Šátek vs. kočárek v zimě!

9.2.12 20:10

šátek vs kočarek v zimě!

dcera má7 týdnu a ted když jsou takové mrazy co je lepší navléct ji pořádne a do kočárku nebo jí mit v šatku u sebe pod bundou.. nekdy totiž musím ven protože namam hlidaní naštěstí mam vse kousek:) ale uvažuji že bych si malou uvazala do šatku a jelikož ji zapnu do kabatu(nosila v tehu) no v kočarku je sice oblečená ale ja hřeju co je lepší? poradte! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14079
9.2.12 20:13

Já teda nosila v zimě mladšího syna skoro výhradně v šátku (do školky a zpět tak do jednoho kilometru), ale tomu bylo tehdy v listopadu půl roku.
Tak se s dovolením přidám s dotazem - jestli se nám zadaří, vyjde to taky na podzim/zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13882
9.2.12 20:14

U maličkého je podle mě nejpraktičtější šátek. O dítěti ani nevíš, spí, je v teple a nemusíš se tahat s kočárem. Syn jako maličkatý vydržel v šátku bez obsluhy čtyři hodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
9.2.12 20:16

Šátek je prima věc, určitě tam je více teploučko......jen bych se v tomhle co je venku bála náledí a následného pádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.2.12 20:19

Myslím, že obojí má svý klady a záleží, co je v tu chvíli pohodlnější:-) I v kočárku je dítě pěkně zachumlaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.2.12 20:25

Loni jsem dceru nosila vsatku - kocarem jsem mnohde neprojela. Byla krasne teploucka a ani nedejchala studenej vzduch. Mela asi 3 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
9.2.12 20:29

V mrazech jsem nosila v šátku.V kočáru i když byla zachumlaná měla strašně červený nosík a mě to vadilo, vypadalo jako sob.V šátku jsem nosila na břiše, měla obličejík přitisknutý ke mně a navíc si dýchala pod mou bundou.

• Citovat
  • Upravit
81528
9.2.12 20:31

V šátku mám větší přehled o tepelném komfortu dítěte, nemuím ho tolik oblékat,, oblékáme společné vršky a u toho neřve. Nemuím řešit průjezdnot kočárku sněhem. Po příchodu důmů odložím polečné svršky a může e dospat. Stejně tak na úřadech, v obchodě… e snáz řeší odvlékání, než v kočáře.

Jedinou nevýhodu vidím při větru, to je přecijen nespící dítě lépe chráněné v korbičce, než hlava koukající z šátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13882
9.2.12 20:33

Alpako právě u minimimi je nejlepší, že může být celé v šátku. Alespoň já ho tak v zimě nosila, byl celý pod bundou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
9.2.12 20:38
AnastazieB píše:
Alpako právě u minimimi je nejlepší, že může být celé v šátku. Alespoň já ho tak v zimě nosila, byl celý pod bundou.

mě by už pod bundou být nechtěla, chce čučet, navíc já noím na zádech, ve předu mi překáží, něhulák se s miminem na břiše staví blbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13882
9.2.12 20:41

Ale zakladatelka píše o 7 týdenním mimi ;) Já jsem nosila pod bundou asi tak do 3,4 měsíců, pak už asi taky trochu vykukoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
9.2.12 20:44

Mě už ve 3 měsících určo čučela ven, ve 4 už byla v zadu. Ale máš pravdu, sedmitýdenní by e mohlo ještě nechat ukecat.
Syna jsem vlastně měla ještě v sedmi týdnech v kolíbce, tam není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
9.2.12 20:44

Já se s dovolením přidám s dotazem, který souvisí - jak zateplujete nožky (už většímu dítku nošenému vertikálně)? Nosím v manduce moc ráda, ale teď v těch mrazech ne, protože i když bylo třeba jen +5, syn měl na nohou několik vrstev - třeba dvoje teplé ponožky, jedny vlněné, na tom ještě fleecové „botky“, a když jsem ho vyndala, chodidla jak led :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
9.2.12 20:47
Herminka píše:
Já se s dovolením přidám s dotazem, který souvisí - jak zateplujete nožky (už většímu dítku nošenému vertikálně)? Nosím v manduce moc ráda, ale teď v těch mrazech ne, protože i když bylo třeba jen +5, syn měl na nohou několik vrstev - třeba dvoje teplé ponožky, jedny vlněné, na tom ještě fleecové „botky“, a když jsem ho vyndala, chodidla jak led :D

a nosíš pod společnou bundou ?
zkusula bych ještě takové ty baMbule botky od kombinézy. Ale jinak mi to přijde dost. (pod bundu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13882
9.2.12 20:49

Přesně tak, mám přes nás oba flísku a pak ještě zimní bundu. Na nohách má navíc třeba moje teplé ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí