Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den,
chtěla bych poradit se spotřebiči do kuchyně. Moc by se mi líbily béžové spotřebiče. Našla jsem je ale pouze od výrobce Amica, ze série AmicaIN. Což by měla být nějaká vyšší třída. Mají tedy troubu, digestoř, lednici, ale varnou desku ne, což mě teda štve, protože černá tam ladit nebude a bílá? Netuším, jak by to bylo s údržbou.
Posílám spotřebiče i návrh kuchyně a budu ráda za tipy, rady, připomínky. Děkuji ![]()
Podle mě černá bude v pohodě. Spíš bych se bála, že se béžová brzo okouká, přece jen to není úplně „standrardní“.
@Tableta Já právě chtěla něco jinýho, než je vidět v každý kuchyni
Ale nevím, jestli teda nejsem až moc ujetá no. Líbí se mi, že je to barevně sladěné a ta černá je taková do očí bijící. Lednici bych v případě černé varianty nerez nechtěla, máme jí teď a už se mi ten nerez nelíbí. Tak by byla bílá. A zas se to k sobě nebude hodit. Ach jooo. Zlatá plechová komunistická linka a calex lednice ![]()
Lednici máme teda vestavnou, normální bych do kuchyně nekoupila, nelíbí se mi…
Ale jinak proč ne, kamarádka má bílou troubu i desku a vypadá to pěkně, hodí se jim to tam.
Mně ale osobně přijde, že vám to tam bude tak nějak divně splývat, ale třeba se mi to zdá.
My máme klasiku černou, trouba skleněná bez zbytečných kovových prvků, rámečků, to samé deska. Ale obojí jsme měnili, naštěstí reklamace uznána, ale i tak mě to štve, nic to dneska nevydrží ![]()
Myslím, že k béžové troubě by se víc hodila klasická černá deska bez kovového rámečku, bílá podle mě ne…
@radkka Původní plán byla vestavěná lednice, ale rozměrově je vevnitř menší, proto jsme se rozhodli pro volně stojící.
Já jsem děsně nerozhodnej člověk, ještě mě čeká koupelna, uf ![]()
Lednice, pokud jsou vidět jenom dvířka jde snadno polepit fólií libovolné barvy, jen to chce pro ten účel sehnat lednici bez 3D názvu značky a se skrytou rukojetí. Jinak já mám plynovou desku z černého skla a na čištění je to mor. Na moji radu má tchyně plynovou desku z bílého skla a na ní toho tolik vidět není. Nejlíp se mi čistil bílý smalt.
Teď jsem našim objednávala béžovou indukční varnou desku Whirlpool acm 808. Vypadá super, je to úplně neco jiného než černé desky.
Za mě super, líbí se mi to a ta černá deska mi tam vůbec nevadí
jen ten návrh kuchyně, to je fakt ta tvoje? Já jen že ten dřez a okno…aby ti vodovodní baterie nebránila v jeh otvírání
Máme spotřebiče v barvě krémové od Gorenje a miluju je
vypadá to krásně, takže směle do nich. Desku jsem nakonec pořídila černou, ale s kremovymi ovladacimi prvky. Máme ve stejně barvě i nábytek a pracovní desku, mám rada vše sladene. Tvůj navrh se mi docela líbí až na sporák, preferuji oddělenou troubu ve výšce
@AstraG píše:
@radkka Původní plán byla vestavěná lednice, ale rozměrově je vevnitř menší, proto jsme se rozhodli pro volně stojící.
Já jsem děsně nerozhodnej člověk, ještě mě čeká koupelna, uf
Jednodveřovou vestavnou lednici máme velkou, jako ty největší normální, co se prodávají ![]()
Jednodveřovou myslím tu klasickou, lednice nahoře, mrazák dole
takže dveře to má dvoje, ale snad mě chápeš… ![]()
@Tichošlápek Můžeš dát foto pro inspiraci? trouba bude dole, protože, se dle různých návrhů, co jsme měli zpracované, se tam prostě komín nehodí. Pultíku na konci linky se nechci vzdát a kdyby tam byl vložen komín, už to bude prostě narušené a nesymetrické. Tohle už je poslední verze, na které jsme se oba shodli, že se nám líbí a v ní už nic měnit nechci
Akorát teda váhám se spotřebičema. Ale jo, asi půjdu do tich béžových.
@králíkovna okno bude,,ve výklenku,, a parapet bude zároveň pracovní deska, baterie už je zaměřená tak, aby šlo okno otevřít. ![]()
@radkka Nevím jakou lednici máte, ale standartně se vestavěná dává do 60 cm skříňky. Na studiu jsme to skoumali a vnitřní prostor je menší než mají klasické lednice a nevejde se do ní plech s buchtou, u nás zásadní problém
S paní jsme to tam i měřili a taky nám potvrdila, že vestavěné jsou menší. Už si nepamatuju ten rozdíl v cm.
@AstraG Kdyby to zaměření nevyšlo, tak ségra má pod oknem sklopnou baterii, kterou jenom složí a pak otevře okno, výrobce myslím Hansgrohe
@AstraG píše:
@radkka Nevím jakou lednici máte, ale standartně se vestavěná dává do 60 cm skříňky. Na studiu jsme to skoumali a vnitřní prostor je menší než mají klasické lednice a nevejde se do ní plech s buchtou, u nás zásadní problémS paní jsme to tam i měřili a taky nám potvrdila, že vestavěné jsou menší. Už si nepamatuju ten rozdíl v cm.
My máme kuchyň od truhláře, nicméně standardně koupená vestavná lednice a plech tam dám úplně v klidu
můžu ti to vyfotit.