Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nikde jsem nenašla tuto diskuzi a chci se zeptat jestli je vhodné koupit bezpečnostní pás například na aukru, když už byl používaný a například není v záruce. Je to trochu ušetření peněz, ale jestli tam stále je záruka toho bezpečí? ![]()
co si o tom myslíte emaminky a etatínci?
Tak jediná funkce toho pásu je držet tu spodní část pásu v autě, aby nešla přes břicho. Toho jde snadno docílit i bez těhotenského zlepšováku… Pokud to není rozbité, rozpárané nebo nevím co, že by to nedrželo ten pás, tak nebrat, ale jinak bych tam žádné riziko neviděla.
ja teda zadnej specialni pas nemela a autem jsem jezdila skoro denne, jen jsem hlidala abych mela ten normalni pas pod pupkem a bylo to ![]()
ja si myslim, ze by sa za nejakych tych 9 mesiacov nemal pokazit.. ked si vezmes ze ako dlho ma clovek normalny pas v aute a vacsinou funguje.. ![]()
teda ak ho nepredava dakto pokazeny, co hadam nie ![]()
ja nejazdim, az tak moc, tak ja pouzivam uterak, ze si ho dam na polovicku , dovnutra dam normalny pas a sadnem si na to..cize pas mi netlaci brusko…ale teda neviem, ze keby narazim, ci mi to cele spod zadku nevyleti
i ked som uz dost tazka a mam velky uterak
ale teda kukam, ze je mnozstvo roznych pasov
tu som nasla len taky zmakcovac
http://www.mimibazar.sk/foto.php?…
potom zas taketo daco
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
ale ja som este videla tretiu variantu, co ide nejak uplne dole, ze si to clovek zapne medzi nozkami, ako co byva na detskej autosedacke..
jaaj, no tu je to, to je ako ten moj uterak, ale teda ovela elegantnejsie
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Ahoj já mám ten Be Safe a jsem s ním maximálně spokojená, používám ho od třetího měsíce a myslím, že se mu nic stát nemůže. Jen pokud je člověk dooost neopatrný, ale klidně bych se příště nebála a objednala ho přes net ![]()
Nic by se tomu nemělo stát. Používala jsem ve 2 těhotenství cca 2 roky od sebe a bylo to naprosto v pohodě a pořád vypadá jako nový ![]()
díky holky.. moc ste mi pomohly.. a zulok ta prostřední varianta mě taky zaujala..
jinak sem právě viděla všude jen Besafe..
len ak bude babatko moc nizko, aj to vie vadit.. ja som mala minule tehu drobca velmi nizko, hlavicka naliehala hadam od 20tt. a hlavicku mal nad lonovou kostou, ze UZV sa tazko robil.. a tak ma vedel drobec tlacit, ze by vadil hocijaky pas..ale ak je drobec normalne ulozeny, tak by ti to nemalo vadit ![]()
Ahoj, končím 40tt a po celou dobu jezdím v autě s normálním pásem, jen si hlídám, aby byl pod bříškem. Myslím, že je bezpečnostní pás zbytečný, ale každý má jiný názor a někomu může normální pás hodně vadit. Já asi i tím, že mám spíš menší bříško, tak mi to nevadí
A není dokonce nějaký zákon, že těhotná nemusí být připásaná? ![]()
Nemusí být přivázaný ten, kdo na to má potvrzení od lékaře myslím. „normální“ těhotná se určitě pásat musí.
Ahojte. Ja mam ten Be Safe, uz ho mam po kamaradce, takze druhe tehotenstvi a jsem s nim naprosto spokojena. Myslim, ze se mu nic nestane, ze ho klidne muzes vzit pouzity.
Ten pas si sice muzes dat pod bricho, ale myslim si, ze kdyz se prudceji zabrzdi nebo nedej boze kdybyste nabourali, tak ze ho dole neudrzis a na to bricho ti vyjede.. Ja myslim, ze je to dobra vec, ale kazdy muze mit nazor jiny ![]()
jojo právě sem chtěla Majince napsat že ono se fakt nemusí nic stát (ani netěhotným že) ale v momentě ťuknutí je ta síla tak velká že neudržíš nic, natož pás pod pupíkem. A tím jak je nastavený tak tě stáhne chtě nechtě i přes část bříška a může způsobit třeba nedej bože odtržení placenty apod.
Můj dotaz byl spíš na to jestli je tam ta spolehlivost ještě i po záruce, ale v podstatě měly holky pravdu, když je to jen držák, a když normál pás tam taky vydrží v autě funkční sto let, tak proč by ne že.
ještě jednou díky za všechny názory
jo a ještě mě napadlo když bych si tam provlíkla jednu nohu že by to snad přes bříško nešlo
ale to už sem asi moc koumák.. to by asi už někdo vymyslel kdyby to tak fungovalo
Romaelka píše:
jojo právě sem chtěla Majince napsat že ono se fakt nemusí nic stát (ani netěhotným že) ale v momentě ťuknutí je ta síla tak velká že neudržíš nic, natož pás pod pupíkem. A tím jak je nastavený tak tě stáhne chtě nechtě i přes část bříška a může způsobit třeba nedej bože odtržení placenty apod.
Můj dotaz byl spíš na to jestli je tam ta spolehlivost ještě i po záruce, ale v podstatě měly holky pravdu, když je to jen držák, a když normál pás tam taky vydrží v autě funkční sto let, tak proč by ne že.
ještě jednou díky za všechny názory
jo a ještě mě napadlo když bych si tam provlíkla jednu nohu že by to snad přes bříško nešloale to už sem asi moc koumák.. to by asi už někdo vymyslel kdyby to tak fungovalo
Ja kdyz nahodou jedu autem, kde ten pas nemam, tak to delam jak pises - ze si provliknu tu nohu, ale nemyslim si, ze by to bylo nejak extra bezpecne… Sice se ti neodtrhne placenta apod., ale zas bych se bala vetsiho zraneni jako treba zlomeniny a tak. Takze jako dlouhodoby reseni bych to nedelala.
Zakladatelko, neviem ti poradit, ale napisem ti co som zazila. Ve 27tt som havarovala az tak, ze auto skoncilo na streche, a ja som zustala viset hore nohami. Bola som priputana normalnym pasom, zadne specialne pasy. Jedn den som bola v nemocnici, a na staste nic sa nestalo. Ta placenta vydrzi viac, nez by sme ocakavali ![]()
EGI tak to je dobrá zpráva - žes to ve zdraví přežila ty i mimčo. Na náhodu spoléhat nelze, ale taky je pravda že i kdyby se člověk zdržoval jen ve vypolstrované místnosti bez ostrých předmětů atd že stát se fakt může cokoliv že ![]()
Tak sem zas zpět na 50:50
nechám asi rozhodnout chlapa jestli vypláznem ten litr za nový pás nebo ne