Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jak vám spinkají miminka? Malý chodí spát okolo osmé večer a budí se tak okolo páte ráno, ale jednou vyspával i do půl sedmé. Je plně kojený a celkem kojíme šeskrát. A já mám pocit jestli to není přeci jen málo a nemám ho v noci budit. Nejdříve jsem byla šťastná, že malý spinká, ale teď hlodá červíček, však to asi známe všichni. Jinak zatím prospíval dobře! Co myslíte?
myslim, ze te tady budou mit za provokatera
a hodne jich bude zavidet ![]()
ale k tematu, kamaradce mimco skoro od narozeni usinalo kolem osmy a vstavalo kolem osmy ![]()
Oliva usne kolem desaty na noc a vzbudi se kolem cvrty paty na prvni snidani, pak vstava kolem osmy. ale vcera usnul o pul desaty, vypil jen 60Um a spal do pul osmy
a ja od peti vzhuru, jestli je v poradku ![]()
J8 si myslim, že budit v noci nee, Bud ráda, že tak krásně spinká.. Kdby měl hladík nebo žízeň, tak se probudí.. Přes den bych třeba budila, kdyby spal dlouho,ale v noci ne..Toť můj názor ![]()
martek01 píše:
myslim, ze te tady budou mit za provokatera![]()
a hodne jich bude zavidet
ale k tematu, kamaradce mimco skoro od narozeni usinalo kolem osmy a vstavalo kolem osmy
Oliva usne kolem desaty na noc a vzbudi se kolem cvrty paty na prvni snidani, pak vstava kolem osmy. ale vcera usnul o pul desaty, vypil jen 60Um a spal do pul osmya ja od peti vzhuru, jestli je v poradku
kamarádce závidím
![]()
jestli prospívá, tak nebuď. nechci strašit, ale mezi 4.-6. měsícem se to stejnak většinou zvrtne a začnou se budit častěji. Oba mi spali ve 3 měsíců slušně, budili se 1× za noc, pak se to začalo horšit.
Ježiši nebuď ho!!! Já blbá pořád „ať mám mlíka“ a „ať víc papá“
jsem malou budila v noci na jídlo a co bych teď dala za jedinou noc, kterou bych mohla prospat. U druhého budu chytřejší, škoda, že mi nikdo neporadil u prvního… Pokud se mimčo nebudí samo, tak hlady jistě nestrádá.
Alpaka píše:
jestli prospívá, tak nebuď. nechci strašit, ale mezi 4.-6. měsícem se to stejnak většinou zvrtne a začnou se budit častěji. Oba mi spali ve 3 měsíců slušně, budili se 1× za noc, pak se to začalo horšit.
jak moc horsit????? at vim, co me ceka ![]()
řeším podobný problém…:-D malá mi taky spinká klidně i celou noc…a zrovna ted usla v sest po koupání a řeším, jestli ji ještě vzbudit na pití nebo ne..:-D..moc se mi ji budit nechce, krásně spinká a říkám si, že kdyby měla hlad, tak se určitě probudí..:-)
terulkaslunicko píše: řeším podobný problém…:-D malá mi taky spinká klidně i celou noc…a zrovna ted usla v sest po koupání a řeším, jestli ji ještě vzbudit na pití nebo ne..:-D..moc se mi ji budit nechce, krásně spinká a říkám si, že kdyby měla hlad, tak se určitě probudí..:-)
ja teda budim, protoze nas vycuranek by se urcite vzbudil deset minut po mym usnuti
![]()
Myslím, že ho rozhpdně nebuď. Buď ráda, my byly naučené na tříhodinové krmení a fakt jsem si dlouho zvykala. Pokud mimča prospívají, tak se prý nemají budit
Tak ať vám to hůavně vydrží! ![]()
Jéé děkuju za uklidnění, nechtěla jsem vůbec provokovat, ale to je ten hlodající červíček. Já si právě pořád říkám, abych měla dost mlíka, aby malý prospíval a podobně. Holky, opravdu moc děkuji a slibuji, že malýho budit nebudu!
![]()
terulkaslunicko píše: řeším podobný problém…:-D malá mi taky spinká klidně i celou noc…a zrovna ted usla v sest po koupání a řeším, jestli ji ještě vzbudit na pití nebo ne..:-D..moc se mi ji budit nechce, krásně spinká a říkám si, že kdyby měla hlad, tak se určitě probudí..:-)
probudí, nebud jí ![]()
Mala spi od 19.00-7.30 H ( nekdy ji musim jit v 8.00 budit). Naji se a spi od 9.00-10.00
. Sem tam se stane ( vyjimecne), ze s ezbudi v 5.00, ale pak opet spinka do 8.00 a pak do tech 10.00.
Ahooj, taky jsem ze začátku v noci budila jak praštěná, aby náhodou malej neumřel hlady
teď už to nedělám a užívám si relativně klidnou noc. Spinká někdy i od desíti do devíti, ale v průhěhu noci ho párkrát klidním dudlíkem nebo mu změním polohu na spinkání, i tak je to velký luxus. Sice jsme už skoro jen na UM, ale pije obecně míň než by měl.
Takže za mě nebudit, pokud hezky prospívá ![]()
Mame to uplne stejne, mala pije v 19.00, usne ve 20.00 a budi se v 5, pak jeste kolem 6 usne do 9. Taky nevim jestli ji budit, celkem za den ji jen 5× a nevim jestli to neni malo. Ale kdyby mela hlad, tak se snad vzbudi sama ![]()