Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@luciana2602 ach jo…to mě mrzí…stalo se to mojí kamarádce, necítila je od rána, večer bylo pozdě…38 t. t. ![]()
@kapuletka bohužel se to stává. Většinou se tomu nedá asi nějak zabránit..Já jsem byla ve 36 tt. Ted vím, že se musím víc hlídat..
@kapuletka @luciana2602 to jako fakt?
holky nedeste me, ja je totiz vnimam od zacatku dost malo, mala me obcas nakopne, ale kdyz to porovnam s tim, co ctu na emiminu, tak se to neda srovnat… Ale ted jsem 32.tt a doted bylo vse v poradku
tak asi jsn malo akcni
Příspěvek upraven 04.12.14 v 08:27
V té nemocnici mi dělali ozvy a vše je prý v pořádku, utz mi nedělali.. když jsem jim řekla že ze mě vyteklo něco vodového, mírně nažloutlého tak mi řekli že v tomhle tt je to normální.. neřekli mi ani jestli ty bolesti jsou začínající kontrakce a nebo jen poslíčci.. zajdu si ke svému lékaři
@blumen jee, to jsem nechtěla tě děsit
některý miminka jsou méně aktivní, já mám ted v břiše ďábla, oproti předchozímu těhu
ale taky mám víc strach, tak mam Angel sounds, jsem spíš na nem závislá
jen jsem chtěla zakladatelce zdůraznit, že ne cítění pohybu celý den se nemá brát na lehkou váhu..Ty máš prostě jen lenocha ![]()
Ahoj, zase si k vám jdu pro uklidnění.
Teď jsem přišla z gyndy a jsem dost rozhozená. Jsem 29+3tt. Mám velký bolesti zad, kolikrát až brečím bolestí a myslela jsem že to je od páteře. Jenže na dnešní kontrole čípek zkrácený o 2 cm, doktor nemohl ani nejít hlavičku jak je natlačená v malé pánvi, byl dost znepokojený
tak mi napsal magnezko a utrogestan a prý mám vydržet ještě alespoň 4tydny
a mám jen ležet. Ty záda mě bolí pořád, do toho sem tam tvrdnutí, břicho mi ztvrdlo jen se ho dotkl. Měl to tak někdo z vás? Ještě nechci aby se prcek narodil, je to hrozně brzo a odhad váhy je 1300g. Navíc se bojím že to nepoznám, ač je to druhý porod, ale ty záda prostě bolí nonstop takže co když nepoznám že začíná porod? Uklidněte mě prosím ![]()
@PHV měla jsem to o dva týdny později. stejný nález. a ihned jsem šupala na příjem a tři dny dostávala magnezium kapačkou. čípek si dal říct a zase se prodloužil. musela jsem pak dodržovat i doma klidový režim do cca 36tt. rodila jsem v termínu.
@jessikka tak mě nikam neposlal, a na další kontrolu mám jít za dva týdny. Tak snad vydržím. ![]()
@PHV a jaký je důvod bolesti zad? Těžko poradit, jak dítě udržet v břiše… poctivě ležet hlavně. Ale kdyby se náhodou začalo rodit, tak hlavně na nic nečekat a volat sanitku. Radši zbytečně než pozdě. Myslím, že kdyby měl dr.obavy z porodu, tak pošle do nemocnice…
Dávají se kortikoidy na dozrání plic miminka. Ty já jsem neměla...... syn byl pak na umělém dýchání tři týdny než plíce trochu dozrály.
Rodila jsem 27tt , syn vážil 1007g. Ještě den před porodem jsem byla u dr. a tvrdil, že je vše ok. Druhý den ráno odešla zátka a porodila jsem. Porod jsem poznala. ALE - určitě bych znova nejela autem… ale volala sanitku. My jsme jeli autem a bylo to v noci, tak nebyl provoz… ale pak jsem si uvědomila to riziko! Totiž když jsem přijela do porodnice, tak dítě nemělo ozvy, já úplně otevřená a neměla jsem už ani plodovou vodu. v té sanitce mají pro tyto případy nějaké kapačky nebo injekce. Jediné štěstí, že syn byl napříč, takže se v břiše udržel. V nemocnici mi píchli něco, aby se synovi zase rozběhlo srdíčko… a hned se dělal akutní císař. Vše dobře dopadlo. Tři měsíce v Ostravě na neonatologii. Mám tři děti a tento je ze všech nejzdravější ![]()
@3HE právě že nevím z čeho jsou ty bolesti zad, já jsem myslela že od páteře a doktor říkal že to můžou být křížový bolesti, je fakt že když jsem rodila dceru tak to takhle bolelo. Ale zase se prý neotvírám. Nicméně ta bolest zad je fakt příšerná, břicho mi taky tvrdne.. ale když se neotvírám tak je to asi v pohodě
Ale mám strach, nechci ještě rodit
a jak jsi poznala porod? Klasicky pravidelné tvrdnutí a bolesti? Mám strach že to kvůli těm zádům nepoznám. Taky se doktor docela divil že necítím tlačení v pochvě jak je dole ![]()
Je moc dobře že to tvůj drobek zvládl, mě teď všichni straší jak je ještě melej a že bude postizenej a tak, to člověk fakt chce slyšet ![]()
tak ono asi zalezi kolik ti toho cipku zustalo ja mela cipek 1,7cm v 29tt a hned me hnal do nemocnice kde jsem byla az do 35tt musela jsem jen lezet se zatkem nahoru a jelikoz mi tvrdlo bricho prvni tri dny do me rvali kapacku s magneziem ve velkym no pustili me cipek zadny a otevrena na 2-3 cm vydrzela jsem dalsi tri tydny nez se malej narodil hlavne odpocivel nic netahej a lez jeste mas dost casu
@PHV jo a v nemocnici mi rikali ze si nemam sahat na bricho ze se tim pry stimuluje deloha
@PHV Nechci nic zlehčovat, ale 29+3 je o dost lepší než 27tt. nO, záleží na tom,v jaké kondici se dítě narodí a proč je předčasný porod. Když má problém dítě, je to horší (třeba málo vyživené nebo zdravotní potíže), ale když je problém maminky - předčasné otevírání, tak miminko bývá většinou ok. Postižený by neměl být. Stát se to může tím, že by nedýchal, ale tak dalece raději ani neuvažuj.
Mě tvrdlo břicho i 20× za den. Ale v ten den, kdy byl porod - večer mě prostě začalo bolet jako u menses… a za chvíli už stahy… nucení na konečník - jako na velkou… a už jsme jeli.
Myslím, že i když te´d bolí záda hodně, tak kdyby se rodilo, tak to prostě začne bolet jinak.
Jak říkám - radši být za hysterku a volat sanitku zbytečně než pozdě.
Ohledně hořčíku - kup s Magnezium Optimizer Jarrow - je to 100% vstřebatelná forma hořčíku. To by na ta záda i břicho mohlo pomoci. A také dodat vit B - ten je v to Optimizeru a také dodat vit.D - olej Mollers. Ale hořčík je základ.
Ten magnosolv a podobné hořčíky z lékárny se vstřebají tak 5% - to je nic.
@PHV to nic moc, to chce fakt ležet. Nic moc s tím neuděláš
Ale opravdu by jsi měla co nejvíc ležet, nic nezvedat a jen odpočívat a doufat že se porod nerozjede. TT není tak špatný,ale dítě je fakt malé takže to je na dost týdnů na neonatologii ![]()