Přepážka v děloze (septum)

4817
5.10.10 23:11

Přepážka v děloze (septum)

Ahojky,

chtěla bych se zeptat a podělit se o zkušenosti..
Mám přepážku v děloze, takže mám srdcovitý tvar dělohy v uvozovkách.. S prvním těhu jsem neměla žádný problém, jen se malej narodil předčasně (35+1) a myslím si, že je to právě tou přepážkou i když mi to nikdo z doktorů nepotvrdil..
No a už přes rok se snažíme o druhé dítko a nic a doktor zmínil právě tu přepážku, že to může bejt způsobeno i touto vadou.. Podstoupili jste některá odstranění přepážky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27261
6.10.10 09:03

Ahoj Vercicku,
https://www.emimino.cz/…eloze-50016/
tady jsem napsala, do pár příspěvků, proč odmítám podstoupit odstranění přepážky v děloze.
Jinak mě trvalo otěhotnět od vysazení HA bez dvou měsíců 2 roky, pravda, že jsem to nijak nehrotila, zkrátka jsem si říkala, že nic nemůže být hned.
Náš malý se sice nenarodil předčasně, ale zato s nízkouporodní váhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
6.10.10 17:43

Děkuju moc :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
7.10.10 09:15

Nemáš zač :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
8.10.10 13:29

vercicku ještě mě napadlo, že kdyby ses chtěla na něco zeptat, tak se ptej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.11.10 10:52

Zdravím. Jsem po operaci - odstaranění přepážky asi před 3 lety. Řeklimi, že mám počítat s císařem a že rodit budu asi dříve, aby mimčo nebylo moc veliké. Teď jsem čerstvě těhotná (2 měsíc) a tak jsem dost ze všeho vyplašená. Otěhotněla jsem po půl roce snažení. Jsem sama zvědavá jaký to bude mít průběh :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzle007
5.12.10 15:55

otehotneni i s prepazkou

Ahoj,
nase mala se narodila na jare 2006 cisarem v 37tydnu - byla KP.
Dva roky jsme se snazili o dalsi mimi, v roce 2008 se zadarilo, ale v 7tt jsem potratila:(
Po dalsim neuspesnem roce jsem se zacala pripravovat na odstraneni septa, ale nastesti poooomalu - mesic pred planovanou operaci jsem spontalne otehotnela a jsem v 29 tydnu:)
Pricinou potizi s otehotnenim muze byt, ze pokud se vajicko uchyti na prepazce, ma malo zivin= neuchyti se, ani nemusis vedet ze se neco chystalo…
Jak mi rikal MUDr. co operuje, klady odstraneni prepazky: je vice prostoru pro vajicko aby se dobre uchytilo, mene predcasnych porodu.
Proti (rikali na CAR): moznost zjizveni delohy, preci jen se jedna o chirurgicky zakrok. Navrhovali nejdriv zkusit IVF.
Takze si vyber:)))
Drzim palce!
 Z.

• Citovat
  • Upravit
michaela2386
27.6.13 13:07

Dobrý den,

mám taky přepážku, aby ji moje gynekoložka mohla lépe diagnostikovat, musela jsem podstoupit vyšetření HSG (můj nejhorší zážitek v životě). Na podzim mi ji budou vyndavat. Chtěla bych se zeptat, zda až otěhotním, budu muset rodit císařem nebo normálně. Piště prosím zkušenosti, děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
michaela2386
27.6.13 13:11
@huja píše:
Zdravím. Jsem po operaci - odstaranění přepážky asi před 3 lety. Řeklimi, že mám počítat s císařem a že rodit budu asi dříve, aby mimčo nebylo moc veliké. Teď jsem čerstvě těhotná (2 měsíc) a tak jsem dost ze všeho vyplašená. Otěhotněla jsem po půl roce snažení. Jsem sama zvědavá jaký to bude mít průběh :-)

Ahojky,
taky mě čeká vyndavání septa. Chtěla jsem se zeptat, jak si nakonec rodila, císařem nebo klasicky? Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Zuzle007
27.6.13 13:21

Jen pro doplnění- nakonec jsem porodila spontánně v 38tt, tentokrat přirozeně i se septem a v září čekáme třetí…:) takže to jde i bez operací - samozřejmě je to ale individualní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.18 22:09

Ahoj, chtěla bych se zeptat,
jestli někdo řešil a má septum /přepážku/ v děloze. Mám za sebou SP 7 týden, ZT 8 týden, pak zdravou dceru, porod císařem pro konec pánevní. Všechny tři těhotenství přirozeně, pak jsme malé chtěli pořídit sourozence, nedařilo semi otěhotnět. Po dvou letech jsme navštívili CAR, první embryo se chytlo, ale následovalo ZT, druhý pokus nevyšel. Chystám se na transfer třetího embrya. Můj gynekolog mě nabídl hysteroskopii s případným rozrušením septa. Na ultrazvuku není moc dobře vidět a ptal se co v CARU na to. Máte některá tento zákrok za sebou? Podařilo se vám potom otěhotnět? Mám strach, že bude děloha zjizvená, už takhle mám jizvu po císaři…
Prý jsem schopná otěhotnět a plod donosit, když už jsem jednou rodila.

• Citovat
  • Upravit
1
25.1.22 21:42

Zdravím. Určitě odstranění septa doporučuji. Mám za sebou 2 potraty a 1 mimoděložní těh. Říkali, že to může být právě tím septem. Tak jsem šla na operaci, aby mi ho odstranili. Na doporučení primáře jsem koupila hyalobarrier gen ( aplikuje se během operace, zamezí nežádoucím srůstům). Podle ultrazvuku se nedá moc zjistit, jak je to septum veliké. Je to individuální. Já ho velké měla. Nyní mám chlapečka a tu operaci vnímám jako zásadní. Rodila jsem císařem a v pohodě. Prý by to ta děloha zřejmě zvládla i přirozeně, ale nechtěla jsem riskovat. Před a po operaci mi moc pomohla homeopatika Arnica montana. Úžasně mě to uklidnilo a pak se vše i dobře hojilo. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí