Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
jsem ve 32.tt a hrozi mi predcasny porod,mam doporuceny klid na luzku,leky NO-SPA a v dohlednu je zavedeni krouzku,chtela bych se vas zeptat,neni tu mezi vami nekdo komu se miminko take narodilo takhle brzy a jake ma sance?mam hrozny strach.diky Jana ![]()
jani ničeho se neboj, 32. týden už je celkem dobrý. Je tu diskuse nedonošené miminko tak můžeš juknout, zatím znám jen samé dobré a pozitivní konce i z vlastní zkušenosti i z okolí. Vše bude v pořádku. Hlavně se nenervuj a co má přijít to přijde. ![]()
Ahoj muj první syn se narodil v 32.tydnu s vahou 1980kg 44 cm.A byl v pořadku byli jsme 33 dní v inkubatoru kvuli teplotě.Ted ma už tři roky a prospíva uplně stejně jak jeho vrstevníci a je ohromně šikovny vubec by nešlo poznat že je narozen dřiv.
taky se hlásíme k nedonošencům:)MAx se narodil necelý 32tt s váhou 1850g,5týdnů v nemocnici a teď sice musí trochu dohánět ale nikdo by to na něm nepoznal že je nedonošený:) Obvzlášť se svou váhou skoro 9kg.
jak psala lentilka hlavně klid a kdyby náhodou něco tak neboj říká se že v čr je péče o nedonošence na skvělé úrovni.hlavně klid
můžeš se podívat do diskuze kt.psala lentilka…jsou tam miminka narozená mnohem dřív a jsou v pořádku
Držíme palce ať se mimísek udrží co nejdéle ![]()
Ahoj! Mě hrozil předčasný porod od 25. týdne, od 30. týdne jsem ležela v nemocnici na kapačkách a nakonec jsem porodila 3 týdny před termínem. Neboj, dobře to dopadne. Hlavně dodržuj klidový režim
. Držim palce!!!
Ahoj, mě hrozil předčasný porod v minulé těhotenství od 26týdne a všichni doktoři mi říkali ž emiminko nedonosím ani do 36 a nakonec jsem rodila 2dny po termínu. Takže neházej flintu do žita. A kdyby tak ve 32týdnu je to už super. TOhle těhu mám taky rizikový a psala jsem nedávno Kouckýmu tak ti zkpíruju jeho odpověď-ptala jsem se právě na šance miminka ve 30týdnu
Dobrý den,prognosa se „láme“v cca 26.týdnu, kdy jde hlavně o dlouhodobé dopady nezralosti na vývoj plic. O záchranu dítěte už tolik nejde, to problém není, spíše výše uvedené riziko komplikací. Takže v 25.týdnu riziko chronických plicních komplikací cca 30% dětí, v 26.týdnu už jen cca 13% atd. V 32.týdnu už je riziko všech komplikací stejné jako u donošených, pokud se dítě narodí na vyšším pracovišti. Takže ideální meta 32.týden,pak už v podstatě o.k. Rizikio neumím posoudit, když neuvádíte délku čípku dle UZ cervikometrie.
dekuju,cele moje tehotenstvi bylo doted pohodove,vse jak ma byt,psychicky jsem zvladla i umrti meho tatinka v kvetnu,ale myslim ze vliv to na miminko melo,i kdyz jsem se snazila drzet a prezit to.Ale ted jsem se naprosto sesypala a nemuzu nebrecet..oba mí kluci se narodili po terminu nemam tedy zadne takove zkusenosti…moc tedy dekuju za odpovedi trosku me to uklidnilo…ale obavy tu jsou
Mladší syn se narodil v 35 tt., a ačkoli nebyl úplně bez obtížní, dají se přisuzovat pouze a jen nezralosti - čili na kyslíku v inkubátoru, udržení teploty, atd. jakmile „eozrál“, bylo z něj úplně nomrální miminko. Dneska tedy sice má nějaké drobné potíže, ale ty bych přisuzovala spíše idnividualitě (prostě každé dítě má svůj vývoj, některé je „dříve“, některé „pozadu“, nejsme všichni podle tabulek)) bez ohledu na to, že se narodil dřív … a 32. tt je sice hodně brzy, ale není to zas tak brzy, aby hrozily nějaké vážní problémy … to bude dobrý
![]()
Ahojky maminy.. od dnešního odpoledne mám bolesti jako při zácpě, mám je asi po 2 hodinách, vyteklo ze mě něco vodového, mírně nažloutlého, máma a tchýně mi řekli že to bude asi plodovka.. byla jsem v porodce a tam mi řekli že mám přijít až budu mít bolesti po 10 min.. jsem prvorodička ve 35tt.. čípek mám 1cm a CS 5.. prosím o názory jestli to může znamenat předčasný porod..
@tynaa6 předčasný porod je před 36 tt. Dělali v porodnici test na plodovku?
celkem mi zaráží, že Tě tam v tomto týdnu nenechají ![]()
@tynaa6 A kolik toho bylo? Plodovka jen tak nevyteče, to trvá několik hodin. Mě to spíš přijde jako hlenová zátka a pomalu se blížící se porod, jestli ti to neteče stále.
Co ti řekli v porodnici?
@tynaa6 a co Ti rekli konkretne? Je to plodovka a kontrakce? Meli Ti to vysvetlit.
Podle me, kdyby to byl hrozici porod, tak by si Te tam v tomto tydnu nechali.
Tak test na plodovku mi nedělali.. moc toho nebylo ale odtýkalo to ze mě ještě před hodinou..řekli mi jen že mám mimčo moc dole, zkrácený čípek na 1cm, hrdlo uzavřený.. v pátek mám jít normálně na kontrolu ke svému lékaři a když se to nezlepší tak mě má nechat hospitalizovat..
Buď bych si ještě teď zajela do jiné porodnice, nebo bych hned ráno naklusala k tvému gynekologovi. Do pátku určitě nečekej.
Ahoj @tynaa6, tak vzhledem k tt nechapu, ze te nechali odejit domu bez testu na plodovku
Ten tlak jako pri zacpe, nemusi nic znamenat, mimi je zkratka dole…