, ale my hradíme zájezd třeba jen na základě potvrzení objednávky do CK.

Příspěvek upraven 22.04.13 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
22.4.13 11:54

Zajezd se hradi az po sepsani cestovni smlovy, soucasti smlouvy jsou vseobecne smluvni podminky, kde jsou uvedeny podminky platby, storno podminky atd. Navic 99% netovych cestovek jsou agentury, takze ten Zajezd se pak da koupit temer v kterékoliv kamenne kancelari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
22.4.13 13:04

Ahoj, v žádném případě, já dělám v cestovní agentuře a nepřipadá v úvahu, aby klient dal předem půl zálohy a poté podepisoval smlouvu.
Funguje to naopak, nejdříve si přečteš smlouvu a poté složím 50% zálohu na účet.
když tak www.svetdovolene.cz

• Citovat
  • Upravit
159
22.4.13 13:18

Kopíruju část emailu: Po upřesnění služeb, o které by jste měla zájem, vystavíme cest, smlouvu a na základě podepsané smlouvy, vystavíme faktury.

Jestliže chcete zájezd objednat závazně, prosíme do této doby o zaslání 50% částky na… Poté nám prosím napište krátký mail, ať si můžeme platbu pohlídat. Jakmile platbu obdržíme, zašleme Vám prostřednictvím emailu vyplněnou závaznou přihlášku a platbu potvrdíme. Tento postup volíme pro zjednodušení procesu objednání, kdy smlouvu zašleme po obdržení platby a rovnou Vám zde tuto platbu zaznamenáme a vyčíslíme doplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3900
22.4.13 13:24

Co to je za agenturu a za zajezd? Mama má cestovku, ale tohle jsem nikdy nezazila. Kdyz jim posles penize a nebudes mít smlouvu, Tak ti do te smlouvy pak muzou napsat cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
22.4.13 15:19

To bych se teda radši poohlídla jinde, jestli ten zájezd nenabízí i jiná cestovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí