Těhotenství a přepážka v děloze

2069
15.9.10 08:29

Těhotenství a přepážka v děloze

Ahoj holky, asi potřebuju trochu uklidnit…mám za sebou jeden potrat v 6tt. Nyní jsem znovu těhotná a dr mi utz zjistila, že mám v děloze septum (dřív vidět nebylo,až teď co se děloha zvětšila) Momentálně jsem v 9+2tt a mám strach,aby se situace neopakovala. Najde se tady někdo, kdo má a nebo měl stejný problém a těhotenství bylo bezproblémové? Dr mi řekla, že stejně mi nezbude nic jiného, než čekat, že odstranění se dělá až při opakovaných potratech. Hledala jsem informace všudě možně,ale vlastně jsem se nedozvěděla nic konkrétního. Za každý dobrý konec budu moc ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1797
15.9.10 08:38

Ahoj…
tohle je bohužel věc která se nedá nijak podchytit, a opravdu musíš pouze čekat.. riziko potratu tam nějaké je, ale bud klidná.Mám známou s tímtéž a za chvíli taky bude rodit, i když je pravda že jeden nezdar má díky tomu také za sebou. Šetři se, zkus na to nemyslet, a ono to půjde, držim palce :kytka:
bohužel neexistuje nic co by ti ted „pomohlo“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.9.10 09:43

Garfi tuhle děložní nadbytečnost mám bohužel taky a stejně jako tobě mi byla zjištěna až v těhotenství.
Můj gynekolog mi narovinu řekl o rizikách potratu a předčasného porodu a opravdu nezbývá než čekat.
POkud budeš chtít cokoliv vědět, ptej se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.9.10 09:48

holky moc děkuju :kytka: lentilko, koukám, že máš zdravého a krásného chlapečka :wink: takže u tebe těhu proběhlo v pořádku. Tak snad si mimčo ten prostor taky vybojuje. Hlídali tě nějak víc? Já sem vložím fotekču z utz, ta přepážka by měla být dole, nevím jestli ji uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.9.10 09:56

Garfi v začátku těhu mi dělal gyndr víc UTZ abychom měli jistotu, měla jsem automaticky rizikový těhotenství a klidový režim. Komplikace přišli až při porodu.
Jinak je zvýšený riziko polohy KP(koncem pánevním), protože miminko má málo místa a málokdy se otočí.
Rodila jsem akutním císařem za 5minut12. Jela jsem na mimořádnou kontrolu, protože se mi prostě něco nezdálo(slabý pohyby) a navíc kontrakce po 10 minutách. Všechno se zdálo v pořádku až na monitoru začali klesat srdeční ozvy. Po vyndání museli Vítka oživovat, měl pupečník 3× kolem krku a jedno kolem nožičky a škrtil si přívod živin, to se ovšem může stát i u normální dělohy. Na to že je rozený 38+2tt tak měl nízkou porodní váhu 1940g. Primář mi potom říkal, že to mohla, ale nemusela způsobit přepážka, že prostě miminko mělo dlouhý pupečník, málo místa.
Doporučil mi plastiku dělohy, ale po rozhovoru s mým gynekologem jsem se rozhodla, že na ní nepujdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.9.10 10:02

Garfi přpážku možná vidím, ale jistá si nejsem. Hele ono taky hodně záleží na tom, jaký druh přepážky to je. Já jsem podle propouštěcí zprávy z nemocnice zjistila, že mám lehčí formu, ale jsou ženský, který mají třeba dvě dělohy, dva čípky a v extrému i dvě pochvy.
Tady je moje první UTZ fotka přepážka jsem ti označila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.9.10 10:35

lentilko: moc děkuju za informace, mě dr říkala, že víc komplikací může způsobit právě odstranění té přepážky a že se tím nemám stresovat, že zatím to probíhá vše v pořádku. Vypadá, že ta moje by měla být taky lehčí, ze začátku fakt nebyla ani vidět, až po delším pátrání. Taky říkala, že ani první potrat nemusela způsobit ta přepážka, že to mohla být nějaká jiná vada. A nebo, že to první těhu tu přepážku jakoby uvolnilo pro tohle další. No, já můžu jenom doufat. Ale jinak opravdu mooooc děkuju :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
15.9.10 10:45

Garfi mě můj dr se mě při rozhovoru o plastice dělohy zeptal kolik chci mít dětí. Řekla jsem, že 2, 3. Řekl mi, že po plastice už jenom jedno a jedině císařem. Taky mi řekl, že plastikou by vznikla v děloze další jizva(jednu mám už po sekci) a tím by se opět zvýšilo riziko potratu, navíc by mi mohla děloha v místě jizev začít praskat a navíc další sekce(pořád doufám, že se mi podaří rodit normálně). No a druhém císaři, že už by mi doporučil odstranění dělohy. No a upřímně být bez dělohy ještě před 30 mi přijde dost nepříjemný. Takhle mám možnost, že můžu rodit normálně, pokud bude miminko správně otočený a i kdyby ne, tak i po dalším císaři bych mohla mít ještě jedno dítě. Zkrátka nechci žít s představou, že můžu mít jen 2 děti.
Teď se jenom bojím toho, aby mě u dalšího těhotenství nepotkala dvojčata, protože to by mohlo být komplikovaný. V rodině je mám jak já, tak můj muž :D další dítě je hudbou vzdálenější budoucnosti.
Každopádně nestresuj se, užívej si těhotenství a hlavně zdravý miminko na konci.
Když se budeš chtít na něco zeptat klidně se ptej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.9.10 12:12

lentilko - opravdu mooooc děkuju :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
6.10.10 17:49

Tak jsem ráda, že jsem si mohla přečíst nějakou zkušenost..

Garfi mám také přepážku v děloze, malej se kvůli tomu narodil pravděpodobně předčasně (35+1), celé těhotenství jsem skoro vůbec necítila pohyby, snad jen posledních čtrnáct dní :-? A od dvacátého týdne malej nezměnil polohu, jelikož se nemohl přetočit tam a i nazpátek, takže zůstal KP a rodila jsem císařem..
Na ultrazvuk jsem chodila každé 3 týdny, ale ne kvůki přepážce, ale kvůli hlavičce, která byla v tom jednom rohu dělohy a furt se jim nezdál tvar hlavi, že neodpovídá podle tabulek.. fakt jsem byla vystreslá, ale vše ok a malej má hlavinku trochu užší, ale má jí po manželovi, maj jí úplně stejnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
6.10.10 19:37

ahoj verco, já jsem ráda, že se i s touto vadou rodí zdravé děti, to je pro mě velké povzbuzení :kytka: příští úterý mě čeká kontrola, tak snad bude všechno v pořádku…my jsme se o mimčo s manželem snažili rok a půl, pak se zadařilo,ale v 6+0 jsem potratila…no a vlastně hned po první ms po revizi jsem otěhotněla znova. U mě ta přepážka zprvu nebyla ani vidět, až když se děloha zvětšila, tak ji doktorka našla…ale říkala, že se tím nemám stresovat…a pak taky říkala, že přepážka se odstraňuje až v případě opakovaných potratů a že její odstranění může přinést horší rizika, než když v té děloze je…tak doufám, že se toho prcka nakonec taky dočkám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzle007
5.12.10 16:04

ahoj,
moje prvni tehotenstvi probehlo (az na tvrdnuti bricha) i s prepazkou uplne bez problemu. Nase mala se teda narodila 37+0 cisarem kvuli KP, ale nekde to jiz berou jako v terminu:)
(Ja jsem se narodila taky v 37 tt ale prirozene. Mama ma totiz prepazku taky…a mam i sestru! takze tri dobre konce:)
Moje druhe tehotenstvi skoncilo v 7 tt. ale prvni trimestr neni bezpecny pro nikoho…
Ted jsem tehotna potreti, v 28tydnu a zatim pohoda (tuktuk), i kdyz bricho tvrdne zase.
Tak nam drzim palce!

• Citovat
  • Upravit
4817
17.2.11 18:14

Ahoj, jsem po druhé těhotná a poprvé jsem rodila císařem kvůli KP.. máte některá zkušenost s normálním porodem i přes tuhle vadu? Miminko mám zatím uložené hlavičkou dolů, tak mě napadla tato otázka… Při prvním těhu si malej seděl snad od začátku jako král a až do konce se nehnul…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papuša
17.2.11 19:08

Ahoj Garfi, přicházím i se svou troškou do mlýna. Já mám taky přepážku v děloze. Mám za sebou dvě bezproblémová těhotenství a dvě zdravé děti.Rodila jsem v termínu ovšem vždy císařským řezem kvůli KP. Děti se nemohly otočit. Při prvním těhotenství jsem ani nevěděla, že mám přepážku v děloze, zjistilo se to až při císaři. Během těhotenství jsem proto neměla žádná omezení, chodila jsem do práce a dělala absolutně vše, co jsem chtěla. Při druhém těhu jsem se už víc bála a hlídala. Takže se neboj, vše bude ok. P.

• Citovat
  • Upravit
sepi
17.2.11 19:38

Ahoj, vlastni zkusenost nemam, ale moje maminka ano. Predem te chci uklidnit, ze porodila i s prepazkou tri deti :-) Pote co porodila me a jeste netusila ze ma prepazku si nechala jako antikoncepci dat DANU. A kratce pote v druhe polovine delohy otehotnela. Dlouho si s ni nikdo nevedel rady a doktori si mysleli, ze ma rakovinu. Nakonec teda diagnostikovali prepazku s tim ze v jedne polovine je tehotenstvi a v druhe DANA, kterou budou muset vyndat a pravdepodobne potrati. Nastesti nepotratila a mam brachu!:-) Kazdopadne vzdy rodila par tydnu pred terminem a pri poslednim tehotenstvi ji zasivali.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky