Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neexistuje něco MISTO OHRADKY? Nikam se nám ohrádka nevejde, teda vejde, ale tak, ze o ni budeme zakopávat.
a druhý dotaz: nějaká ZÁBRANA, aby NESPADL Z POSTELE existuje? Teda, myslím z naší postele - máme ji čelem namáčklou na zeď, takže zbylé 3 strany jsou volné. Jde mi hlavně o tu jednu stranu, kde leží. Až bude mobilnější, tak i o ty zbylé.
http://www.babynabytek.cz/…postel-k166/ zábrana na postel třeba tady, první odkaz po zadání zábrana na postel .. existuje i spousta bezpečnostních prvků, stačí hledat.
Existuje mobilní zábrana na posel.
Bez ohrádky, postýlky i jiných klecí na dítě jsme se přes den obešli. U jednoho dítěte to jde určitě. U dvou uvidím, zatím to jde, snad to půjde i až se začne víc hýbat.
já bych nenechávala dítě samotné v posteli
, on s vámi spí, nebo si v ní s ním hraješ? .
U mě se ohrádka neosvědčila ani u jednoho dítěta, takže jsme rohy " schovali" půlkolečkama z OBI a na stříňky a šuplíky dali dětské pojistky
Ahoj,
zábrany na postele existují,ale já bych tam dítě samotné nenechala, leda tak miminko spící upřostřed z každé strany peřina. Ohrádku jsem u prvního neměla (ležel normálně na zemi na dece) a vůbec mi nechyběla. u druhého už ano, protože starší měl teprve 2 a čtvrt, tak jsem od něj nemohla očekávat nějaké moc rozumné chování. Takové ty ochrany na rohy jsem taky měli,ale oba je docela brzo odloupali ![]()
meli jsme ohradku 2×2 m, je skladaci, nastavitelna na ruzne tvary . O Vanocich jsme meli v ohradce stromek, pak jsme ji slozili, protoze mala zacla chodit, tak aby mela prostor
. Rohy oblepene nemame, protoze bychom to tam museli privrtat, koupili jsme uz vsemozne lepici kruhy, pulkruhy, koulicky od ruznych firem, vsechny behem 10 minut urvala, nacpala do pusy....., takze ted se jen modlim, aby si nekde nerozrazila hlavu
.
Na postel zábrana určitě existuje, jinak místo ohrádky se dá dát taková zábrana do dveří - taková dvířka, nevím jak se to jmenuje…
Dítě se tak pohybuje jen třeba v jedné bezpečné místnosti. Ale u prvního dítěte jsme nepotřebovali nic z toho. U dalších potom posloužila ta ohrádka.
Ahoj,
postel šoupni ke zdi a nebudeš potřebovat zábranu. Jinak místo ohrádky se dá použít cestovní postýlka. Ale úplně nejlepší je prostě byt přizpůsobit dítěti a udělat ho bezpečný pro jeho pohyb. zalepit šuplíky, na rohy dát ty ochrany, schovat káblíky, do zásuvek dát ty záslepky, schovat vše, co by mohlo spadnout, nikde nemít dečky atd. u nás se to osvědčilo a šlo to i s dvojčaty bez ohrádky a podobných věcí. Jo a do kuchyně jsme měli vrátka, když jsem pekla nebo vařila, tak aby nesahali na sporák a nemotali se mi pod nohama.
my bychom se bez tohohle doma těžko obešli, máme dítě, které dokáže během pár vteřin převrátit barák naruby. a nemusím řešit jestli mi nevyskočí z okna než se vyčurám ![]()
jinak zábran na postele je hodně, jak už je psáno výše, stačí pohledat.
a pokud nechcete ohrádku, tak určo krytky do zásuvek, kvítka pryč atd.
ovšem za tu dobu, než si třeba vyřídíš u dveří pošťačku se toho může stát dost a dost…ale nechci strašit
michaelo1808 : zakladelka by ohrádku určitě chtěla, ale nemá ji kam dát
no, má, ale zakopávali by o ni ![]()
každopádně bych aspoň třeba koupila cestovní postýlku a jeden čas o ni radši zakopávala než aby se něco stalo…ono to nebude přece na věky. ale když třeba potřebuje někam odběhnout nebo na wc, tak aby byla v klidu…
michaela1808 píše:
no, má, ale zakopávali by o ni
každopádně bych aspoň třeba koupila cestovní postýlku a jeden čas o ni radši zakopávala než aby se něco stalo…ono to nebude přece na věky. ale když třeba potřebuje někam odběhnout nebo na wc, tak aby byla v klidu…
ahoj nemáme doma žádnou ohrádku apod.
Jediný co máme jsou záslepky do zásuvek. Když jdu na záchod, za pošťačkou tak beru malýho s sebou. Když chci aby byl jenom v jedné místnosti zavřu dveře. Spi vaření vaří se mnou. Buď sedí v jídelní židličce a kouká na mě, nebo si hraje na zemi s hrncema. Skříňky,šuplíky v jeho dosahu obsahují jenom bezpečné věci - bylo období asi 1 měsíc, kdy kramařil. Teď už ho to nebere. Nemám ubrus. Kytky jsem dala pryč jedovaté, ostatní mám klidně na zemi. Jednou ochutnal hlínu a nechal je být. To samé se sporákem - dala jsem mu ruku na dvířka trouby, když byly vlažný a od té doby se k němu nepřiblíží.
lucenka píše:
ahoj nemáme doma žádnou ohrádku apod.Jediný co máme jsou záslepky do zásuvek. Když jdu na záchod, za pošťačkou tak beru malýho s sebou. Když chci aby byl jenom v jedné místnosti zavřu dveře. Spi vaření vaří se mnou. Buď sedí v jídelní židličce a kouká na mě, nebo si hraje na zemi s hrncema. Skříňky,šuplíky v jeho dosahu obsahují jenom bezpečné věci - bylo období asi 1 měsíc, kdy kramařil. Teď už ho to nebere. Nemám ubrus. Kytky jsem dala pryč jedovaté, ostatní mám klidně na zemi. Jednou ochutnal hlínu a nechal je být. To samé se sporákem - dala jsem mu ruku na dvířka trouby, když byly vlažný a od té doby se k němu nepřiblíží.
mám to stejně. Nic amřížovaného nevlastníme. Vlastně ani chráníče rohů nebo zámky šuplíků. Byt je čáetečně uzpůsoben, zbytek mimino musí trénovat, že nesmí - trouba, kytky, některé šuplíky. Naopak jiné šuplíky jsou povolené na krámování prozábavu. Jediné zabezpečení jsou zásuvky, máme chrániče, přecijen je to životu nebezpečné.