Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
urcite nevadi. Je to mala davka zareni (a ani ne RTG) a navic v tom jsi tak max. 1 sekundu. Podle me by to nemel byt problem
Příspěvek upraven 14.09.10 v 09:37
pokud myslíš ty rámy, kterými se prochází, tak to není rentgen. je to detektor kovu. rentgen je ten pás, kam dáváš zavazadla. takže určitě to nevadí a klidně projdi.
krásnou dovolenou ![]()
Určitě? Vím, že je to asi blbej dotaz, ale těhotenství jsem nečekala a už za sebou jeden let tam/zpátky mám a ještě mě i jeden čeká, takže to by bylo celkem 6 prohlídek…
Odbavovací rám nefunguje na bázi rentgenu, ale magnetismu, takže buď v klidu. Pokud se nebudeš vrhat na pás, kudy jezdí zavazadla, tak ti fakt nic nehrozí. Nemyslíš třeba, že kdyby to mělo být nebezpečné, že by to na ten rám napsali?
Mate pravdu, ale potrebovala jsem to asi cist!:-) A mam jeste jeden dotaz - bohuzel jsem se na slunicku hodne spalila - vzdycky se mazu, tentokrat ne a to fakt hodne. Hlavne i na brise - to taky nemuze - pro jednou - miminku nejak ublizit, ze?
Vubec se neni ceho bat. Ja letela asi v 11, 12 tt (mozna to bylo pozdeji, uz nevim) a vsechno bylo a je naprosto v poradku. Mimi je zdrave a zive az az.
Ahoj,
tak přesně na tomto pracovišti jsem dělala,,jestli nechceš procházet ani tím rámem (a musím říct že spoustu těhulek nechtělo) nahlaš to u kontroly a oni tě provedou okolo.. Ani já jako těhulka jsem raděj neprocházela
a pak jsem musela zkončit v této práci..
No po tom opálení akorát miminko dostalo hodně vitamínu D a to mu tedy určitě nevadí. Neblázněte lidi, těhotenství není nemoc. Dřív ženský makali na poli až do porodu a žádný opalovací krémy si nemazaly.
nozu píše:
pokud myslíš ty rámy, kterými se prochází, tak to není rentgen. je to detektor kovu. rentgen je ten pás, kam dáváš zavazadla. takže určitě to nevadí a klidně projdi.krásnou dovolenou
je to tak
Ivy-mystery: A proc teda neprochazely? Je to tedy skodlive nebo ne? Vetsina tu pise, ze je to jen kvuli kovum, tak by to vadit nemelo, ne?
Anonymní píše:
Ivy-mystery: A proc teda neprochazely? Je to tedy skodlive nebo ne? Vetsina tu pise, ze je to jen kvuli kovum, tak by to vadit nemelo, ne?
hele tehotbnejm se pokud mozno nedela ani MR, ikdyz se nevi o tom, ze by to neco delalo. jako pro jistotu.
Tohle řešení každé hovadiny v tehotenstvi jw fakt na hlavu. Dnes by prý těhotná neměla ani dělat většinu běžných práci v domácnosti. V podstatě jako by těhotná byla sklenikova kytka…
Pro zakladatelku, nezlob se na mě, ale jak chceš vychovávat dítě, když jsi schopná se zeptat, jestli mu nevadí že jsi se na slunci spálila…
Zjistila jsem, že jsem těhotná, ale práve odlétáme na dovolenou - nevadí ten „rentgen“ na letišti při kontrole?