Kopance do břicha od budoucícho staršího brášky

35
14.9.10 14:12

kopance do bricha

ahoj holky,chtela jsem se pozeptat zda nektera nemate nejake info do jake miry je to nebezpecne kopnuti do bricha v tehotenstvi. Jsem v 10tt a uz mam doma 2,5rocniho chlapecka, ktery je dost divoky a obcas mi da dost zabrat a bez nejakeho toho kopnuti, stouchnuti do meho bricha se to neobejde, kdyz se vzteka. Chodim s nim plavat a nevim co se stalo ale najednou nechce nic delat a vzteka se a samozrejme u toho zurive kope ve vode nohama, takze i kdyz se snazim tak obcas nejaky ten kop do bricha od nej dostanu, samozrejme to z jeho strany neni schvalne. A tak bych chtela slyset vase nazory na to do jake miry to je nebezpecne, popr. kdyz by doslo k poskozeni mimca zda se to pozna na UTZ. Predem dekuji za vase reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
14.9.10 14:21

Snaž se kopanečkům vyhýbat,a el sama vím že s dětma už je každé další těhu náročné, no zvlášť v začátcích by asi sem tam nějaký šťouchanec vadit neměl, mimi je malinký a dobře chráněný :wink:
Jo a vody nadlehčuje, takže v bazénu už by asi nemuselo vadit skoro vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.9.10 14:25

a co mu zkusit nějak vysvětlit že máš v bříšku miminko, a na něj musí dávat pozor? Je když by tě kopal do břicha udělal by ti bebí :mrgreen: nebo tak něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.9.10 14:27

Pokud máš zdravé těhotenství, tak bříško snese hodně, to by lidstvo dávno vymřelo, kdyby se potrácelo na dětské kopance :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.10 14:44
zuzouš píše:
Pokud máš zdravé těhotenství, tak bříško snese hodně, to by lidstvo dávno vymřelo, kdyby se potrácelo na dětské kopance :-)

Můžu potvrdit. I přes neustálé kopance (chtěné i nechtěné) budoucí sourozenec v bříšku dobře prospívá :-) A že má synek sílu. Ale že je v bříšku mimi už chápe a chodí ho pusinkovat (a bohužel do něj i dloubat) a kopanec nezbývá než přežít, pokud mu nejde včas zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.9.10 14:45

to on vi ze je v brisku miminko, hladi mi obcas bricho a posloucha, ale kdyz se zacne vztekat tak na vse zapomene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
14.9.10 15:06

No nas treti je okopavanej jak zahradka :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
14.9.10 15:07
hrebicek píše:
to on vi ze je v brisku miminko, hladi mi obcas bricho a posloucha, ale kdyz se zacne vztekat tak na vse zapomene

Sama víš, že tomu zabráníš dost těžko. Já otěhotněla v době, kdy to malý vůbec nechápal a teď mu to taky úplně nedochází… prostě uhýbej, snaž se to nějak vychytat, ale neber to jako tragedii. Opravdu s tím příroda počítá. Syn má asi 13kg a skoro 90 cm, takže ty kopance jsou dost cítit. Ale nedá se nic dělat, je to moje dítě a počítá se s tím, že kopne (nejhorší je to při přebalování), neměla bych ho ani zvedat, ale co nadělám, nosím ho na boku vlastně pmocí jedné ruky, protože přes břiho už ho moc nedám…
Takže hlavu vzhůru, příroda si poradí. Teď tam je takové množství plodové vody, že se miminku nic stát nemůže. Později je to horší, ale to břicho je natolik pevné, že by to mělo taky ustát (spoléhám na to) :-)

Příspěvek upraven 07.04.18 v 22:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
15.9.10 11:50

No dokud je to malinkatý, tak se mu nic stát nemůže, čím je větší, tím je to horší, ale i tak je dobře chráněný plodovou vodou. Jinak já mám taky dvouletou dcerku, taky se tomu občas nevyhnu. Když jsem byla asi v 25. týdnu, tak skákala na posleli a spadla mi přímo na břicho. No miminu se nestalo nic, ale já viděla všechny svatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
15.9.10 11:58

u nás je to stejný - malý je opatrný, ale v zápalu boje se skoro každý den něco takového stane
když si vzpomenu jak jsem na sebe v prvním těhu byla opatrná, tak se ted musím smát :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
16.9.10 08:55
kostickaa píše:
u nás je to stejný - malý je opatrný, ale v zápalu boje se skoro každý den něco takového stane
když si vzpomenu jak jsem na sebe v prvním těhu byla opatrná, tak se ted musím smát :lol: :lol:

Cítím to taky tak. To druhé těhu je absolutně o něčem jiném. I když mi někdo pomůže s kočárem do schodů, stejně ho musím tahat taky. A tak je to se vším. Prostě na šetření se není čas. Akorát ta pohyblivost už chybí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí